zovin povrtnjak |
Odgovori | Stranica <12345 14> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno sam i ja malo ukrala vremena i zalutala ovdje ! Molim te draga , reci mi što je ovo, ovi grmići s Hostama? |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neznam tačan naziv,mi to zove šimšir i služi za "žive ograde",al sam ja rasadila kao žbuniće
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aaa,znam, znam onda, Šimšir, Buxus ili kako bi kod nas rekli Bušpan.. Hvala ti ! |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da šimšir je. I ja ga pikam svugdje (dobila grančice), ukorjene se sadnnice lako. Pa kad mi korov preraste iščupam i šimšir.
Za ovu visinu mu treba od kupovne sadnice oko 3 god, bar kod mene. Možda bi negdje brže rastao. I imate više vrsta. Koliko sam skužila uskolisni, širokolisni i neki za oblikovanje. |
|
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko ovu lažnu lozicu prvi put vidim,nema je niko u okolini,poz
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ima je posvuda za kupiti po vrtnim centrima, a poslije je možeš sama
pelcati i prekriti zid. Moja rodica je cijeli ogromni sjenik prekrila
sama pelcajući.
Zove se Parthenocissus quinequefolia. U Bauhausu je znaju imati u ovo vrijeme i znaju sniziti na pola cijene. MIslim da je i MBM ima. Sad vidim da si iz BiH. Pokušaj pitati po rasadncima i većim cvjećarama. |
|
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas posijala pasulj-šarčić ,jedan kg(možda malo manje),dosijala još 2 paketića kornišona,pošto mi je od ona 3 posijana niklo skroz malo i tako...Malo malčirala onu svoju probnu baštu i to bi bilo to za danas.
Smrcko gledala sam tvoje slike,kako si se rješavala krtice,hahaha,slatko me nasmija a sad ću dok ne zaspim čitati tvoj dnevnik rada,šta reći osim da si ti hodajuća enciklopedija,poz |
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Totalno zaboravila na poriluk ili praziluk,pa ga posijala tek prije par dana,a danas od kolegice dobila presade pa nešto posadila i zamalčirala.Stavila ga skroz plitko u zemlju i odozgo malč a sad čitam da se sadi oko 10 cm duboko,ajoj
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je debeli malč, izvrsno služi umjesto sloja zemlje. A meni je jako drago što sam našla još nekoga tko malčira...
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam Bugi početnik u malčiranju.Čak nije ni pravi malč od slame ili sijena već trava iz korpe od kosilice za dvorište.Baš sad sam stigla sa posla i odem pogledati a trava suva ko barut čak se i listovi novina vide ispod,plašim se ako dine jak vjetar da će mi sve dići
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra je i trava od kosilice, samo da ti skrenem pažnju (u dobroj namjeri, nemoj mi se uvrijediti jer dijelim savjete, nikako to ne bih željela ) da, kad pokosiš, ostaviš travu dan dva da se prosuši, pa tek onda malčiraš. Friška, pogotovo ako je debeli sloj, diže preveliku temperaturu i može spaliti biljke.
I ja koristim travu, nekad od kosilice, nekad od kose. Nikad dosad mi je nije podigao vjetar niti raznašao okolo, začas se ona slegne, pa je glistice počnu prerađivati i pomalo je uvlače u zemlju.
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
M primijetila sam da je vruća.U petak moji momci kosili i sve na kamaru stavljali a ja poslijepodne kad sam stigla i počela malčirati unutra vrela trava,...ma kakva ljutnja ,šta ti je ,svi savjeti i kritike su dobrodošli
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, to može biti opasno, sprži biljku. Osobno, nikada ne stavljam travu tik do biljke, odnosno pazim da ne dodiruje stabiljke.
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugi ,je li ovo prva god.da malčiraš povrće.,ako si ranije malčirala,kakvi su bili rezultati(više,manje,sitnije,krupnije,..)
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam se naradila danas ,sve me živo boli.Malčirala,vezala paradajz,čupala travu u plasteniku,...
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I pravila komposter
|
|
zova
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam svom paradajzu dodala malo đubreta od prepelica,onako preko malča.Ne znam da li će šta koristiti ,jer ispod malča imam novine,al ajd
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim vrijedna si. Kod mene kiša od jučer, pa se ništa ne radi po povrtnjaku, a niti oko cvijeća. A gdje su slikice?
|
|
Odgovori | Stranica <12345 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |