Pupavica - Rudbeckia fulgia |
Odgovori | Stranica <12345 7> |
Korisnik | |
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
od tu bi baš sve izabrala. Imam u vrtu echinaceu purpureu i od lani White swan, odmah mi je obilno cvala tako da sam na jesen slala forumašima sjemenje. Triša nam je isto na jednoj kavi kod Hamare podjelila mladice echinacee pa jedva čekam ovo ljeto da vidim kakva je.... Nadam se da ću i ove godine u Decori naći neku novu vrstu.....
Stalno se vraćam na sliku sa narančastom
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slike su mi nažalost izbrisali. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, lijepo si poslikala pupavice (Echinacea purpurea), krasne su i dugo cvatu. Ona sa šeširićem nabavljena specijalno za tebe, niknula je. Jedan od noviteta 2009. je 'Lacky Star' bijela krupnih cvjetova tamne sredine i vodoravnih latica i crvena 'Rubinstern' čine mi se dobrim izborom. No imam ja još želja, molim te ako negdje na netu naiđeš na sjeme Tiki Torch, obavijesti.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A gdje su nestale slike?
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A zašto?
Baš sam se bila zagrijala za temu?!
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow, googlala sam sve i pregledala, neke imam, ali ima par primjeraka koji su mi baš fino zapeli za oko bravo Cimi, daješ nam hvale vrijedne informacije
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka Bea, pregledala sam na netu sve iz njemačkog govornog područja, međutim, nigdje nisam pronašla sjeme, već samo biljke.
A slikice su izbrisali - zašto? - ne znam! |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, Double Decker? eh znaš onu 'tvoja želja meni zapovijed', već niknule a ti pojma nemaš. No, kome da ja uputim moje želje.., uživala sam u čarobnoj ljepoti zelene, a više je nema. Ne znam kojem bi se priklonila carstvu, njoj ili narančastoj koju sam vidjela uživo prošle godine. Na istom mjestu sam dobila Double Delight. Baby White Swan (50 cm) je zapravo niža verzija E. p. 'Alba' (80-100 cm) pogodna za sadnju u skupinama na većim površinama u stepskom vrtu, jedna je od mojih omiljenih trajnica.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voljela bih i ja različite vrste ovih biljaka, ali Rijekom se šire purpurne moje, a ustvari kat.reine, ona mi je dala sjeme,svaka je izašla, pa sam djelila gotove sadnice, nadam se da će nam ove godine svima cvjetati, baš ovakvekakve su na slici.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E,da.Samo je pitanje ,da li bude Double Decker, ili samo Decker.Ja sam je sijala prošle godine,možda ovo ljeto saznamo jel Double
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Double Decker (engleski) ili Doppeldecker (njemački) je isto, zavisi o proizvođaču. Nešto je viša od ostalih (120cm). U prvo vrijeme su cvjetovi jednostavni, a kasnije se pojavi još jedan vjenčić ili čuperak kako je napisala Cimi. Kako razmnožavanje sjemenom ne daje uvijek identične biljke svojim roditeljima može se dogoditi da se kod jednog dijela biljaka taj vjenčić ne pojavi, pa bude samo Decker.
Usput, draga rain, trebam dobrovoljca za pikiranje, niknule su ti heuhere kao salata. |
|
Perla
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ja se javljam kao dobrovoljac! Doduše, trebam kratki i ubrzani tečaj: Pikiranje 1 i 2, ali volja je tu!
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O dobro jutro, Perla. Primljena si na tečaj. Znanje i iskustvo nisu uvjet, važna je dobra volja. Još da se javi vlasnica dotičnih biljčica.
Da ne zapričam temu, pupavice su porijeklom iz američkih prerija, a kako stepa, odnosno prerija nema bez trava, lijepo se uklapa u cvjetnu gredicu s visokim ukrasnim travama (Molinia caerulea, Andropogon scoparius'Prairie Blues', Desschampsia cespitosa, Calamagrostis brachytrichta), Eryngium vrste, Allium vrste, i ostale biljke stepskog karaktera. |
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ste vidli Ech.sundown možda uživo?Kaj je stvarno narančasta,ili je to samo zavaravanje protivnika?
Kaj je pikiranje hića,možda u veljači dobim koji slobodan dan,već sam se zaželila zemlje na rukama! |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidjela u SL uživo u vrtu, koja je bila ne znam, ali stvarno je narančasta, nije Photoshop...
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam skoro poručila iz UK Echinaceu Sundown, Art"s Pride i Harvest Moon ali mi jedna od njih nije stigla .pošto saksijice nisu bile obilježene ne
znam koju nisam dobila.Poslali su mi samo zemlju u saksiji Čekam iz Amerike Razmataz da mi dođe ,ona sliči na Dopeldecker. Kad bih znala kako se razmnožava iz sjemena ,bilo bi super.... valjda će se javiti Baka Bea. Sjeme je puno lakše naći od biljaka a i jeftinije je. Ja sam totalno švorc nakon kupovine preko interneta. |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Silvek,super stranica.Ja sam čula da neke ehinacee trebaju hladni period za nicanje.Sakupila sam svoje sjeme pa ću probati.
iProšlo ljeto sam kupila dopelldecker ali joj se nije pojavio onaj vjenčić. odozgo.Ako je dobijena iz sjemena možda se i ne pojavi. |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anaida, preslatke su, i ja ih ove godine imam hrpu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica <12345 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |