Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 46> |
Korisnik | |
Andromeda ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze li mi netko pomoči kako da stavim sliku u poruku?
Htjela bih znati da li moja biljka ljekovita...Hvala |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
....ja ih izbacila na prozor na direkt sunce ( da se čeliče za pravu prošenciju vani:)))... i sve posmeđile-pocrvenili listovi...kao znjecale se i oronule...mislila nema im spasa... sve mlohavi listovi vislili preko ruba pitaraića... pa rekoh kad su već gotove nemam šta izgubiti i dobro ih zalila vodom od maslačka ( ne preporučam da to radite sami kod kuće :))) ..... tako su živnule, zdebljale se, instant preko noći pozelenile da ne mogu doći sebi :)))) čak i ona zlatokosa koja je je kod mene došla sa suhanjivim crvenkasto blago listićima i nije mrdala niti milimetra od jesenas... pozelenila i izbacila komad novog lista :)))
...tko je hrabar neka proba :)))... na primjerku za otpis :) |
|
![]() |
|
Andromeda ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Hvala na dobrodošlici i na savjetima.Super su.
Samo neznam kako da stavim sliku? I...na kojem saytu ima recepata za pripravljenje soka sa medom? |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Kada i koliko će aloja baciti mladih ovisi od više faktora.Po mome iskustvu treba biti stara više od 1 godine, mora stati vani na suncu cijelu godinu osim zime ako temp. pada ispod +5°C.
I još sam nešto primijetila: više mladih mi je dala aloja koja je rasla u uskom pitaru gdje se "gužvala" nego ona koja je bila usađena u vrt ili u široki plitki pitar.Zašto je to tako, ne znam.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Dobrodošla Andromeda.
![]() 1.Moraš znati što si točno pokupila s puta.Ako je možeš slikati i staviti na forum da vidimo je li jedna od od 4 ljekovite.
2.Biljka mora biti stara najmanje 2 god. da bi bila ljekovita.
3.Ako ti je u pitaru, lako je odvojiti mlade: istresi je cijelu iz
pitara i odvoji mlade od mame-biljke koju ponovo vratiš u pitar i usput
dodaš novu zemlju (mora biti pjeskovita, da se dobro drenira...)
Mlade koje imaju svoje žilice jednostavno posadiš.A one koje nemaju žila pustiš 2-3 dana da se posuše "rane" pa ih onda posadiš.
4.Recept za sok ili pripravak sa alojom?Za pripravak sa medom imaš recepata na net-u.
Najbolje je, kad imaš svoju biljku, uzimati gel aloje(bez zelenog
dijela lista ), 3x1 mala žličica dnevno, recimo 2 mjeseca pa onda
napraviti pauzu od mjesec dana.
To je doza koja nikako ne može naškoditi.Koliko pomaže reći ću ti kad završim započetu terapiju (ako je je to uopće mjerljivo ).
|
|
![]() |
|
Imam u pitaru biljku koju sam pokupila s ceste i metnula u zemlju i sad imam je toliko da neznam kako da je odvojim i presadim da moze i dalje rast.Kako se presadiva i koliko cesto se moze piti njen sok da nenaskodi ali poboljsaje imunitet.I koje proporcije.Ako tko zna pravi recepat molim napisite.Hvala.Svima pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Preslatke aloice
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() |
|
![]() |
|
Od ove mame aloje (Aloe vera ) odvojila sam danas 11 mladih i to sve sa žilama.Ponestalo pitarića pa u zadnjega stavila 3.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
nera076 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala, gledajuci slike vec sam pomislila da nije. Sad ju samo treba cuvati.
Ako naidjem na "pravu" na sajmu u Opatiji kupit cu. Ona znaci dok je mal uopce nema bodljikice i sa obe strane ima pjege. Za ovu na slici dali joj se moze otprilike odredit koliko je stara, po velicini...6 mj mozda....Da ne cekam pune 2 godine ako ne treba. |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Aloe ferox.
Ljekovita
![]() |
|
![]() |
|
nera076 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Bok!
Slucajno sam naletila na vas forum, jer sam trazila nesto o Aloe veri, pa da odmah tu pitam. Ovu sam danas kupila( neznam dal se smije rec gdje), bilo je jos vise bodljikavih par vrsta, al mislila sam da ja mozda ova ljekovita, pa ako mi mozete rec tocno koja je i dali je ljekovita. Hvala ![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
e ja dobila ovu kao u dine (bebice)nema žila ali se nadam da će se pojaviti bila ja stvaila u vodu ali na vrijeme me natalija obavjestila da je izvadim i eto sad sam to uradila nadam se da će sve biti ok.jer je samo prenoćila u vodi
|
|
![]() |
|
Ferox, naravno.Bio je to tipfeler.
Šteta što nema mlade.Ogrebala bi se.
Luda sam za ovim ljekovitim alojama a to je i a. ferox.
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
natalija baš ti je lijepa kraljica majka.. :))))) mene friška aloja oduševila ( fala fermina :)))) ... no neki dan izvadila komadić iz dubokog i radila si masku za lice, kako mažem bliže očiju bome mi se i ovog puta baš naprasno učinilo dasu mi se oči brzinski odmorile i vid izoštrio..bar na neko vrijeme.... :))..opet... ima nešto u tome... :)) |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Eksperimentiraj! Sigurno nećeš pogriješit.A. vera je pravi melem za kožu.
Možeš se jednostavno njenim gelom trackati po licu ili ga dodati u svoju uobičajenu kremu ili masku za lice.Ili u losion i mlijeko za tijelo ili kremu za ruke...Ma u sve što ide na kožu.Ona nema negativnog učinka.
Njene blagodati osjetit ćeš čim je prvi put nabaciš na lice.
Čisti kožu od mitisera, akni i svih drugih nečistoća, hrani je jer je prebogata mineralima i vitaminima.
A može se i jesti, 2-3 male žličice dnevno.
Nije baš neko ludilo od ukusa ali je vrlo zdrava i kažu da liječi mnoge teške bolesti.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
fermina ja ti nju malo recnem tu i tamo, uglavnom ljeti i to kod ugriza komaraca ili sličnih kožnih problema (bezazleni osipi ili opekline)
listovi su joj stvarno dugi, neki sigurno i 40 cm nisam baš upućena u sve koristi i djelovanja koja ima na kožu pa ne eksperimentiram, ali čim stignem morati ću bar pročitati na ljekovitim vaša iskustva |
|
![]() |
|
Natalija, krasna ti je aloe vera.Da li joj već koristiš donje listove u
ljekovite i kozmetičke svrhe?Ja sam moju veliku već dosta očerupala ali
ne da se ona.Što joj više skidam donje listove to ona više raste iz
sredine.
Triša, ja samo aloe veru i a. arborescens zimi držim na gornjem katu kuće, iza ostakljenog prozora, ali bez vrata.Prežive, normalno ali ih ne zalijevam da se ne smrznu.Ostale aloe imam vani u vrtu.Ni snijeg im nije ove zime naškodio. Zanima me, gdje si nabavila a. forex?Strašno bi je željela imati. Možda bi se mogle trampiti kad tvoja bude imala mlade. ![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
e bila bih jako sretna da to uspije trebalo bi naravno mislila sam na malu .
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |