Agave |
Odgovori | Stranica <12345 15> |
Korisnik | |
ljubica
Nedavno posijan Pridružen: 10 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno prelijepa i nezahtjevna biljka, a cvijet još ljepši,- ko doživi da procvjeta, pogotovo kod nas na kontinentu.
Ako nekome treba imam puno mladih zelenih, a pošto se bliži zima nemam kud sa njima moram ih ostaviti vani , pa ko voli nek izvoli .
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljubice stavi u oglase, bolje ih podjeliti, nego da propadnu, ja isto imam nekoliko, ali ja sam ui Rijeci pa moje opstaju bez problema.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje iskustvo sa agavama se svodi:-režite donje listove brže će vam rasti i manje prostora zauzimati,dok režete listove imajte svakako rukavice jer sok iz listova je jaakko nadražujuć za kožu(iako rade od njega tekilu)nemojte čekat da list se osuši jer onda je problem ga odrezat jer je pun čvrstih niti(nekad su časne radile na otocima habite od toga ..nemoš vjerovat)
-preporučujem odrezat pikave vrhove koji isto tako imaju dozu "otrova" pa nimalo nije ugodno ako vas pikne,voli direktno sunce ali i vode,ova siva podnosi i minus dok šarena će se ipak smrznuti
-ali ipak što se tiče cvatnje nema teorije da vam procvate prije 30 god.moja eto nakon 38god (slika moje je pod vrt u slikama)
-Ako tko hoće mladice nek se javi jer ih ja eliminiram iz vrta
Ali da ne mislite da ću ostati bez njih ..a ne ..već sam posadila ispod svog parkinga koji je nad obalnim pojasom ,tamo se ne hoda a bit će super
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam je na poklon...
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
vesna277
Upravo klijam Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
vesna277
Upravo klijam Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bokić-koliko je stara ova agava?-Imam ih i ja ali nisu tako velike.
|
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su sve uništene,kao da je neka bolest došla na njih il se ta bolest zove MVS. Morat ću kod susjede opet žicati mladice.
|
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obožavam Agave ne mogu to opisati kad bi mogla imala bi ih svagdje vani usađene, pa bome ko ih ima viška neka meni pošalje ,mjenjaću se
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
buš dobila od mene..pošalji adresu na pp
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li netko savjet, što s agavom posađenom u tegli kada se zaredaju kišni dani, da li je staviti pod krov, bojim se da mi ne istrune, imam jednu veliku i tri male.
Kada rezati agavi donje listove, duda-lave kažeš da ne treba čekati da se listovi posuše?
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gledaj..u meksiku polja agava se čuvaju sa mašinkama(radi se od njih tekila)dakle oni doslovce ostave samo tri lista donje režu radi rakijice,i brže raste,ostavi je na kiši neće ona istrunuti bolje da ju kiša zaljeva nego ti sa vodovodnom,osušit će se,važno je da ne održavaš korijen stalno vlažnim nego ga katkad dobro zaliješ pa kao i sve uostalom kaktuse samo ona neće tako lako istrunuti
|
|
adenium
Već proklijao Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja agava stara mislim možda 7 god.Prve 3 je bila u vazi a ostalo u vrtu
|
|
adenium
Već proklijao Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je iz ptičje perspektive |
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja bih agavu ako netko ima viška
|
|
dora
Upravo klijam Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Presavrsena je...
|
|
amarilis.bl
Novo sjeme Pridružen: 31 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adenium, da li svoju predivnu agavu preko zime unosis u kucu ili je ostavljas van. Nisam upucena iz kojih si krajeva.. more ili ne
|
|
Lilly
Odrastao grm Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je i imaš sreće što može prezimiti vani.
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je moja ima puno malih novih izboja ako netko zeli mogu dati, samo mi recite kako da vam dostavim......
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lora prekrasna je, otkuda si
primjetila sam da imaš jako lijepo cvijeće, ali nisam vidjela da imaš svoju temu za vrt- bilo bi lijepo da ti je na jednom mjestu |
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz Rijeke, ma sta ja znam ne da mi se otvarati posebnu temu pa se ukljucim prem<a potrebi
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
Odgovori | Stranica <12345 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |