Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 46>
Korisnik
Poruka
Darix View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Darix Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 20:38
Bluebell, u slučaju da ti ne uspije javi se pa ću ti poslat mladicu aleo ciliaris ;)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 08:01
Darix hvala ti, imam mladica. Nego žao mi ove velike....
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2011 u 23:26
Ako je netko zainteresiran u Bauhausu na Žitnjaku ima Aloa Vera u dobrom stanju i po povoljnoj cjeni
Na vrh
Darix View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Darix Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2011 u 11:49
Imam pitanje... Na aloi barbadensis su mi se počele pojavljivat smeđe točkice, koji je razlog tome? Zalio sam je dosad samo jedamput otkad sam ju kupio i to nešto malo... Da to možda nije zbog dovoljno svjetla ili joj je možda malo zima...
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2011 u 17:06
Neznam kako se ponaša na zimi, jesi li je možda prskao
Zbog nedostatka svjetla samo bi imala bljedu boju pri dnu listova, tako je na mojima jer gotovo na očigled rastu, a zaljevam ih svakih 5 dana
Što se tiče zaljevanja bitno je samo da korjen nije u vlažnom, da se višak vode može ocjedit iz posude, čak im ne smeta malo vode u tanjuriću
Sada mi je 9 Aloa Vera u pravokutnom podmetaču i kad ih zalijem zna biti i do 3 milimetra vode u podmetaću ali kroz koji dan to ispari i ne smeta biljkama, na dnu posuda su krupniji kamenčiči kao drenaža i korjen nije u vodi, a supstrat je propusan da se višak vode iscjedi i tako im je sasvim ok

Na vrh
Darix View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Darix Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2011 u 20:08
prekjuče je bilo malo sunčanije kod nas pa reko da ju stavim malo na prozor, međutim puhao je neki mali vjetrić koji nije bio toliko hladan (bila je nekih 10min na prozoru)... vjerojatno zato što sam ju izložio direktnom suncu jer do tog dana bila je sasvim normalna... možda zato šta je bila izložena direktno na sunce... držat ću je sad do proljeća na ormaru di je i dosad bila... vode kad im dajem dajem im u tanjurić, vidim da lagano rastu...

inače ju držim u kalju sa zemljom za cvjeće...
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2011 u 20:12
Moguče i da je od sunca ili propuha
Ako im odgovara to kako se brineš o njima nemoj ništa mjenjat
Što god bilo vjerujem da će se oporaviti i dalje naprjedovati
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 21:03
danas sam se počastila novom ljepoticom sa dva pupoljka, nadam se da će procvasti Big%20smile

aloe humilis

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 21:05
Kontesa baš si se dobro počastilaClap
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 21:21
još samo da procvate Wink

Zagorski bregi
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 21:58
Ako se ne varam danas sam vido da ih imaju u Kauflandu, bilo je nekoliko vrsta kaktusa i sukulenata u dobrom stanju
Danas su i u Lidlu imali nešto kaktusa i sukulenata
Izgleda da su u obije trgovine stigle svježe pošiljke
Na vrh
Darix View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Darix Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 23:11
fora su mi te aloe, sviđaju mi se zbog njihovih zanimljivih oblika i još k tome lako ih za održavat :)
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2011 u 09:24
Ova Aloa humilis podsječa na Haworthiu attenuata, , razlika im je u veličini i cvijetu
U svakom slučaju ljepe biljčice, a jednostavne i nezahtjevne za njegovanje
Na vrh
sven:) View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sven:) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 17:08
može mi tko pomoći imam aloe veru a neznam koliko je zalijevati :(

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 17:12
ne treba nesto previse. aloe vera nije jako zahtjevna za vodu. svakih nekoliko dana. bolje neka se zemlja malo prosusi nego da bude uvijek vlazna
Na vrh
sven:) View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sven:) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 17:14
hvala:)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 20:58
Plodovi zemlje 16.01.11.

Dio emisije nakon 43. minute " Abeceda vrtlarstva", savjeti za dijeljenje i održavanje aloe.
Ima i nekakav ljekoviti receptSmile

http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews%5bcat%5d=205
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 21:22
gledala sam to danas, ali nisam zapisala recept u točnim omjerima jer sam mislila da ću pogledati preko neta Confused
sad mi video odrvti samo do pola  i dalje neće Confused
smrcko, jesi ti uspjela zapisati recept?

Zagorski bregi
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 21:41
Treaba pričekati malo i meni blokira, na 47 minuti je.Smile

Receptura svećenika Romano Zage, podiže imunitet i liječi ozbiljnije bolesti.

- Aloa arborescens 350 gr ( 3- 5 listova ). Očistiti od bodlji, oprati, isjeckati i ubaciti u staklenku

- preliti destilatom poput rakije, konjaka ili viskija 45-50 grama ( možda je pogriješila, te je 500 grama, provjerite recept na net-u to i ona savjetuje)

- meda domaćeg 500 gr

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Darix View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Darix Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2011 u 21:44
Originalno poslano od člana kontesaa kontesaa napisao:

gledala sam to danas, ali nisam zapisala recept u točnim omjerima jer sam mislila da ću pogledati preko neta Confused
sad mi video odrvti samo do pola  i dalje neće Confused
smrcko, jesi ti uspjela zapisati recept?

evo knjiga od romana zago-a http://www.sendspace.com/file/9hrwrr

u toj knjizi piše sve :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.