Limun |
Odgovori | Stranica <1 2930313233 35> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andrija 2
Nedavno posijan Pridružen: 10 Svibanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne izgleda jadan
|
|
ivančica flower
Pustio korijenje Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andrija 2
Nedavno posijan Pridružen: 10 Svibanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je i jako plodan
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Limuni su vam tako lijepo rodni, krasno
|
|
Geography
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijep ti je limun
|
|
ivančica flower
Pustio korijenje Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na pohvalama,zanima me da li znate koje bi sada gnojivo bilo prikladno za njega i kad da ga pognojim,sad odmah,nakon što poberem sve plodove ili tek u proljeće?
Zadnji put sam ga gnojila u 7.mjesecu,onim gnojivom u granulama. |
|
pr1nc0
Novo sjeme Pridružen: 16 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pričekaj kraj zime za gnojidbu nekim kompleksnim gnojivom, a u kasno proljeće dobro bi došla prihrana dušikom.
|
|
ivančica flower
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pr1nc0,
hvala ti na odgovoru,napravit ću tako:)
|
|
Terezija
Već proklijao Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sam naziv eko uzgoj govori o tome da se biljka uzgaja na ekološki način. Prema tome, nije bitno hoće li plemka i podloga biti iz eko uzgoja. Važno je da dobivenu sadnicu uzgajaš po pravilima ekološkog uzgoja. Pri uzimanju plemke, važnije je da matično stablo nije zaraženo opasnim virusnim bolestima kao što su viroid exocortis i tristeza. |
|
Terezija
Već proklijao Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obično se u jesen, nakon berbe, dodaje kompleksno gnojivo kao što je N:P:K =7:14:21 ili neko drugo s najmanje dušika ( N ). Budi oprezna da ne staviš puno jer bi mogla oštetiti korijen. Za ovaj tvoj lijepi limun na slici ,dovoljno je dodati desetak grama. Pred kretanje vegetacije, koncem veljače, dodaj mu dušično gnojivo. Ne znam postoje li specijalna gnojiva za agrume za jesensku prihranu ( bez ili s malo dušika ). Ako postoje, bila bi pravo rješenje kao i za proljetno s najvećim postotkom dušika. |
|
Sonny
Novo sjeme Pridružen: 11 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nova sam ovdje i ovo ljeto sam nabavila malu sadnicu limuna koja se pocela pomalo oporavljati i sad sam ga morala stavit unutra a on je sav u cvjetu i dalje baca nove cvjetove. Dali je normalno da limun cvjeta u to doba? Sta sad sa njim ? Molim vas pomoc...
Po listovima sam mu primjetila neke sitne smede tockce koje kad se prode preko njih ostaje narandaste boje po prstima, bila sam danas u agrariji i rekli su mi da su to neke usi i naravno dali mi sve i svasta. Zanima me imate li vi iskustva sa necim takvim i sta napraviti |
|
Geography
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
normalno je što ti limun cvjeta, jer je to takva sorta isto kao i kod mene na stablu imam limunova koju sazrijevaju, zatim malih limunčića i cvijet. Što se tiče tih ušiju i čime da ga tretiraš ja ne bih baš znao reći vjerovatno će ti ovdje neko reći jer ima puno iskusnijih i koji znaju dati pravi savjet. (posebno Terezija)
|
|
Terezija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao što je rekao Geografy, postoje sorte limuna koje cvjetaju dva ili čak više puta pa ih zovu mjesečari. Da bi se riješila štetnika, preporučam prskanje s 3% koncentracijom bijelog ulja. Ovaj insekticid nije otrovan i koristi se u ekološkom uzgoju. Sadnicu zimi ne treba gnojiti a poželjno je držati na osvjetlenom mjestu koje se ne grije. Temperatura prostora bi trebala biti od 5-12°C. Ako je niža, dobro je sadnicu s cijelim loncem ( teglom ili pitarom ) umotati u agrotekstil koji se može nabaviti u poljo-ljekarnama a lonac sa sadnicom staviti na neku izolacijsku podlogu kao što je stiropor. Sadnicu orošavati 1-2 puta mjesečno a prostoriju prozračiti za vrijeme sunčanog vremena s blagom temperaturom. |
|
Andrija 2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovih dana ću posut oko šoltanskih limuna malo zemlje za citruse. mislim da im to ne može škoditi, budući da to nije gnojivo, nego zemlja obogaćena nekim mineralima. Zagrebačke citruse sada držim u negrijanoj sobi pored južnog prozora koji je otvoren na kip, ali nažalost nekima je već počelo opadat lišće.
|
|
Terezija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andrija, mislim da bi te zagrebačke agrume trebao zaštititi agrotekstilom ( paučinom ) zajedno s pitarima. Agrotektil propušta svijetlo i poveća temperaturu 3-4°C. Ne moraš stalno držati prozor na kip nego samo ponekad, kad je temperatura blaža.
|
|
Andrija 2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
temperatura u sobi je oko 10-15 stupnjeva zato što se okolne sobe griju, pa nije prehladno.
svejedno hvala na savjetu.
|
|
Andrija 2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo par slika od jucer
|
|
Andrija 2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Andrija 2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo par slika od proslog vikenda
http://s748.photobucket.com/user/adriano1007/media/2014-03-16-396_zps6e5f3128.jpg. - http://s748.photobucket.com/user/adriano1007/media/2014-03-16-395_zpsddbf2612.jpg. - http://s748.photobucket.com/user/adriano1007/media/2014-03-16-388_zpscf1ad98c.jpg. - http://s748.photobucket.com/user/adriano1007/media/2014-03-16-386_zps2b33fd9e.jpg. - |
|
Odgovori | Stranica <1 2930313233 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |