Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Okućnica by Kreos
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Okućnica by Kreos

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 13:25
pozdrav dragi, jedva te pronađoh tamo negdje na neznam kojoj stranici..."došla" sam si pogledati u čemu ti imaš onu vodenu palmicu i vidim da ti je u tegli ali u jezercu ... znači moram izmisliti jezerce ipak Wink moj dragi bude sav sretan...a smjestila ga budem valjda na krov .... e sad mi pomogni .... što ti je ovo u tegli tako krasno razlistano pokraj ovog mozaika?  
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 414
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 13:41
Cyperus mi je pored jezerca, na kaskadi koja ide iz filtera, samo je dno tegle u vodi. Moze biti u loncu, samo u podlosku mora biti vode! Ovo pored mozaika je neka vrsta euforbije, nisam siguran! Moram pitat buraza jel je on "kaktusar" .
Na vrh
Vrtlar Ivan View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vrtlar Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 22:54
Pozdrav Kreos, jezero ti je mrak. Koliko je?

Koje debljine je folija, i jesi li imao problema sa ovom vrbom koja raste neposredno uz obalu? Ako dobro vidim Smile.
Ja sam na sličnu udaljenost posadio dlanolisni javor pa se lagano brinem da žile ne probiju foliju.

Inače, sve pohvale za cijeli vrt!
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 23:01

Evo mene se malo divim onome što me je fasciniralo

Ako moj ne bude takav moraš doći u Rijeku na kavu da ga popraviš Wink
Koja je ovo vrsta četinara?

Velika i krasna okućnica i ne posustaj sa slikama Thumbs%20Up

Rijeka

Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 10:01
Originalno poslano od člana Vrtlar Ivan Vrtlar Ivan napisao:

Pozdrav Kreos, jezero ti je mrak. Koliko je?Koje debljine je folija, i jesi li imao problema sa ovom vrbom koja raste neposredno uz obalu? Ako dobro vidim [IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />.Ja sam na sličnu udaljenost posadio dlanolisni javor pa se lagano brinem da žile ne probiju foliju.Inače, sve pohvale za cijeli vrt!

Tnx,
Jezerce je 6 m kubnih,a debljina folije je 0,8 mm. Vrba ide van uskoro, tj. budem ju preselio na veliki ribnjak iza kuce! Strana vrtnog ribnjaka gdje je vrba je podzidana, pa do sad nije bilo problema s njom!
S drvecem oko folije nemam problema, ali bih mogao imati s bambusima, dok ih ne ogradim.
Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 10:16
Mira K, ako se ne varam to je Juniperus horizontalis.

U Rijeci sam bio zadnji put prije 15 god, a onda jos nisam pio kavu. :)

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vrtlar Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 10:29
Hvala ti na informacijama!

Ako smijem pitati još što imaš u njemu, od flore do faune? Smile
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 10:38
odusevljava me tvoj vrt
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 10:57
Prije svega želim ti dobrodošlicu u ovaj svijet ljubitelja cvijeća smile169
Jezerce s lopočima me baš oborilo s nogu, a Juniperus je mrak! LOL
Time is something you can never get back..
Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 11:02

Hvala ti na informacijama!

Ako smijem pitati još što imaš u njemu, od flore do faune? Smile

U njemu je 15 vrsta lopoča, hladnovodnih i tropskih! 15 većih koi šarana i oko 100 malih, ovogodišnji mrijest.
Od biljaka ima okolo još 2 irisa, vodena palma, preslica, gunera, papirus itd!
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vrtlar Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 11:18
Ti si moj uzor. Smile

Ovo je musa basjoo? Ok, sad se stvarno nadam da si dobre volje danas, toliko pitanja, toliko odgovora.
Ne mogu si pomoći. :)
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 13:16
Jesi li namazao s nekim sredstvom ove gole grane na ovom lijepom  juniperusu da na njima ne rastu nove grančice?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 14:11

Ti si moj uzor. Smile

Ovo je musa basjoo? Ok, sad se stvarno nadam da si dobre volje danas, toliko pitanja, toliko odgovora.
Ne mogu si pomoći. :)

DA musa basjo! Samo pitaj, što te zanima!
Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 14:13
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Jesi li namazao s nekim sredstvom ove gole grane na ovom lijepom  juniperusu da na njima ne rastu nove grančice?

Nisu grane ničim premazane!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 14:17
e sad ču i ja biti malo dosadna........ovo me je drvo fasciniralo ostala sma bez riječi.sve pohvale..al samo mi reci da li ima kupuit gdje to drvo ..odma sam za to ..da ga kupim...
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 14:29
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

e sad ču i ja biti malo dosadna........ovo me je drvo fasciniralo ostala sma bez riječi.sve pohvale..al samo mi reci da li ima kupuit gdje to drvo ..odma sam za to ..da ga kupim...

Ima za kupiti ovak formiranih grmova, u većim vrtnim centrima, al su cijene preko 20000 Kn! Grm se nesmetano širio po dvorištu 15 godina, te ga je majka ovak sredila, da ne ispadne da se kitim tuđim perjem!
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vrtlar Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 22:30
20 000 kn budu stabalca do 1,5m visine, i iste takve, ili manje širine. Barem u MBM-u.
Ovakva bi koštala ipak "maaalo" više.

Javor također zaslužuje hvalospjev.
Baš poseban vodeni vrt, imaš što pokazati, a ja imam što naučiti. Smile
Na vrh
Kreos View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kreos Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 21:28
Tija, pito ja brata za ovu biljku razlistanu, veli on ma kakva euforbija, kak sam ja napisal. To je Kalanchoe thyrsiflora
Vidi se da se ne razumijem u sukulente!
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 21:38
smile113Pozdrav majstore!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 21:46
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

smile113Pozdrav majstore!
Potpisujem
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.