Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 46> |
Korisnik | |
Darix ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bluebell, u slučaju da ti ne uspije javi se pa ću ti poslat mladicu aleo ciliaris ;)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Darix hvala ti, imam mladica. Nego žao mi ove velike....
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Ako je netko zainteresiran u Bauhausu na Žitnjaku ima Aloa Vera u dobrom stanju i po povoljnoj cjeni
|
|
![]() |
|
Darix ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Imam pitanje... Na aloi barbadensis su mi se počele pojavljivat smeđe točkice, koji je razlog tome? Zalio sam je dosad samo jedamput otkad sam ju kupio i to nešto malo... Da to možda nije zbog dovoljno svjetla ili joj je možda malo zima...
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Neznam kako se ponaša na zimi, jesi li je možda prskao
Zbog nedostatka svjetla samo bi imala bljedu boju pri dnu listova, tako je na mojima jer gotovo na očigled rastu, a zaljevam ih svakih 5 dana Što se tiče zaljevanja bitno je samo da korjen nije u vlažnom, da se višak vode može ocjedit iz posude, čak im ne smeta malo vode u tanjuriću Sada mi je 9 Aloa Vera u pravokutnom podmetaču i kad ih zalijem zna biti i do 3 milimetra vode u podmetaću ali kroz koji dan to ispari i ne smeta biljkama, na dnu posuda su krupniji kamenčiči kao drenaža i korjen nije u vodi, a supstrat je propusan da se višak vode iscjedi i tako im je sasvim ok |
|
![]() |
|
prekjuče je bilo malo sunčanije kod nas pa reko da ju stavim malo na prozor, međutim puhao je neki mali vjetrić koji nije bio toliko hladan (bila je nekih 10min na prozoru)... vjerojatno zato što sam ju izložio direktnom suncu jer do tog dana bila je sasvim normalna... možda zato šta je bila izložena direktno na sunce... držat ću je sad do proljeća na ormaru di je i dosad bila... vode kad im dajem dajem im u tanjurić, vidim da lagano rastu...
inače ju držim u kalju sa zemljom za cvjeće... |
|
![]() |
|
Moguče i da je od sunca ili propuha
Ako im odgovara to kako se brineš o njima nemoj ništa mjenjat Što god bilo vjerujem da će se oporaviti i dalje naprjedovati |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
danas sam se počastila novom ljepoticom sa dva pupoljka, nadam se da će procvasti
![]() aloe humilis ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kontesa baš si se dobro počastila
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
još samo da procvate
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Ako se ne varam danas sam vido da ih imaju u Kauflandu, bilo je nekoliko vrsta kaktusa i sukulenata u dobrom stanju
Danas su i u Lidlu imali nešto kaktusa i sukulenata Izgleda da su u obije trgovine stigle svježe pošiljke |
|
![]() |
|
fora su mi te aloe, sviđaju mi se zbog njihovih zanimljivih oblika i još k tome lako ih za održavat :)
|
|
![]() |
|
Ova Aloa humilis podsječa na Haworthiu attenuata, , razlika im je u veličini i cvijetu
U svakom slučaju ljepe biljčice, a jednostavne i nezahtjevne za njegovanje |
|
![]() |
|
sven:) ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
može mi tko pomoći imam aloe veru a neznam koliko je zalijevati :(
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ne treba nesto previse. aloe vera nije jako zahtjevna za vodu. svakih nekoliko dana. bolje neka se zemlja malo prosusi nego da bude uvijek vlazna
|
|
![]() |
|
sven:) ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
hvala:)
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Plodovi zemlje 16.01.11.
Dio emisije nakon 43. minute " Abeceda vrtlarstva", savjeti za dijeljenje i održavanje aloe. Ima i nekakav ljekoviti recept ![]() http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews%5bcat%5d=205 |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
gledala sam to danas, ali nisam zapisala recept u točnim omjerima jer sam mislila da ću pogledati preko neta
![]() sad mi video odrvti samo do pola i dalje neće ![]() smrcko, jesi ti uspjela zapisati recept? |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Treaba pričekati malo i meni blokira, na 47 minuti je.
![]() Receptura svećenika Romano Zage, podiže imunitet i liječi ozbiljnije bolesti. - Aloa arborescens 350 gr ( 3- 5 listova ). Očistiti od bodlji, oprati, isjeckati i ubaciti u staklenku - preliti destilatom poput rakije, konjaka ili viskija 45-50 grama ( možda je pogriješila, te je 500 grama, provjerite recept na net-u to i ona savjetuje) - meda domaćeg 500 gr |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
evo knjiga od romana zago-a http://www.sendspace.com/file/9hrwrr u toj knjizi piše sve :) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |