Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 94>
Korisnik
Poruka
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2011 u 20:03
pinus hvala puno
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 09:54
Pinus ,Caliope su pravi pogodak,prelepe su.....kakve li ce biti dogodine kad su sad tolike?!
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 15:06
moje pelargonije i ove godine napale gusjenice... nisu ni takle ono što je u tegli s njima, a njih su cijele izbušile... posprejala sam ih nekim insekticidom, al ne oporavljaju se... 
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 23:47
Pa da pokažem i ja svoje

Ova ima predivan šatirani cvijet

Englezice, šteta što im je drugi cvat slabiji

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 00:23
Uživo vidjela Tongue Prekrasne su Lora!Clap
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 05:43
sa urejom pognojite samo po potrebi ukooiko fali biljci dusika.
iako nisam za ureju jer postoje ljepsa i finija gnojiva za biljke ponekad se moe upotrebiti i ona.

na pocetku ili ukoliko zanemarite biljke pa vam treba zelena masa... mozete i prespricati biljke urejom - omjer: 1 decilitar ureje na 10 litara vode tako dva puta.... jednom i onda nakon 5-7 dana opet..

i nakon toga nastaviti prihranjivati ujednacenim gnojivom ili nekim specificnim gnojivom ovisno o razdoblju vegetacije biljke 
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 11:35
Lora pelargonije su Vam prekrasne!!!
Svaka Vam čast!!!!!!
Na vrh
Martina1984 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Martina1984 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 12:08
Pozz svima! Imam jedan problem sa svojim visećim pelargonijama. Nakon proslotjednog jakog sunca primjetila sam kako je cvijet spržen. List nije loš, samo pokoji se suši po vanjskom rubu. redovito ih prihranjujem, svaka 3-4 dana. Dali je moguće da je to neka bolest ili je jednostavno ih sunce spržilo.I da, mladi cvijet koji se još nije ni otvorio već je spržen i suši se. Dali se one mogu oporaviti ili da se oprstim od cvijetanja za ovu godinu???
Na vrh
Martina1984 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Martina1984 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 12:12
I ja imam sličan problem sa pelargonijama. cvijet je spržen i list kao i tvoj po rubu lagano se suši. dali si našla rješenje i jel se mogu spasiti.???
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 17:16
Ima im cure spasa,treba ih poprskati sa bilo cim sto je protiv plamenjace,poskidati te suve pupoljke i cvetice i zaliti sa nekim gnojivom bogatim mikroelementima....docice odmah sebi....ipak je ta vrelina za njih stres,pa im treba pomoci....puno srece!
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 19:56
hvala olja
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2011 u 20:06
bilo bi dobro da posaljete sliku cvijeta....

jer moze biti da ga napada neki nametnik ili im fali kalcija
Na vrh
acer69 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 143
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje acer69 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2011 u 17:24
Da malo osvježim temu i stavim slike svojih tek oželjenih uspravnih pelargonija.Ja ih zovem zvjezdice jer im i list i latice liče na zvijezde.Ovo je roza,a crvena još nije procvjetala.

A evo i puzajuće pelargonije šarenih listova i crvenog cvijeta.

Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2011 u 09:40
Acer69,lepe su ti pelargonije a posebno ova sarenih listova....i ja imam takvu vec par godina...vrlo je zahvalna,puno cveta i nije jako puzava vec je vise loptastog habitusa.....moja je u zasebnoj visecoj saksiji
Na vrh
acer69 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 143
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje acer69 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2011 u 14:14
Hvala ti,Olja.Dobro si opisala ovu šarenolisnu pelargoniju.I ja je imamveć nekoliko godina.Krajem avgusta stavim reznice na ožiljavanje za iduću godinu.Kod mene su tri u posudi skupa sa srebrnom Dichondrom.
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2011 u 06:49
 moje viseće se dobro drže

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2011 u 06:54
za razliku od njih ove su dosta slabe

rascvatu se, pa odbace lišće, pa  ponovo potjeraju... uglavnom nisam s njima zadovoljna ove godine
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 19:30
mozda im fali gnojiva ako odbacuju lisce za vrijeme cvatnje.

redivito uklanjajte ocvale cvjetove
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 21:51
Dijana ova bela puzava mi je posebno lepa,prosto bjesti....Thumbs%20Up
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 22:47
Hvala na savjetu,ali redovno ih gnojim kao i puzave dva puta tjedno sa gnojivom za pelargonije,skidam ocvale cvjetove ,ali ove me godine ne vole.
Možda ja kriva velika vručina u dvorišto jer je široko samo 4m, puzave su na zidu pa ipak imaju više zraka od ovih običnih koje stoje dole?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.