Franjicine kopanjice |
Odgovori | Stranica <1 2829303132 51> |
Korisnik | |
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila reneine "kupusiće", zanima me zašto moji u predsoblju, ove godine nisu stvarali kuglice već su i rasli van iz teglica: Sve mi na toj polici raste nekako dugačko, da ne fali cvijeću svijetla . Vjerojatno je zato "svekrvin jezik" narastao dugačak kao konjiski rep!. Sada mi još treba netko pametan pa da mi veli do koliko stupnjeva u minusu mogu kupusići i kaktusi (oni najobičniji koje ja imam, kao agave i svekrvin jezik), preživjeti. Moje predsoblje nije završeno, ima jedan veliki otvor iznad ulaznih vratiju pa se temperatura dosta spušta!!!
Osim što sam se špancirala, malo sam i lijepila, ruke tvrde, salvetice nježne, kistovi neposlušni, slojevi nejednaki. Nekad davno učila latinski; ponavljanje je majka mudrosti, ipak ću ja to reči na našem prelijepom jeziku pa makar nas pameti učili njoš tari Rimljani , pa onda - ne preostaje mi ništa drugo nego ponavljati, ponavljati dok ne budem zadovoljna.
Imat ću "ukrašenih" tanjura za prodaju... (samo za takve uratke nema kupaca!)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tanjur je baš lijep i ništa mu ne fali....samo si ti nesigurna-što me čudi
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Normalno da sam nesigurna, pa to su počeci, treba mi puno prakse da mi bude lakše, da ne moram misliti kojim redom što ide, (ideja sa osnovama svake tehnike je fenomenalna, molim, molim da se nadopuni sa radom na staklu, radom na tamnim podlogama, radom na svjetlim podlogama, onako pametno i jednostavno kako je to Hippy već odradila)
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za prvi put super je!
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ček , a kaj fali tom tanjuru! On je baš onakav kakav treba biti!!!!
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blesavo vrijeme, neka dosadna rominjava kišica, na brzinu sam posle posla gurnula u zemlju noćne frajle, sve su mi ljepše što je hladnije a kako se priča o mrazu lijepo sam ih udomila pod kruškicu.
Polako mi se pojavljuje problem smještaja svih tih silnih biljčica u teglama, kako ih imam i na balkonu i na stubištu i na sve strane ne zgleda puno a sad kad im pokušavam naći mjesto u stanu nastaju problemi. Najbolje da ih odnesem kod , naći će oni mjesto za moju siročad a meni će slati fotkice!
Problem je što ja preko tjedna gotovo da i ne zapalim vatru u stanu na katu, samo vikendom a onda je vruče pa mi cvijeće prigovara zbog velikih razlika u temperaturi.
Cijela mi kuća miriše po izabeli, jednostavno sam bobice stavila kuhati a sutra ću smisliti što ću s njima. Znam da neće biti pekmez jer ga imam od prije tri godine. Vjerojatno ću sutra izmudrijati sok. Toga u mojoj kući nikad dosta.
Kako ja nikad ne radi jednu po jednu stvar, već uvijek više odjednom (kad ležim - režim, čitam ili hrčem) tako sam danas započela i preuređivanje jedno drvenog mlinčeka za kavu. Blentavi Kinezi napravili repliku onog starinskog i upicanili ga tako da se sjaji kao krijesnica u noći. Lijepo sam ga premazala svijećom, pa onda svijetlom bojom i sutra slijedi šmirglanje. Ako ne uspije, pa što imam ja još šmirgl papira, pa onda sve iznova. Samo kontam što ću na njega zalijepitia ako uspije bit će to luuudi poklon za mojeg kumeka koji skuplja starine, pa nek si misli. On me ne bu prijavio za krivotvorenje!
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa tanjur je stvarno super! a danas sam i ja napokon otkrila tu zanimaciju,možda nekaj probam,čini se zanimljivo
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice, ne opterećuj se sa "finesama" na decoupageu....po mom iskustvu nabori od papira su isto zgodni, ne mora sve biti "ispeglano" ravno.....osim toga znaš da umjetnici zgužvaju papir nešto zamrčakaju i ispod se potpišu....pa svi padaju u nesvijest od umjetnosti....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice tanjur izgleda sjajno, a ja od izabele radim sok u sokovniku i zaledim, super je, bez vode i bez šećera.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ko je ta sinjorina Izabela?
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
grožđe fragola. Ne znam kako ga vi zovete, crno jako mirisavo, specifičnog ukusa. |
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma curke famozne ste i umjetnice i kuharice i prevoditeljice i cvjećarice i nadasve poticajne frendice.
Sorry Triša, nema mjesta u ledu za sokove, treba biti nešto u gusto da ga razrijedim vodom!
Umorna sam kao pas i odoh se pripremati za spavanje!
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrijeme poslije posla proletjelo (malo sam se igrala salveticama, bočicama..). nemojte me tužiti mami!) onako usput između nekoliko obveza. Taj me rad sve više oduševljava, svaki dan vidim nešto novo i samo uzdišem što imam premalo vremena kako bih sve probala pa onda se dužezadržala na nečemu što mi ide bolje. Ma dobro, polako, doći će dani kad ću biti više u sobi i imati više vremena za tu "igru".
Gledam večeras nebo, još uvijek je oblačno, znači nema frke od mraza iako je jako hladno. Mislim da bi mi dobro došlo malo savjeta od stanovnika metropole kad početi unašati cvijeće sa balkona i dvorišta. Imam osjećaj da mi je tek sada prekrasno i sve mi ga je žao micati. Sve je bujno i zeleno a ima još i puno cvjetova. Ujutro je mrak kad odlazim na posao ali sam si organizirala tao da barem dva puta tjedno dođem po danu doma, baš je lijepo proći kroz cvijeće!
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice ja sam vec pocela polako unositi cvece u kucu.Sto je sigurno sigurno.Bolje ranije nego da me iznenadi mraz(sobno cvece),a djirani se rascvetali,bas im prija,tako da ostaju do daljnjega na terasi.
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvo sam jutros malo "pod krov" stavila cvijeće, baš mi je lijepo na stubištu i nekako ga još ne želim unositi u kuću jer će u njoj definitivno propasti zbog promjena temperature
Nemoguće je dobro fotkati (i ovo sam otišla u susjedino dvorišće) no mene ispraća i dočekuje jako lijep prizor.
Pogledala malo kopanjice (moji "pravovjernici" u ulici mi jako zamjeraju što nedjeljom radim pa da ne izazivam vraga u njima, samo sam malo fotkala)
natjecanje između velike i bushove kopanjice, bijeli cvijetak u velikoj se sve više širi i sve je rascvjetaniji
a u bušovoj se rozim cvijetovima okitio kao mlada jedan žednjak
.
Ove predivne listove pazim i mazim, posebni su mi, nigdje ni traga nekom pupu ili cvijetku,no dragi su mi ovako zeleni i zdravi a je li drač ili "plemenita biljka" reči će mi pametiji od mene.
I na kraju, jasno da na posljednjem mjestu u mom srčeku, Trishin cvjetnjak za koji tražim stare crijepove kako bi po svemu bio nalik njezinima. malen , melecki a rascvjetan u sjeni ispod kruškice i takome
Sad se na neko vrijeme opraštam od PC i vas (teška srca) no idem malo raditi prave stvari a ne samo se igrati da udovoljim moje mrzovoljne ukućane!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Franjice, sve je super, a u "moju kopanjicu" dodati ćeš onaj pelin (kostriš) srebrnjak
|
|
RIJEKA
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da si uočila da je tvoj rotonda (kad sam već od dva kvadrata zemlje napravila takve virtualne cvjetnjake da od stručnjaka dobivam pohvale, onda mogu i koristiti grandiozne nazive ) u potpunom hladu, baš nikada ne dobije sunčeka, jadna moja mala!
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas pravi dan za "Miolje", prekrasan, sunčan i topao, kad bi barem još malo potrajalo.
Nisam ništa pljevila, trguckala, fotkala ni lijepila jer sam morala farbati svoju kosu, bila sam sva u "pohabanom izdanju". Moram staviti fotkicu, da vidite kako je život "kraklirao" moje lice (sva sreća da imam dobru, skoro pa zdravu podlogu - špekec,pa mi kao bojice za napuhavanje ravna bore), kosa blago u sivo bijelim nijansama sa prelijevanjem na ofucani, izbljedjeli oker. na ispucanim vrhovima.. ma sva sam bila , kao izložbeni primjerak izrazito zapuštene žene.
Nisam dugo prolazila gradom pa se tako niti ne vidim kako izgledam. U vlaku za Vrapče samo neka mala ogledalca pa ni ne znam kako izgledam, doma ne gledam sebe nego salvetice i cveteke, jasno i moju voljenu KM, a danas sam se vidjela u Naminom izlogu (tu stanem cijela) UŽAS.
Odlučila sam da vas sve zajedno previše volim da bih vas kažnjavala svojim fotkama u ovakvom izdanju, ne izgledam bogznašto ni kad sam sređena a ovo je stvarno bio horor! Sad barem kosa ima zdravu, prirodnu boju starog zlata (opet ta moja opsesija zlatnom bojom), sada nema nigdje bijelo sivih kontura oko moje glave, još se malo "ispeglam", ma mislim na kosu... ujutro stavim "fasadu" i opet ja sama sebi budem prekokrasna.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebala bi vidjeti mene, ukomirana prehladom oči podbuhle, nos crven, samo curi iz njega, sreća da mi nema mm, pa ne moram ništa raditi oko kuhanja i ostalog.
|
|
RIJEKA
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A mene si i vidila.
|
|
Odgovori | Stranica <1 2829303132 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |