Anči i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 85> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kakva je to priča o čavlima i limunu
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
HvaLA vam drage moje
![]() Mali kaktus tako sam čula da oko limuna u zemlju treba staviti čavle,pa sam povjerovala u to.
Gnoim ga Anaida sa gnoivom za limune ,gnivom za cvijeće i sipam tekuče željezo
Ivna radovat ču se kad budem jela vlastite limune .
Triša i Gioia lijep pozdrav
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Stigla sam konačno ponovo i do tebe......Ne stignem toliko, pa svaki dan ponešto.......
Passiflorin cvijet je predivan.
![]() Ljiljan zna ponekad zakasniti.....budi strpljiva, još ima nade
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Hvala ti Lorice ! Vjerujem ti , ni ja ne stignem sve pregledati ,ima tema koje još nisam niti otkrila ,najčešče se ovdje vrtim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Uzet ću si slobodu da vam otkrijem tajnu o čavlima. Potrebni su oni stari čavli koji nisu plastificirani kao ovi novi. U dodiru s vlagom otpuštaju (u ovom slučaju u zemlju) čisto željezo, element kojega puno puta i u zemlji nedostaje.
Željezo kojeg tako otpuštaju toliko je čisto da su (po starom receptu) tako liječili oboljele od anemije pa čak i od nekih vrsta leukemija, na način da se (ovisno o jačini anemije) 1 - 3 puta tjedno pojede jabuka u kojoj je prenoćilo nekoliko čavala. Ujutro se jabuka razreže, ruzinavi djelove bace a ostatak pojede. Cijela jabuka je tada puna čistog željeza, koje tijelo u potpunosti može iskoristiti. Eto, biljke se tako hrane elementom koji im je potreban, baš kao i mi! ![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Misty ti si naš nepresušan izvor informacija
![]() Ja sam stavila nove čavle morat ču u potragu za starima
![]() Samo ti nas poduči misty,ja volim svašta pročitati i znati
Hvala još jednom od
![]() Lijep pozdrav
![]() |
|
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Anči,uživala sam u šetnji tvojim biljnim carstvom!!
Što se tiče čavla(eksera),moja baka je to koristila za svoje biljke,na način koji je misty opisala..Ona je ubacivala stare već zahvaćene hrđom eksere u saksiju sa limunom,kao i u zemlju pored hortenzija.Tako su njene hortenzije bile plave,a limunovi puni poldova..Inače je stavljala u vodu par eksera i time bi zalijevala svoje biljke.Imala je puno kaktusa ,sobni i baštenski biljaka.Svi se divili njenim biljkama.Bile su zdrave i bujne! |
|
![]() |
|
Hvala Alisa
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Stavila čavle u svoj malecki limunček
![]() |
|
![]() |
|
Ruža penjačica koja se popela do balkona ,ona nas je dočekala kada smo se vratili .
]
|
|
|
|
![]() |
|
]
|
|
|
|
![]() |
|
Ludujem za ružama
![]() |
|
![]() |
|
Ovo je jedna lijepa, stara ,crvena ,plišana ruža
Kada je stavim u vazu nitko ne bi rekao da je penjačica.
Vjerna nam je sve ove godine
![]() ]
|
|
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Kako je lipa boja tvoje ruže penjačice
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Penjačica je prava. Evo i meni je drago što šetam vašim vrtovima. Tako mnogo toga naučim, kao i sada o čavlima.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Obožavam crvene ruže, predivne su ti
![]() Ja sam uzela 3 Don Juana. Narasli su do koljena i napupali. Izgleda da u gorju ništa od penjačica, pretvaraju se u nisku ružu ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Prelijepa ti je ta penjačica, znaš li možda kako se zove?
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
renn ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 435 |
|
|
[IMG]http://i31.tinypic.com/k154t1.jpg" />
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
hej šokice naša draga, jedva sam se izvukla iz tvojeg predivnog vrta.
Okružena predivnim cvijećem i ugodnom atmosferom mogla bih ostati tako zauvijek!
Odat ću ti tajnu što sam ja radila kada sam trebala dodati zemlji s petunijama željezo, a nisam imala hrđavih čavala: u ljekarni sam kupila željezo u obliku sirupa i tako prihranjivala biljke koje su patile od anemije!
lijepi pozdrav
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |