Gasteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uživala sam gledajući slikice rascvjetanih Gasterija, prave ljepotice.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja je još vani, kad je ovako lijepo vrijeme, no ove zime ide na prozorsku dasku u spavaćoj sobi, južna strana, nadam se da će joj položaj odgovarati. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Može li mi tko reči hoće li potjerati mlada biljka ako se list uzme kao pelcer?
|
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
ja sam ti pomocu lista uspjela ih razmnozit samo ga pusti dan dva da se list prosusi
|
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Da malo oživimo temu Gasteria batesiana |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasne su
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Camellia, krasnu gasteriu si kupila. Ako je i ona Bešlićeva došlo je vrijeme da ga posjetim. Obično kupujem njegove kaktuse u MBM Lučko. Nije mi jasno zašto u MBMu svoje sukulente prodaje jeftinije nego na int. trgovini. Kakve uopće ima cijene u svom stakleniku ?
Moja maculata sada cvate. Cvijet baš i nije atraktivan. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus...pa svejedno si ju mogao poslikati
![]() |
|
![]() |
|
moon, znaš da jesam. No, hoću se malo diviti Camelijinoj ljepotici pa da ne smetam sa svojom gasteriom, ali kad si prozvala.... Nešto radim krivo sa svojom gasteriom. Ona je klon susjedine gasterie koja cvate na kratkoj debeloj stapki sa velikim cvjetovima a moja pušta duge tanke cvjetne stapke sa malim cvjetovima. Što radim krivo ne znam. |
|
![]() |
|
Meni izgleda lijepo, bez obzira što ti nije ista kao susjedina. Vidim da si ju lijepo smjestio, iza stakla, svjetlosti pa i sunca ima. Gasterije nemam tako da s njima nemam nikakvoga iskustva koje bi mogla prenijeti. Znam samo kad se tvoja gasterija razmnoži pa kad se rascvjeta, bit će to krasan prizor
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo malo sam navratila, vidim da ima ljubitelja gasterija...Imam dvije, potražiti ću slike. Nisu mi još cvjetale, hoće valjda jednog dana...Kamelia prekrasna gasterija, nisam je još vidijela...
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Pronašla sam slike mojih gasterija...
gasterija CARINATA VERRUCOSA ![]() gasterija FUJI YUKI ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
kvik ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 13 |
Jesenas sam spasio ovu biljku iz rodjakinog dvorista...bila je zajedno strpana u cvijetnjak na juznoj strani...to je vise kao kolonija ovih biljaka koja je vlasnici dosadila, i da je ne ubije, odlucila je posaditi van ( na kontinentu
![]() I da, hvala na imenu, mislio sam da je neka aloica... i prevario se! ![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Pinus hvala ti na pažnji.Cvijet je prekrasan.Ova moja ima dva cvijeta u začetku.Jedva čekam da mi procvjeta.Kupila sam ju u Bauhausu i bila je još jedna sa velikim cvijetom,ali je bila jedna bez mladih pa sam se odlučila za ovu.U zadnje vrijeme dobiju uvijek nešto lijepo,ali samo po nekoliko komada.
Jagoda i tvoje su krasne,a ova druga me oduševila.Gdje si ju nabavila? |
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Krasne su vam Gasterije! Camelia, ova tvoja je baš pravi bonbončić!
Pinus, moja isto tako cvate. Mislim da ne radimo ništa krivo, takva je vrsta. Od svoje imam samo ovu fotografiju gdje se ne vidi dužina stapke, ali bila je baš kao na tvojoj fotografiji: https://picasaweb.google.com/lh/photo/Yf8gCCeUT8oJmrZmtCbA19MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/yLyEiljnGaFf4BFX2ntzldMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink ja sam ju id kao Gasteria liliputana iako nisam sigurna u točnost toga. |
|
![]() |
|
jagoda prekrasne su ti ova druga posebno
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
jagoda...krasne su
![]() |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
![]() Ja imam samo jednu, bar mislim da je Gasteria, nije tako posebna kao vaše, ali je stara skoro 20 godina i jako mi je draga... Sad kad vidjeh ovu ljepotu, morat ću i ja u neki šoping ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |