Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 46> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez brige sa tvojim surfinijama je sve ok. mlada surfinija raste i buja prema gore, nakon toga pod svojom težinom se presavijaju i padaju dole. ukoliko vam biljka nije jako granata i ima samo nekoliko grančica savjetujem da obavite pinciranje ( kidanje vrhova kod glavnih grana ) ukoliko nema cvijeta nego samo zelenila smanjite gnojivo sa dušikom i dajte ono sa jednakim omjerom NPK ili sa onim kojem je K u vecem omjeru. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Hvala na odgovoru :)
edit admin: imate sa desne strane link "hvala" tako na jednostavniji način možete zahvaliti članovim na pomoći |
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ova je stvarno krasna, magnolija...
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
magnolija, zaista je prekrasna..takvu još nisam nigdje vidjela...
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
evo da vam i ja pokažem svoje prošlogodišnje surfinije ( cvale su od poč.5 mjeseca pa sve do listopada )
-
-
-
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
divne su ti
|
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Hej moon, hvala ti :-)
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Vau kako je super!
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Ajme, kako su bujne i dugačke! :) baš su ti lijepe! :)
|
|
![]() |
|
Tenks cure :-) zbilja su bile predivne cijelo ljeto i iako su id korjena skroz pozutjele one su cvale sve do listopada :-)
Sad imam ruzicastu i ljubicastu i divne su. Sliku saljem cim ih uslikam :-) kako su vase pocele sezonu, jel rastu ? |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
LL krasne su ti bile
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Pcelice moje su vani nekih 20-tak dana,i vec su predivne a i probno sam uzela petunije, slika je na temi potunia - petunia pa ih mozes vidjeti.
|
|
![]() |
|
mimantonija ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 109 |
prekrasna, prvi puta vidim, gdje si nabavila?
|
|
![]() |
|
mimantonija ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 109 |
-
evo, sva sreća nema na puno cvjetova, namjerno sam otkinula list da se bolje vidi..samo nemojte reći da je gljivica ili bakterija, znam da za to nema pomoći..
u pitanju su noviji pelceri, na njima sam to primjetila, za sada su izolirani na balkonu od dvorišta, ništa se ne širi na gornje listove, samo par listova pri korijenu..
ps. sa čime špricati, ako treba..
|
|
![]() |
|
Ja imam novu metodu...čim presadim pelcere polijem ih s kuperblau(i muškatle i potunije)....ne znam jel djeluje jer mi je ovo prva godina da to prakticiram....savjet mi je dala teta...ona tako radi i cvijeće joj je uvijek lijepo. To je fungicid i djeluje preventivno protiv bolesti....ide jedna velika žlica na 10 l vode.
p.s. Lu Lei, s čime si prihranjivala surfinije? :)
|
|
![]() |
|
Mima to bi mogla biti tzv pepelnica i ako je to to unistit ce boljku, ja ih isto spricam sa kuproblau i pomogne, ali bi morala maknuti to lisce koje je zarazeno. Kako prepoznati pepelnicu? Ako potegnes po lisu rukom i na ruci ostaje " prah" onda je to to. Ali pitaj jos neke iskusnije da bi bila sigurna :-) nadam se da ce brzo ozdraviti :-))))
|
|
![]() |
|
Majdaaaa ( uf imas puno a valjda nisam koji zaboravila ) :-))))
1 x tjedno Cvetal za surfinije i 1 x tjedno zeljezo u prahu ( ne znam kak se zove sad al ti mogu pogledati i javiti ) |
|
![]() |
|
Željezo stavljam Plantella i zadovoljna sam :) Zanimalo me ovo drugo :)
|
|
![]() |
|
zvončica3 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 99 |
Svoje surfinije obavezno u početku prskam nekim fungicidom, neće im smetati, a bolje je djelovati preventivno. Kasnije ih prihranjujem gnojivom za surfinije i obavezno dodajem željezo i nemam nikakvih problema. Okačit ću slikice čim ih uslikam, nadam se već danas...
|
|
Mudar čovjek s jednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Konfucije |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |