Jacobinia - jacobinia carnea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja moju u jesen unosim unutra da mi ne smrzne
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
poslikati ću sutra, sada je neugledan!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Imam neku golu grančicu pa sada više neznam dali je to jakobinia ili... Antonija, poslikaj svoju da vidim u kojoj je sada fazi?
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Može li ona przimjeti na kontinentu vani ako je tajnica?!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
nata07, one ti vole puno svjetlosti, vole da ih se prska po listovima!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
ja sam svoju već spremila unutra i otkunula joj cvijet, to je valjda OK ??
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Antonija prekrasna jakobina
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Uploaded with ImageShack.us dubrovački gospar |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
prvi put sam klikla na ovu biljku i naiđem na dubrovačkog gospara, kad ono on je jakobinija, ja ga godinama imam posađenog u vrtu. to je prekrasna i nezahtijevna biljka.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Samo mogu da konstatujem, da jos jednom zalim sto ne zivim negde na moru
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Kod nas je već ocvala, evo jednog ogromnog primjerka kod moje prijateljice zakasnila sam slikati 10 dana, kaže da je ove godine bio pun cvjetova
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Moje još ne cvjetaju, ali vidim da se polako spremaju.
Iz mog iskustva to je biljčica koja voli puno vode i ne smije na direktno sunce.
Ja sam svoju petogodišnjakinju ovo proljeće zakopala u vrt jer eksperimentiram da li može opstati vani (mišljenja sam da bi u vrtu zasjala u punom sjaju).
Mlade ću za svaki slučaj spremiti na jesen
![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
jako lijep cvijet
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Vreme je za njeno cvetanje pa da vas malo podsetim na nju
![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Hvala lana2, stvarno je prekrasan, visok je 1,5 m, ali sada ne cvate. Slikat ću ga kad procvjeta.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
mislim da nije, pitat ću sestru ona ga je razmnažala reznicama. Znam da ga oreže kako bi zadržao lijep oblik.
|
|
![]() |
|
Lana2 i ja sam ga vidjela kod nas, vani u zemlji, ogroman je, ali nisam ni znala koji je to cvijet. Prijateljica mi je rekla da se zove "Dubrovački gospar", probala bi ga razmnožiti, da pitam reznice sada ili je kasno.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Ovaj predivan cvijet (jacobinia carnea) prvi put sam vidjela kod moje sestre na Braču. Donijela ga je iz Dubrovnika i tamo su joj rekli da se zove dubrovački gospar. Razmnožila ga je reznicama. Kad je u punom cvatu zaista je poseban. Prošle godine je nekoliko sadnica imala i jedna baka na našem placu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |