Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 94> |
Korisnik | |
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pinus hvala puno
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Pinus ,Caliope su pravi pogodak,prelepe su.....kakve li ce biti dogodine kad su sad tolike?!
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
moje pelargonije i ove godine napale gusjenice... nisu ni takle ono što je u tegli s njima, a njih su cijele izbušile... posprejala sam ih nekim insekticidom, al ne oporavljaju se...
|
|
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Pa da pokažem i ja svoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ova ima predivan šatirani cvijet ![]() Englezice, šteta što im je drugi cvat slabiji ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Uživo vidjela
![]() ![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
sa urejom pognojite samo po potrebi ukooiko fali biljci dusika.
iako nisam za ureju jer postoje ljepsa i finija gnojiva za biljke ponekad se moe upotrebiti i ona.
na pocetku ili ukoliko zanemarite biljke pa vam treba zelena masa... mozete i prespricati biljke urejom - omjer: 1 decilitar ureje na 10 litara vode tako dva puta.... jednom i onda nakon 5-7 dana opet..
i nakon toga nastaviti prihranjivati ujednacenim gnojivom ili nekim specificnim gnojivom ovisno o razdoblju vegetacije biljke
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Lora pelargonije su Vam prekrasne!!!
Svaka Vam čast!!!!!! |
|
![]() |
|
Martina1984 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozz svima! Imam jedan problem sa svojim visećim pelargonijama. Nakon proslotjednog jakog sunca primjetila sam kako je cvijet spržen. List nije loš, samo pokoji se suši po vanjskom rubu. redovito ih prihranjujem, svaka 3-4 dana. Dali je moguće da je to neka bolest ili je jednostavno ih sunce spržilo.I da, mladi cvijet koji se još nije ni otvorio već je spržen i suši se. Dali se one mogu oporaviti ili da se oprstim od cvijetanja za ovu godinu???
|
|
![]() |
|
Martina1984 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
I ja imam sličan problem sa pelargonijama. cvijet je spržen i list kao i tvoj po rubu lagano se suši. dali si našla rješenje i jel se mogu spasiti.???
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Ima im cure spasa,treba ih poprskati sa bilo cim sto je protiv plamenjace,poskidati te suve pupoljke i cvetice i zaliti sa nekim gnojivom bogatim mikroelementima....docice odmah sebi....ipak je ta vrelina za njih stres,pa im treba pomoci....puno srece!
|
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
hvala olja
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
bilo bi dobro da posaljete sliku cvijeta....
jer moze biti da ga napada neki nametnik ili im fali kalcija
|
|
![]() |
|
acer69 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Da malo osvježim temu i stavim slike svojih tek oželjenih uspravnih pelargonija.Ja ih zovem zvjezdice jer im i list i latice liče na zvijezde.Ovo je roza,a crvena još nije procvjetala.
![]() ![]() A evo i puzajuće pelargonije šarenih listova i crvenog cvijeta.
![]() |
|
![]() |
|
Acer69,lepe su ti pelargonije a posebno ova sarenih listova....i ja imam takvu vec par godina...vrlo je zahvalna,puno cveta i nije jako puzava vec je vise loptastog habitusa.....moja je u zasebnoj visecoj saksiji
|
|
![]() |
|
acer69 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Hvala ti,Olja.Dobro si opisala ovu šarenolisnu pelargoniju.I ja je imamveć nekoliko godina.Krajem avgusta stavim reznice na ožiljavanje za iduću godinu.Kod mene su tri u posudi skupa sa srebrnom Dichondrom.
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
moje viseće se dobro drže
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
za razliku od njih ove su dosta slabe
![]() ![]() rascvatu se, pa odbace lišće, pa ponovo potjeraju... uglavnom nisam s njima zadovoljna ove godine |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
mozda im fali gnojiva ako odbacuju lisce za vrijeme cvatnje.
redivito uklanjajte ocvale cvjetove
|
|
![]() |
|
Dijana ova bela puzava mi je posebno lepa,prosto bjesti....
![]() |
|
![]() |
|
Hvala na savjetu,ali redovno ih gnojim kao i puzave dva puta tjedno sa gnojivom za pelargonije,skidam ocvale cvjetove ,ali ove me godine ne vole.
Možda ja kriva velika vručina u dvorišto jer je široko samo 4m, puzave su na zidu pa ipak imaju više zraka od ovih običnih koje stoje dole? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |