Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 47>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 21:56
Joj Iris, stvarno sudbina....pa opet se ponovilo smile156

Kaj da velim, išla sam u Kaufland, a oni dobili novo cvijeće - ova campanula je hipnotizirajuće blještala s police koju nije bilo moguće zaobići smile107, a ptičje mlijeko - imam bijelo, ali na narančasto nisam do sad nabasala, pa sam si onda mislila: kaj ako poslije više nebum nabasala na njega...pa sam ga uzela unatoč cijeni - 30 kn - ipak malo previše za 1 lukovicu, bez obzira kaj cvate. I ono najzanimljivije i žalosno - cvijeće je uvoz iz Njemačke - sramota da se kod nas to nebre uzgojiti. S campanulom sam malo na mukama - normalno da osim toga nije pisalo koja je to campanula - jel sobna, vanjska....mislim stvarno, oni stave naziv za cijeli rod biljaka, pa si ti sad misli koju si kupila smile208

Jučer sam kod Shashe navratila da si podignem paketić od Franjice, dobila sam bijeli božur i kaktusić prstić - Franjice, hvala!! Normalno da sam se ogrebla za sjeme i kod ShasheBig%20smile
Cure, zakon ste!
smile79.
Danas sam htjela posaditi božur van i MM je počeo kopati rupu za hibiskus koji bum dobila na udomljavanje od Tije, ali nažalost oboje smo odustali jer je bilo smrznuti. Božur sam zato posadila u teglu i stavila ga na tavan, privremeno dok se vani ne odmrzne.

Pripremam se za drugu turu sjetve, samo malo mi se teško odlučiti kaj prvo sijati:smile156

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 22:16
Isuse!! Koliko sjemeja, a ja mislila da imam rasadik. Ali daas su mi Triša i Frajica doijele svakakvih doacija pa ću popraviti prosjek.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:09
Ja bum rekla samo, ajme meni...moram puno papati da narastem pa ću jednog dana i ja imati toliko sjemenjaLOL
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:22
Mamaa ja puo papam pa sam puo arasla pa ipak emam toliko sjemeja.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 10:48
vauuuu SilveK,nije ni cudo sto si u dilemi
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 10:50
haha vera, to je i mene poslije počelo kopkati ...samo bum kile skupila a sjemenje bu i dalje slabo LOLLOL
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 11:41
e toj campanuli ni moja mama nije mogla odoljeti kak ni ti,a zalihe sjemenja su stvaaarno impozantne smile70
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 11:54
a ja mislila da imam sjemena  LOL
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 19:56
Ne znam kako ću preživjeti idućih desetak dana bez neta ,a dešavaju se tako zanimljive stvari. eto, skoro sam propustila ove bračne ponude.LOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 21:46
Danas je bila sjetva br 2. Konačno je posađena gloriosa, presađena biljka iz komposta i njen podmladak, i konačno posijane petunije, nemezije, karpatski zvončić, peruanska jagoda, physalis, rajčica crne bobice, encijan, rudbekia, hosta, i još dosta toga, brzo zaboravljam gdje je što, dobro da sam sve obilježilaLOL
Psi su danas opet kopali i zatrpali zemljom tek niknule narcise, a mace, odnosno jedna od njih tri, ali neznam koja, mi piša u tegle s cvijećom u mačjoj sobi, zapravo uvijek u samo jednu teglu: prvo mi je sredila suzanu koja bi možda prezimila, pa onda lantanu koju sam premjestila na tavan, a danas sam skužila da je počela pišati u teglu s amarilisom...mislim stvarno, a ima pijesak, stvarno ne kužimConfused joj da ju uhvatim na djelu....sad sam u tegle zabola komadiće bambusova štapa, da nema pristup...nadam se da bu amarilis preživel. A Klivija je počela tjerati pupoljak smile198, baš lijepo iznenađenje.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 22:37
SilveK, ima jedan trik da odvratiš ljubimce od tegli, tj dva:
1. u svaku teglu posadi malo metvice...ne odgovara im miris pa zaobilaze teglu
2. brzinsko rješenje: poharači neki bor i popikaj oko teglice ili samo pričvrsti-garantirano djeluje, nakon par pokušaja shvate da je to pik pik i zaobilaze teglu i kad makneš grančice

SretnoSmile
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 11:12
maca pod hitno na preodgoj LOL 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 23:11
Joj da, preodgojiti mace....a tvrdoglave su na vlasnicuLOL

Mamaa, ovo s metvicom - mentom - baš mi je jedna kolegica govorila da mace obožavaju taj miris, čak da treba eteričnim uljem mente malo pomackati gdje želimo da obitavaju...hm, kaj je sad točno...morala bum malo proučiti po netuSmile
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 00:23
Provjeri no uvijek imaš opciju br 2 - grančice bora. Meni je upalilo s mojim teletom (mislim na svog peseka) -samo je malo kihnuo kad je probao s njuškom i nakon par puta odustaoLOL
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 18:53
Mila moja majko smile39 ovoliko sjemenja na hrpi nisam nikad u životu vidjela.
Baš mi je drago i nadam se da će ti sve uspjeti. Ha,ha ima tu naravno i malčice vlastitih interesa: kad ima Silvek imamo svi!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 19:20
Pa ako vec ne pocmes sijati, taj ce posao potrajati do druge godine koliko si toga sakupila, sto bi tek bilo da dobar dio nisi podijelila.
Zelim da ti svako sjeme nikne
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 21:07

A jel to sjemenara neka na slici? Šala mala, ja imam jednu kutiju i joj kak je to punooo haha   .. a za macu nasipaj papra mljevenog u teglu .. i još postoji tzv.mačja metvica i mace se vole valjat po njoj a za onu običnu neznam jel im smrdi il ne.

Pridružujem se Trišinim željama!
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 21:22
Silvek i ja sam egdje čitala da se poašaju kao drogeraši sa "mačjom metvicom" ali ovu običu e podose.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 13:44
Moj mačak je lud na sve vrste metvice, možda s psima je druga pjesma ali za mace sam sigurna da je obožavaju.

SilveK pesekima naredi da kopaju za hibiskus i svi sretni i zadovoljni.

Ti nisi ni osjetila dok si meni onu hrpu sjemenja dala?
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 15:02
Silvek, stigle sjemenke, hvala puno!
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.