Narcisi - Sunovrat - Narcissus |
Odgovori | Stranica <12345 8> |
Korisnik | |
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dajem vam ČR da ih već dvije godine nisam niti obrezivala, niti frizirala čak nisam lišće ni u čvorove vezala (prije 3-4 godine jedna od susjeda mi je to savjetovala kako moja Mia i njezine kolegice mačke i mačkovi ne bi divljali po njima. Uostalom to sam i pročitala u Vrtu, sve sam poduzimala ne bi li se rascvjetale pogotovo od kada prije 4 godine mama živi kod mene. Posebno sam radi nje željela da ima nešto iz njezinog vrta. Ne ide pa ne ide, mislila sam da ih možda negdje premjestim mada ne znam kuda. Magnolija se još nije rascvjetala niti razlistala pa imaju sunca maksimalno moguće, perunike su tem male pa ih niti one ne smetaju. Nagnojene su najesen, nisu mačke krive jer cvjetaju mačuhice, šafrani, ljubice - no valjda zato što njih najviše čekam (prvo radi mame, pa onda zato što me sjećaju na moje najranije djetinjstvo, jedno od mojih najranijih sjećanja vezano je uz njih a i takve nema nitko u ulici) one ne će procvjetati.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjica, ako imaš one bijele narcise, oni cvatu nešto kasnije.
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gle, kod mame na vrtu su već procvale a na mojima ni ove godine se ne vidi niti jedan pup. Da, radi se o onim bijelim, one koje su samo jedan cvjetić na stapci.
Branka, stvarno nemam mjesta za pampasicu, divim im se u nekim prostranim vrtovima, zezam se samo da moje narcise imaju toliko lišća kao pampasica. Narcisu u mojoj sobi, ni mala niti velika, nešto između kupila mi MP kćer pa je sad tetošim - samo što je ne stavim u krevet na grijanje.
Rame - uteče prije sto godina a sad imam prečeg posla nego tražiti drugo, pa kaj ne vidiš da sam cvjećarica-početnica
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tek sam sad vidjela da više nisam nedavno posijana (posijala /izgubila/ sam ja sebe davno) već sam PUSTILA KORJENJE. To je stvarno istina, brzo se zakorjenim gdje mi je ugodno .
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji pelcerčići, proljeće i narcise i ostali forumaši - stvarno mi je jučer bilo jako lijepo a danas imam još tri narcisice procvjetane
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma vidi ti nje što joj je krenulo, a ono moje od sinoć izgleda ne bude ništa( što sam dobila od Andree).Molite se "svi skupa sa mnom zajedno" da dođe sebi i obraduje me!!!
Ugodan vikend!
|
|
nera
Već proklijao Pridružen: 02 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mo0ji su konačno krenuli. mi ih inače zovemo ćuki
|
|
Life is like box of chocolate...
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni narisi koje sam sadio u kuci - loncanici, nikako nisu dobro ispali. prerjetki i na dugackim stabljikama... tako da sam odustao od toga!!!
A ove godine nikako da mi u vrtu procvijetaju!!! Svim susjedima tako lijepo ukrašavaju vrt a kod mene jos nista!!!!
PS. slike su predivne.... i ja bih da su moji takvi!!!!
|
|
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mojim duplićima očito ne paše kod mene. sve ove godine tjeraju pupove i onda se ne otvore već iznutra sasuše. Pojma nemam zašto. Ako se pojave i ove godine morat ću ih premjestiti ili
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji su listići u teglicama izašli neki 5 neki do 10 cm i tako stoje. Sigurna sam da ove godine neće cvasti, pa sam mislila preseliti ih u vrt, ili da ih ostavim u teglicama i ne diram do druge godine. Gdje da ih držim sunce, hlad -
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da će im biti bolje u zemlji (vani). Što se tiče sunca, hlada - na proljeće dok cvatu ionako još nema hlada, tako da mislim da za njih to nije presudno
|
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam naisao i fotogravirao mini narcise.Cvjtovi su skroz sitni
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoje prvi put sadila ove godine,rastu ko trava a cvjeta nigdje,jel moguće da ove godine neću nikako uzivati u njihovim cvjetovima?
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji su se rascvijetali i sad je lišće sve jadno ..koliko njima treba da se skroz povenu i posuše?i jel ih mogu kad se posuši lišće odrezati ili ono baš mora istrunuti il kaj?
jer imam u plasteniku gazanije koje su već dosta velike pa nemrem dočekat da i njih posadim na to mjesto .. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tanjice nemoj dirati lišće dok ne počne žutiti, tek onda ih možeš porezati zato jer listovi hrane lukovicu da bi ona i dogodine mogla cvjetati
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
No no, pa tak sam i mislila Samo sam htjela bit ziher .. |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim da narcisi (bar ne kod mene) nisu cvali prvu godinu nego su dali samo lišće i to dosta jadno ali evo druge godine su ipak se pojavili i to u dosta dobrom broju.Ja dok sam bila u Zg-u kod mojih u podsljemenskom vrtu imali smo velike busenove narcisa i mama ih nikad nije vadila a oni su se širili i sijećam se da su ti buseni svake godine bili bujniji u cvatnji ..a onda došli "pametni" majstori i uništili sve ..a da da bi ubrzala rezanje lišća nakon cvatnje onan je jednostavno kad je vidla da izlazi neko obližnje cvijeće jednostavno rukama povinula lišće i to je ubrzalo venuće cvijeta.. i kad su listovi bili gotovi odrezala ih je par cm od tla
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i mojih
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi su....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | Stranica <12345 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |