Asimina triloba |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | |
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala,ma još su premale za bilo kakav način kalemljenja,nadam se da će do jeseni odebljati,a možda i pričekam do proljeća.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
vlad66
Novo sjeme Pridružen: 28 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako ide sada ovo sa vrucim danima,dali treba zaljevat sadnice,još nisu isklijale ni ništa pa me zanima dali ih treba zaljevat i dali i te treba skrivat od sunca
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Više nitko ne piše o ovoj biljci... Ima li kakvih novosti?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
praky
Novo sjeme Pridružen: 07 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svim ljubiteljima Asimine iz Osijeka.
Baš se i ja pitam gdje su svi nestali,vjerojatno po drugim forumima ili nema ništa novo u vezi Asimine. Zanima me kako napreduju sadnice,dali je bilo voća. Kakva je situacija u vezi ove biljke u Slavoniji i Baranji dali ih ima tu. lp-Praky |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su bolno spore,još nisu dosegle pola metra,našao sam da im treba kiselo tlo,kod mene je vapneno,možda i malo lužnato.Pokušat ću dodati kiselog treseta,stare piljevine,lišća,nadam se da će dogodine ubrzati rast.Nisu visoke,ali su dovoljno debele da ih na proljeće probam nakalemiti,pa za jedno par godina nadam se i prvim plodovima.
|
|
praky
Novo sjeme Pridružen: 07 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo si na nezgodnom mjestu za Asimine ali valjda ćeš uspijeti.Napraviš oko njih jenu vrstu komposišta,pokušaj imitirati prirodno stanište tj.šumu dodajući suhog lišća.grančica,suhe trave.Kako se to bude raspadalo imat ce i hranu.Ja oko svojih imam tako napravljeno,čak im dodajem isjeckane kore od banane,jer banana je bogata kalijem što je dobro za njih.
lp Praky |
|
trava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa bile su već pognojene ovčijim stajnjakom,ali im je slabo pomoglo,stavio sam danas treset,a nabacaću još materijala pa će valjda krenuti.Još ako dobiju dovoljno vode...
|
|
praky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav.
Dali netko ima Asiminu Overleese , Mango ili NC 1-trebaju mi reznice za kalemljenje-plaćanje po dogovoru. lp-Praky |
|
markone
Novo sjeme Pridružen: 30 Svibanj 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Lijep pozdrav svim forumašima iz Osijeka!
Jesenas sam kupio dvije samooplodne kalemljene sorte Sunflower i Prima, te godinu prije još jednu kojoj neznam ime.
Imam problem, jer biljke slabo napreduju imaju lagano žućkaste i sitne listove.
Pretpostavljam da je zato jel se preporuča da su u početku biljke zasjenjene, a kod mene na cjelodnevnom suncu (a nemaju još dovoljno velik korijen)
Drugi mogući problem je što mi je ph zemlje 8.1, a koliko vidim vole blago zakiseljeno tlo.
Jel sam u pravu?
Molim kolegu Praky-a da se javi da prokomentiramo.
|
|
zoran1947
Novo sjeme Pridružen: 20 Veljača 2014 Lokacija: Šenkovec Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidi Facebook KSU Pawpaw
|
|
oaaavaaz
Novo sjeme Pridružen: 04 Srpanj 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nas još iz OS. Pozdrav svima!
Prije 6-7 godina sam u
zagrebačkom MBM vrtnom centru kupio sadnicu ASIMINE TRILOBE (bila je visine 20-tak cm, necijepljena) koju sam posadio u svom dvorištu. Sada je to drvo visine cca 3,5 m
i krošnja je širine oko 1-1,5 m. Prošle godine je bilo 3 cvijeta koji su
oplođeni ali su uskoro otpali (mislio sam zbog jake kiše i vjetra). Ove godine
je bilo preko 100 cvjetova i više od pola njih je oplođeno. Kad su otpale
latice i prašnici vidjele su se male "bananice" i to od 2 do čak 6 u
skupini. Na žalost, u roku 2-3 tjedna svi plodovi su otpali. Posušila se veza
peteljke s granom, nakon čega su se "bananice" od 7 do 10 mm duljine
smežurale i otpale skupa s peteljkom. Što je tome uzrok i kako mogu spriječiti
otpadanje zametnutih plodova u sljedećim godinama? Hvala i lp. |
|
praky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Drago mi je da nas ima sve više iz Slavonije koji imaju Asimine. Markone prijatelju mislim da si već i sam sebi dao odgovor,Asimine u početku jako sporo rastu dok se dobro ne ukorijene onda se rast ubrzava,malo zakiseli tlo dodajući treseta,i naravno zasjeni sadnice. Što se tiče otpadanja plodova tu je situacija nejasna.Malo sam se informiro po susjednim forumima i nitko nezna što je uzrok,da ti bude lakše to se ne dešava samo tebi oaaavaaz nego je situacija slična i u susjednim državama,vjerojatno je krivac klimatske promjene. |
|
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Novosti vezane za moje asimine, kod mene je ove godine cvetala jedna 5
godina (+1 god koliko je bila stara kad sam je kupio) stara asimina
koja nije kalemljena a druge dve koje su isto toliko stare ove godine
nemaju cvetove ali nadam se sledece godine da ce i one cvetati.
Ukoliko bi sledece godine cvetala bar jos jedna asimina onda bi cetkicom oprasio njih medjusobno, sad sam probao da oprasim ovu sto je cvetala ali nisam siguran dal sam pogodio pravi trenutak. Asimina triloba prvo cvetanje: |
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posto u mom gornjem postu ne radi link od videa a ne mogu edit post evo ponovo da pokusam da dodam link od videa .
Asimina triloba prvo cvetanje: |
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i slike ploda od ovog drvceta sa videa , ove godine samo jedan plod a sledece godine se nadam vise plodova ukoliko uspem bolje da ga oprasim .
|
|
oaaavaaz
Novo sjeme Pridružen: 04 Srpanj 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani!
Konačno sam lani saznao o čemu se radi u svezi otpadanja sitnih plodova asimine. Naime, oni nisu pravilno oplođeni pa zato otpadaju. Stoga sam lani od g-dina Ante Pranjića iz Osijeka kupio još jednu i to samooplodnu asiminu. Jako je mala pa će trebati par godina da naraste i počne cvjetati. Zato bih imao jednu molbicu. Naime, ukoliko Vi imate asiminu koja cvjeta, bih li mogao dobiti grančicu s par cvjetova pa da probam kistom prenijeti pelud s njih na "moje" cvjetove da bih imao prvi rod. Hvala unaprijed na odgovoru i svako dobro! dzemljakos@gmail.com |
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam iz srbije, da si blize nebi bilo problema dao bi ti polen al posto si ti iz hr probaj naci nekog ko ti je tu blize da ti posalje polen.
|
|
oaaavaaz
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molio bih nekoga iz Osijeka ili okolice, tko bi mi bio voljan dati par cvjetova asimine, da mi se javi ovdje ili na dzemljakos@gmail.com
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedan video na kome mozete da vidite kako da zastitite vase mlade asimine od sunca na jednostavan nacin.
|
|
misoo83
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedan svez video od danas, lepo vreme a asimina cveta uveliko .
|
|
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |