Ciklame - Cyclamen |
Odgovori | Stranica <1 2930313233 37> |
Korisnik | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=Monna]ove sumske su zasticene jel?[/QUOTE
Jesu Monna, ugrožene i zbog toga zaštićene, pa ih pustimo da rastu tamo gdje ih još ima. Ako ih iskopamo pa presadimo u vrt, one ne postaju zbog toga vrtne, nego su godinama križanjem i selekcijom uzgojene s vrlo dobrim osobinama. . |
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na informaciji, zanimalo me da li su zasticene jer sam saznala gdje ih ima u sumi.... |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
SolarWindKiss
Upravo klijam Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hmm nisam znala da je sumska ciklama zasticena vrsta..... mozda zato sto ovdje ima sumskih ciklama na svakom ćošku!
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica šumske ciklame mogu prezimjeti kod nas samo je problem doči do njih iako su zaštičene mislim da se ipak može doči do njih bar oni koji su u mogučnosti
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jao dmirce, sad si ga baš napisao !!!!!!!!! Pa naravno, oni koji mogu doći do njih i imaju ih ! A oni su u mogućnosti, a ja nisam. I sad te pitam kako da ja dođem do njih ? Molila sam na sve strane, ali niko mi ih nije ponudio, a znam da ih cure imaju !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice ja čekam da dođeš
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikice nisi precizirala koje ti trebaju, te iz šume ili vrtne. Koje to cure imaju, a ne daju?
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bih baš šumske, znam da su zaštićene i da su "zabranjene" ali ni kod mene neće propasti i nestati.
A to što velim da neke cure imaju, nisam mislila da ne daju, nego vjerojatno nisu ovo čitale. Jedna mi se već davno javila, ali se sad već dugo vremena ne pojavljuje ovdje. Danas mi se još jedna odazvala, rekla je da će mi poslati. |
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da baš bi bilo dobro da malo slavoniju ukrasimo sa ciklamama.
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da javim da sam ipak dobila čuperak šumske ciklame, a i kod EN ću svratiti pa sam sad sretna .
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala osobi koja mi je poslala šumske ciklame,a i moje će još malo procvjetati
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam se zaljubila u ove od Bake Bee i idem po njih u proljeće.
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da će Baka Bea na proljeće imati puno posjetitelja.
|
|
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne bih ja čekala proljeće da sam bliže, ali ovako moram |
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođite, uvijek ste dobrodošle. Neke od ovih ciklama su rasle ispod kukurijeka, u nedostatku svjetla lišće se izdužilo, pa sam ih presadila. Neki gomolji su stari 6-7 godina i imaju veličinu većeg krumpira. Oni i najbogatije cvatu.
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To sve cvjetni pupovi ? Pa to će biti raskoš !
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica da ta mi uvjek bude puna cvjeta možeš sliku vidjeti ako se vratiš nazad na ovoj temi pa češ vidjeti kako izgleda kad procvjeta.
|
|
Odgovori | Stranica <1 2930313233 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |