Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 58>
Korisnik
Poruka
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 08:01
Bog Nataly ! Kroz Lič prolazim često i redovito se divim urednim okućnicama i cvijećem okićenim prozorima, balkonima i prilazima.
Dobro, nisam zagledala vrste, ali sam zato snimila svu raskoš boja cvijeća.
Vjerujem da je i tvoje dvorište takvo u jeku sezone. Uostalom, ovo što si nam pokazala daje naslutiti sve to!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 08:39
Drago mi je sto si otvorila temu o tvom vrtu,jos jedan u kojem cu uzivati
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 08:57
sarajka - hvala Tongue

hoya - drago mi je da iz Liča imaš pozitivne dojmove. Ubudućeš kad budeš prolazila slijedi  smile142

gioiaa - hvala . Vidiš da i mojem vrtu šetaju ljubimci kao i tvojem. S njima je puno veselije. Tongue
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 09:17
Evo par sličica slikanih prije nekoliko dana:

- za ovaj ukrasni grm koji je cvjetao do prije par dana ne znam ime

- Aconitum ili jedić (spada u skupinu otrovnih biljaka)

- u ovoj vazi su (kako vi to kažete, a ja ću valjda ispravno upotrijebiti taj izraz) zapelcane dvije biljčice. Mislim da je karanfilu vjetar (kod mame) otkinuo grančicu pa sam to iskoristila. Procvao je dok je još bio vani, ali se bojim da mu je sad prehladno pa sam ga stavila u kuću. 

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 09:30
cini mi se da je na prvoj slici Potentilla fruticosa.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 09:52
lijep ti je karanfil, nije važno kako ko zove grastu, vaza ili pitar ili saksija, svi ti se mi dobro razumijemo
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 11:34
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 17:58
Vesele me slikice iz tvog vrta! Zima nam je pred vratima ali vjerujem da ćeš nam imati što pokazati, tvoj kraj je prekrasan i po zimi!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 18:08
Krasan gorski vrt. Vidim da ćemo uživati u tvojim slikama. A bit će i snijega , da uživamo mi s mora 
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 08:33
Gioiaa - hvala na informaciji

bergenia - drago mi je da si se javila. Hvala i dobrodošla u moj vrt.

OTOK - vjerovatno ćemo se mimoići, jer dok vi budete uživali u snježnim slikama, ja ću se otići grijati u vaše krajeve

Hug
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 09:22
O Nataly baš lijepo da si otvorila svoj vrt.Sada ćemo vidjeti gorski,hladni,zimski vrt.Super!Baš ti je sve lijepo,uredno.Slikaj nam opet tvoje noćne goste.Imam i ja ponekada srne,lasice,lisice koje prođo oko mog vrta pa pobrste fažolete,blitvu i tako se "malo" počaste.Tvoje perunike su u zemlji,smještene su uz tamno plave da se bolje vidi razlike.Jedva čekam proljeće.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 10:56

Hej onaj grmić što cvate žuto baš je prekrasan. Ne daj Lovrinoj mački da ga počupasmile96

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 19:53
Mikica - zar bi ti još onako uspješnih fotografija? Možda bi ovaj put uspjela slikati npr.uho, prošli put oči...pa ću s vremenom slagati vlastite puzzle..

Triša - vidiš da imam opasne čuvare, ne može nam ništa ni Lovrina mačka...Tongue
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:01
Bar pogađamo što se krije iz svjetlucavih očiju,ma šalim se.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:22
Evo par slikica:

- bergenija mi ima baš lijepo lišće u jesen

- ovaj dianthus (karanfilić) kupila sam prije dva tjedna. Društvo mu radi Bergenijina festuca

- imam samo jednu vrstu visokih dalija, koje sam odmah nakon što je pao prvi mraz, izvadila iz zemlje. Vrlo su zanimljive jer, iako se sastoje od dvije boje (crvene i bijele), svaki cvijet ima drugačije raspoređene te boje.

- lani sam posadila krizanteme u vrt da vidim mogu li kod mene prezimiti. Opstale jesu, a sad jedva čekam da vidim da li će uspjeti procvjetati ili će ostati u ovoj fazi (već je dosta hladno)

Ako negdje pogriješim u nazivu biljaka, molim vas da me ispravite ili nadopunite...
Tongue

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:47
Mikica - vidim da i ti imaš problema kao i Horti (spomenula je u svojoj temi srne i mlade voćkice kojih više nema). Natuknula sam joj s čime se možda može riješiti problem, ali se nisam mogla sjetiti detalja.
Sad sam išla pogledati šalabahter na kojem piše savjet od Kornelije iz Plodova zemlje:
- za zaštitu mladog drveća od jelena razmute se 3-4 jaja u 1 l vode. Tekućinu ulijemo u prskalicu, protresemo i poprskamo voćke. Mnoge divlje životinje izbjegavaju taj miris. 

Ta epizoda je bila početkom godine. Možda savjet nekome i pomogne..
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:52
I ja sam to gledala, samo treba ponavljati nakon kiše. Lora je za mačke to koristila.Smile

Moje krizanteme koje su stare dvije godine ovu totalno zakazale, nemam pojma što se dogodiloCry

Još uvijek ti je predivno u vrtu
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 23:48

Prekrasno

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 11:19
ooooo, tako je lijepo u tebe, visoke crveno bijele dalije su prekrasne, bergenija u jesenjem ruhu isto tako je prekrasna!
karanfilić i festuce je su krasni , a nadajmo se da će te i krizanteme razveseliti cvijetićimaThumbs%20Up
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 15:30

wow prekrasni primjerci!ClapClapClapClap

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.