Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Surfinija - Surfinia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Surfinija - Surfinia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 46>
Korisnik
Poruka
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 15:02
Eto, da Vam kažem svoje iskustvo :) Mislila sam da mi surfinije imaju dovoljno grana...ali onda sam vidjela pincirane surfinije na jednom drugom forumu..to je pupoljak do pupoljka! Iako mi je bilo žao...pokidala sam pupoljke prije tjedan dana...i na svakoj toj grančici ima stvarno puno izboja! Danas sam ih još dodatno pincirala, i one grančice koje nisam do sada :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 15:16
Majdaaa, nisi morala ići tako daleko da bi doznala što trebaš napraviti. Samo si trebala pročitati temu i tu bi našla upute o piniciranju,a i razlogu piniciranja, a samo par stranica unatrag imaš fotki bujnih i cvjetnih surfinija koje su rezultat upravo piniciranja, dakako imam i uputa o prihrani, a i o spriječavanju ili pak liječenju bolesti. Nadam se da ćeš ove sezone imati krasne i bujne surfinije.
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 15:32
I ja se nadam! :D Mislila sam da imam dovoljno grana....ali, preverila sam se :) Bilo mi je žao pokidati pupove, ali mislim da će se isplatiti :)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 16:08
Majdaaa, ništa ne žali, samo piniciraj i redovno zalijevaj i prihranjuj, sigurno će biti bujne i cvjetne
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 16:16
Hoću :) Jel se pincira cijelo vrijeme ili samo na početku?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 16:47
na početku piniciraš, a poslije ionako uklanjaš odcvjetale trubice, naravno ako stigneš, tako se biljka ne iscrpljuje i ponovo brže stvara cvijet
Na vrh
wookowaratz View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wookowaratz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 14:50
kad kidate trubice, jel odrežete i stapku ili samo izvučete trubicu?
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2013 u 15:40
Otkinem i stapku da se ne stvara sjeme :)
Na vrh
pupoljak32 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupoljak32 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2013 u 23:06
Pošto sam nova na forumu htjela bi da vam podjelim svoja jadna iskustva sa surfinijama. Ovo je vec 3 godina da sam ih posadila i opet nisam zadovoljna s njima.Prosle godine sam u 8 mjesecu ih morala baciti jer me je bilo sram to držati na balkonu sve nesto jadno puno lisca malo cvijetova... ove godine krenula sam iz pocetka. Kupila sam zemlju bas za njih,posadila ih prihranjivala ali opet to nije to.Ima jako puno zelenoga ,a malo cvijetova.Zasto??? Mozda ih previse prihranjujem ( dva puta tjedno) kupila sam i prihranu bas za njih.Gdje griješim? Nisam ih nikad pincirala (ne znam ni kako se to radi) stalno ih gledam,pazim,mazim....ali kad vidim druge slike kako su cvijet na cvijetu moje ni slicneConfused molim vasa iskustva gdje grijesim i sta da radim??
Na vrh
mimantonija View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 109
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimantonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2013 u 23:22
Originalno poslano od člana pupoljak32 pupoljak32 napisao:

Pošto sam nova na forumu htjela bi da vam podjelim svoja jadna iskustva sa surfinijama. Ovo je vec 3 godina da sam ih posadila i opet nisam zadovoljna s njima.Prosle godine sam u 8 mjesecu ih morala baciti jer me je bilo sram to držati na balkonu sve nesto jadno puno lisca malo cvijetova... ove godine krenula sam iz pocetka. Kupila sam zemlju bas za njih,posadila ih prihranjivala ali opet to nije to.Ima jako puno zelenoga ,a malo cvijetova.Zasto??? Mozda ih previse prihranjujem ( dva puta tjedno) kupila sam i prihranu bas za njih.Gdje griješim? Nisam ih nikad pincirala (ne znam ni kako se to radi) stalno ih gledam,pazim,mazim....ali kad vidim druge slike kako su cvijet na cvijetu moje ni slicneConfused molim vasa iskustva gdje grijesim i sta da radim??

Koliko znam, surfinijama prihrana godi, neki tu hrane po malo i svaki dan. Nisi jedina koja ima tih problema, moje se za sada drže, s tim da imam par bolesnih, bojim se kada jače sunce zasja da neće proći dobro, a mučim se s njima. Na balkonu su pa je zbilja jadno kada kupim u pola ljeta strnjak i premještam iz vrta ili sa drugog balkona, čisto da nešto stavim , da nije prazno. Znam teoretski sve, prihrana jednom tjedno, dobra zemlja, zeljezo jednom tjedno, no neka ih bolest pokupi  i vozdra. Balkon je cijeli dan na suncu, mozda zbog toga, no vidim ovdje da ljudima i u tim uvjetima uspjevaju. Meni doduše na tom balkonu nista ne ide, mozda da stavim neku travu..hehe ..a i ona bi mi otišla, jedino lavanda super uspjeva..
Na vrh
mimantonija View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 109
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimantonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2013 u 23:24
ps. pinciranje je za bujniji rast, ja otkinem vrhove na pocetku i kada vidim da su se objesile pa da potaknem nove izboje, gornje..
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupoljak32 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 08:16
I ja sam razmisljala da posadim travu da mi balkoni ne zjape prazni he he tj to mi je predložila frendica kaže jeftinije ti je jer opet ces dati hrpu novaca ,a neces imati cvijece (sta je u pravu) ali rekla sam probat cu još ove godine pa....lijepo su one krenule ali valjda ovaj vjetar,kisa ko da je jesen svaki dan hladan (živim u slavoniji ) sve mislim možda je vrijeme krivo ali opet kad vidim u drugoj ulici prekrasne cvijet na cvijetu kako,zasto??? Ne znam sta da mislimCry Cry
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 14:35
Originalno poslano od člana pupoljak32 pupoljak32 napisao:

Možda nema cvjetova jer ih prihranjuješ s prihranom koja ima puno dušika...otkini baš svaki vrh koji postoji na biljčici i vidjet ćeš pupova za 2 tjedna :)
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 256
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 15:58

da vam pokažem svoje ovogodišnje surfinije...

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/surfinije/59453.aspx -

http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/surfinije/59450.aspx -
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupoljak32 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 16:59
Wow ove su vase prekrasne (ne urekla ih )Tongue
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 17:12
:-D hvala pupoljak
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 18:01
WooW kako su ti krasne, napredne
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 22:59
Baš je lijepa! :) jesi li je sama sadila u tu viseću posudu ili si je kupila posađenu?
Na vrh
Lu Lei View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lu Lei Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2013 u 23:33
Tenks...:-D kupila sam je...zapravo dogovorila s mojim cvjecarom da mi zasadi. Zasadio je sredinom travnja, a od 01.05 je kod mene vani... jako su me odusevile te ljubicaste, prvi put ih imam..iako da je valjda stalnona suncu izblijedila bi boja. Ovako su okacene na nadstresnicu i super im je.
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2013 u 00:01
pitala sam jer sam ja svoje posadila i nisu mi ovako cvjetne još:) pupovi izbijaju jer sam ih pincirala....ne mogu dočekati da sve procvjeta :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.