Tradescantia - Zebrina |
Odgovori | Stranica <12345 11> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su vam kao uostalom i moja imam pelcerića hrpu ako nekom treba, a inače se lako zakorjeni, no stviti ću u oglase kad sve sortiram što imam za djeljenje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša - htjela bih imati ovu prugastu, ljubičastu imam (prelijena sam da se udavim učenjem latinskih naziva)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice ja na žalost nemam tu prugastu, ali mislim da je ima Rijeka, a vidim da ima i šefi pa će nekako doći svakako i do tebe.
|
|
RIJEKA
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zebrina je puzavac, bliska rodu Tradescantia, puzajuća je trajnica iz Srednje Amerike. Kao kućna biljka najpoznatija je Z. pendula s lijepim, jajastim, zašiljenim listovima, dugačkim 6 cm, zelenopurpurnog lica sa dvije srebrne pruge i purpurnog naličja. slika je sa neta, a opis iz knjige Kućne biljke autor: Cynthia Wickham
|
|
Tanja 20
Pustio korijenje Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je to ista samo varijetet bez sara
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
cvjećarka12
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sm juše dobila pelcere ove lijepe biljke ičula sam da voli puno direktnog sunca jeli to tačno
|
|
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam je prošli tjedan. Nadam se da će i moja lijepo rasti.
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje puzavice (tradescantie pallide i fluminensis) zajedno.
Obje se brzo razmnožavaju (samo zapiknem pelcerić i eto je). Preko ljeta trebaju dosta zalijevanja, u sjeni su mi bolje; dok ih zimi unesem u negrijani hodnik i vrlo rijetko zalijem. Otkinem suhe listiće i na proljeće opet niknu mladi izdanci, a one lomljive grančice bez listića zapiknem u zemlju. Tradescantiu albifloru imam zapiknutu, još je mala, ali se drži. Tradescantiu zebrinu nemam. |
|
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja prugasta ljubičasta je izgubila ljubičastu boju
Sad je prugasta, ali s dvije nijanse zelene. Još samo nekoliko listića pri vrhovima ima ljubičastog. |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako se ne varam ja sam ju dobila od Anastazije na Zg-Ri druženju. I ovu Valjda nisam na krivoj temi! Meni su to sve puzavci...
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tradescancie, ove u boji, vrlo brzo mijenjaju te boje kako se promijeni svjetlo na koje ih stavimo. Ova zebrina ima najmanje 5 lica, od gotovo crvene, do skoro zelene, sto je jace svjetlo i vise sunca to ima vise bordo i crvene boje, a sto je manje, vise srebrnkaste, koja prelazi u zelenu u vecem mraku. Treba je jako mnogo pincirati u pocetku, onda dobijete divan puni grm.
Pallida, npr. u kuci ima skoro zelenu boju, vani totalno bordo, vani u dubokoj sjeni zeleno plavicastu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja zebrasta je vani b ila ogromna, ali u kuću sam si donijela samo manji dio, inače prekrasna biljka sjajnih listoga, baš je dekorativna.
|
|
RIJEKA
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ona se moze zimi ocuvati vrlo jednostavno, ubere se buketic grancica iz vrta, stavi u vaznu i tako u vodi doceka proljece. U vaznici super raste, stvara veliki korijen, i u proljece je samo ponovo posadite tamo gdje je bila preko godine i gdje ju je zima vjerojatno unistila. Jedno do dva pinciranja, i eto opet ogroman grm. Pincirati se moze vec i u vaznici.
Ja tako prezimljujem i cigancice.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu, jer imam i treću ali baš i ne mjesta za vaze sa zemljom!
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Toliko su mi drage da vam to ne mogu opisati, lijepe, nezahtjevne, dio sam ih stavila u vodu na zakorjenjivanje a dio unjela u djelomično zaštićen prostor... cvijetaju i dalje. Zanima me što će se ovih dana dogoditi s njima kad je temperatura ispod nule.... javim se!
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Silviy,
Nadam se da ću i ja vidjeti na proljeće!
|
|
Silvy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <12345 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |