Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 319320321322323 381> |
Korisnik | |
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.
![]() ..da pozdravim društvo s meni drage brbljaonice pune dobrih i vrijednih, što povrtlarica, što savjeta...žao mi je što nisam s vama češće, fali mi to..al nadam se da ću uskoro redovno pratiti sve...ja još nisam ni češnjak ni luk pogledala a nekmoli posadila...šmmmmrc
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Hvala ti puno prijatelju ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Heeeej Wiz, kako te lijepo vidjeti ovdje ! Ako će te to malo utješiti i smiriti, nije ni kod mene još ništa posađeno, ja sam tek danas očistila svoju gredicu gdje će ići češnjak, crveni luk također čeka da ga posadim, plastenik još nisam očistila, ni salatu posijala....Eto, kako onda biti na miru, a u glavi je sto zadataka i poslova koje treba završiti... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
cure i dečki ne sekirajte se .jesen je lijepa sve će se stići napraviti.samo polako i bez panike.
moram vam ispričati nešto.unazad mjesec dana imala sam nešto problema s probavom i jednom prilikom sam se požalila pred jednom ženom.ona mi je rekla da je dobra probava osnova sveg zdravlja (što ima logike) i neka svaki dan bar 2 x pijem čaj od lišća i sjemenki komorača.kako imam komorač u vrtu,a baš ga pretjerano ne koristim probala sam.lišće baš nije neko,ali stavila sam sušiti,a od sjemenki kuham čaj.pijem ga tjedan dana.
probava mi se do kraja sredila,a ja sam dobila nekakvu dodatnu energiju,a bila sam već na rubu snaga.neznam,ali ako je za to zaslužan komorač posadit ću ga pola mog malog vrta
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Oooo da Ajči, komorač je itekako dobar za probavu, kako ga prije nisam imala, a za probavu već ne znam što nisam probala MM mi kupio onaj instant čaj ( većinom ga daju maloj djeci ) . Ja sam ga često pila i moja probava se popravila....Naši ljudi baš nisu nešto vični tim kojekakvim mirišljavim začinima, uostalom kako tko, ali i npr. Nijemci jako cijene komorač....nadam se da su svima poznati oni njemački ljuti bomboni od komorača? Sjemenke se također jako cijene zbog toga što se dodaju raznim pecivima i slancima.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
I ja sam jedna od onih s problemima probave...
Stalno me nesto zeza... Isto pijem onaj caj od komoraca, za bebe ![]() zadnjih tjedan dana iskoristavam priliku pa papam pecene kestene, obozavam ih, a odlicno mi djeluju na probavu... Steta sto ih nema cijele godine ![]() |
|
![]() |
|
Buckić i razne tikve i bundeve su korisne za probavu... A i dobro je to što se preko zime mogu malo duže očuvati....Evo nešto što sam našla na net-u..... Bundeva - zimska doza imuniteta i vitkosti
Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu. Ondje su je predstavili doseljenicima, kojima je također postala važan dio prehrane i nezaobilazan dio blagdanskog stola za Dan zahvalnosti. Smatra se da ju je u Europu donio Kolumbo, gdje je prvotno služila kao hrana za stoku. Danas se bundeva nalazi u mnogim vrhunskim jelima jer je ukusna, lako probavljiva i nutritivno bogata namirnica.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Kako nitko u mojoj temi nije htio pogađati od čega se sastoji moj narančasti sok, evo kad već spominjem bundeve i tikve, reći ću vam....Sok je od crvene Hokkaido tikve.....zbog velikih udjela korisnih sastava koje imaju sve tikve, sok sma napravila isključivo od sirove tikve....Za one koji nisu probali, iznenadili bi se, jer ne samo da je bojom lijep i privlačan kao oni gusti prirodnii sokovi nego je i jako ukusan i izvor svih vitamina i minerala koje tikva skriva u svom lijepom narančastom mesu..... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
nisam ni pomislila da bi moglo biti od tikve
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Hvala monstera, za bundevu i tikve nisam znala...
Budem ju cesce jela :-) |
|
![]() |
|
Ma nema na čemu draga ! ![]() ![]() ![]() ![]() MM me već zeza kaže ima da posijem cijelo polje tikvi...mada, kako da ne! A što s ostalim povrćem i kiwanom, peruanskim jagodama i je-ju dinjama....ima toga, vrt mora biti šarolik...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Dragi moji povrtlarci, da li sam nekome nedostajala, dva tjedna nisam imala internet pa sam bila tužna, ali eto mene opet sa vama, svašta ste pisale od kad me nije bilo pa sada moram nadoknaditi puno toga.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Smajliću baš lijepo da si nam se vratila! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Mons kako je Sijerković najavio dolazi nam ovih dana bablje ljeto, znači bit će još lijepog vremena, sve se stigne, ja sam doduše svoj vanjski posao obavila, ali kako je moj vrt jako mali nemam se baš sa čim puno hvaliti. Preštihala sam vanjske gredice i uredila plastenik. Posadila lučice srebrenca i ljubičastog luka u plastač i vani. Posadila flance nansen zimske salate ( imala svoje flance ) i kupila flance posavke i još brdo cvijeća posadila u plastenik, samo mi je još ostala mrkva vani i moram iskopati rupe za nove voćke koje planiram posaditi jer sam par starih voćkica morala posijeći. |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Ja nažalost moram salatu sijati ponovno, kako sam je posijala u one multiploče od stiropora, svaki dan nađem bar jednog balavog, ljigavog ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo cure samo da vas pozdravim;-)
Nema se bas vremena, zadnji lijepi dani prije zime, pa ih valja iskoristiti... danas sadila luk kozjak i nesto cesnjaka... Sutra planiram posijati nesto salate....ici u berbu kestena... |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
I ja da se pribiljezim dok me swe jos ko sjeca ovdje:)
Selila u drugi stan pa sam jadnicak i sirocek bila sukracena par dana za internet:) pozdravljam vas sve. |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Monstera i ja u svome improviziranom plasteniku imam salatu i hrpu puzeva...uzas, danas cu im postaviti pivu...cula sam da idu na pivo...
|
|
![]() |
|
Probala sam ja i to s pivom, nije mi se baš učinilo kao nešto efikasno.... ![]() ![]() ![]() Ja sam jučer konačno uspjela posijati salatu u plastenik, sad kad nikne , bit će opet gozba za puževe! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 319320321322323 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |