Pčelarstvo |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bio si vrijedan, ja to imam skinuto, samo me zanimalo hoću li te potegnuti da i to postaviš?
Evo uspjelo je. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
GT, spomenula si voćare.
Oni bi trebali obratiti pažnju na jednu posebnu vrstu pčela - solitarne pčele. One ne žive u košnicama, nemaju maticu, ne roje se, ne bodu, nemaju radilice, već sve rade same. Pojavljuju se u proljeće, najčešće s pojavom prvih cvjetova vrbe i voćaka. Aktivne su tjekom cvatnje voćaka pri temperaturi od 8 celzijevaca a poznato je da pčela medarica pri toj temperaturi ne leti. Učinkovitost jedne solitarne pčele pri oprašivanju voćaka može se usporediti s 120 letačica pčele medarice. Za oprašivanje 1 ha nasada jabuke potrebno je 500 ženki solitarne pčele ili pak 3 košnice pčela medarica(oko 60000 radilica). Osobita je korist od solitarnih pčela kod oprašivanja kruške. Cvijet kruške luči miris koji pčele medarice ne vole a solitarnim pčelama ne smeta. Njima je bitno da je voćka blizu. Kućice za solitarne pčele. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
pa na amatersko i ja mislim
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Otvaranjem ove teme nismo mislili na koemrcijalno pčelarenje nego na čisto amatersko. Mislimo da bi jedna do dvije košince dobro došla svakome vrtu a pogotovo voćnjaku.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Božikovine,sad ste me ganuli.Moj otac i moj djed su bili pčelari.ali na žalost dalje nitko nije nasljedio ti ljubav prema pčelama.Ja imam u vrtu tatinu košnicu samo za uspomenu i ukras.
![]() Ovakve košnice još nikad nisam vidjela,moja je nastavljača.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pozdravljam otvaranje ove teme.
Molim te da nam barem malo približiš, pošto učiš praktično pčelarstvo, kako izgleda uzgoj pčela. Svi znamo da je praksa jedno, a teorija drugo, a jedno bez drugog ne ide zato uz čitanje knjiga dobro bi nam došla i tvoja iskustva, dok ne steknemo vlastita. Pčelarstvo je posebno dobro došlo i korisno za voćare, a vjerujem da ovdje ima još ljudi koji znaju podosta o ovaj temi, pa ih molim da se uključe. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pošto ste veliki pirjatelji biljaka, jeste li ramzišljali da svoj vrt ukrasite barem jednom košnicom?
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |