Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori | Stranica <1 2829303132 82> |
Korisnik | |
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo opet malo i mojih
Prvo cvjetanje nakon presađivanja u nove "uvjete" A ova cvjeta neprekkidno od svibnja,malo se razbarušila, ali ne prestaje cvjetati Još dvije spavaju zimski sanak...nema cvjetova. Ova koja neprekidno cvjeta ima i jako puno listova.Prorijediti ih ili ne?
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su vam a. ljubičice. Meni ne uspijevaju, ali čačkala sam nešto po netu i naišla na ovakve koje su me oduševile
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bako i silvestrina divne su vam, vidi se da im je kod vas odlično
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
otok ove koje si nam pokazala su ko bomboni
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma da mi se dočepati ovih s neta, zgurala bi ih negdje.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad ljubicica da "bebicu" sa strane, nju treba otkinuti, pa ili je baciti,ili od nje praviti novu biljku. Ako se ostavi, ona izoblici onu vecu biljku.
Nisam nikad cula da se listici prorijedjuju. Ima varijeteta sto imaju zaista mnogo lisca, kao i onih sto imaju malo lisca. Ali, cesto se cuje da one donje listove treba skidati, kad se na njima vidi da su vec stariji, a to se vidi po boji. Oni nisu niti dobri za zakorjenjivanje, jer su stari.
Kazu da treba presadjivati jednom godisnje...da bi se dobio maksimum njenog potencijala. Ali, po mom iskustvu, to zaista ovisi o kultivaru, neke cvatu kao lude bez mnogo muke, a neke nece pa nece, ma sta da im radis,...na zalost, sto su obicnije, to bolje cvatu, i obrnuto, sto su sofisticiranije, to slabije, iako ima izuzetaka, ova Bman's Etna je i kod mene jako cvatna, a spada u dosta poznate kultivare.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra ova tvoja sfrćkana mi je baš posebna i neobična .
Bako jel se to meni čini il Vam stalno cvatu? Predivne su !!!
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tri lijepe plave i plavo-bijele, sve tri vrlo obilno cvatu. Ness Crincle Blue je polumini, definitivna velicina rozete je oko 8-10 cm, a Rob's Penny Ante je mini, nije sira od 5 cm, zaista je slatka. Kid Stuff je isto malo manja od standardne. Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I nekoliko rozih: Rob's Boogy Woogy ima zutu sredinu krunice, a vanjski listovi su zeleni.
Rosie Ruffles ima cvijet kao mali kupus.
|
|
OPG 159365
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam se sva smotala . Kid stuff isto ima ljubičaste boje u tragovima?
Možda sam na nju mislila.
Rosie je bombončić .
A koja je na zadnjoj slici?
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu kad gledam tvoje vrste ispadnu mi oči.
Inače se držim svega što si napisala. Zanimljivo da neke nemaju "bebe" a neke su imale i više... te su već kod drugih na forumu!
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
HOrti, zadnja slika je jedna koju zovem Denis. Dao mi ju je prijatelj Denis, ali je kod njega bila ista kao one Lauralova od neki dan, roza sa zelenkastim rubovima, kod mene je ocito mutirala. Jako njezna, vrlo cvatna.
Kid Stuff krene cvjetati bijelim jednostrukim cvjetom, da bi onda dobivala sve vise i vise plavkaste sredine, i cvijet dobivao prvo pumpunic, a onda bivao dupli. Tako da, kad je puna cvijeta, obicno ima na sebi sve te varijante, a najvise duplikastih cvjetica sa plavom sredinom. Kid Stuff je ubjedljivo moja najcvatnija, nije cvala samo 2 ljetna mjeseca, sve ostalo vrijeme je u cvatnji, vise ili manje. Evo ti dole nekoliko lica toga cvijeta izbliza.
Baka, u pravu si, neke stalno bacaju bebe, neke manje...obicno se cijeni to ako manje bacaju bebe, ali su bebe zgodne ako razmnozavas.
|
|
OPG 159365
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam bila u plodinama - dobili su prekrasne nove ljubičice, duplih cvjetova, balerine i sa jednostrukim cvjetovima prekrasnih boja, koštaju oko 22 kune
nemam gdjes njima, ali stvarno, ko ima, šteta je ne otići i pogledati ih |
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih obozavam kao i ciklame al mi u ovoj kuci ne uspijevaju
Prije sam znala imati po 10-ak teglica ,svih vrsta i samo bi otkinula listic i upiknula u zemlju i dobijala bi nove. Moram kompletu temu procitat jer ih zelim imat opet. neznam u cemu je stvar. Samo kao da povenu i gotove su. Nisu na propuhu, imaju svjetlosti,ne zaljevam ih odozgora,vec u tanjuric. help!! Imam jos samo dvije bijele koje su krzljave sa svega 10-ak listica al ne cvatu. |
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni jednostavno neidu,ma koliko god se rudila oko njih
|
|
dada zd
Novo sjeme Pridružen: 22 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam nova na forumu.natalija je li je bilo i crveni
|
|
Odgovori | Stranica <1 2829303132 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |