Moj medvjeđi vrt |
Odgovori | Stranica <12345 83> |
Korisnik | |
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Tija. Trudit ću se da postanem pravi virtuoz. Ovih sam dana pokočen i pod blokadama odmaram kitchmu, ali čim prođe bol, evo mene opet u vrtu mom i nemrem se dočekat. Gledam tu kroz vrata na terasi kako trava iz dana u dan raste i mislim na svoju sirotu kosilicu koja će se opet jadna truditi da ne ostane bez daha, ali kaj joj ja mogu kad je vrijeme tak vlažno, a glavni upravljački mehanizam zblokiran u krevetu...
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je vjerovati podacima u profilu još si premlad da te koči kičma i da si pod blokadama. Čuvaj zdravlje prije svega, neće vrt pobjeći. |
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je, premlad sam bio kada je sve krenulo, prije nekih 7 godina je disk izletio van i stvar nije operabilna pa se jednom godišnje tak malo propatim sa blovima raznim, posjetim nakon toga kiropraktičara (kad se smire upale) i onda sam miran neko vrijeme... Obzirom da je danas već treći dan, vjerujem da ću za vikend već biti u pokretu. Problem broj 1 je taj što unatoč svemu moram na posao, ali sam uspio barem dogovoriti da radim 4 sata (iako nije manje od 5) pa se sad liječim dodatnim udarcima ketonala...
|
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mene opet... U svojoj ukočenosti jednostavno ne znam što bih sam sa sobom pa sam odlučio malo podijelit sa vama dragim ljudima povijest nastanka mojeg malog seoskog raja. Sve je počelo prije nekoliko godina dok sam još radio u Velikoj Gorici, živio u Zagrebu i moj se život počeo svoditi na uredski posao i sjedenje pred kompjuterom i TV-om kada bih bio kod kuće. Naravno, bilo je ti i druženja s dragim mi prijateljima, ali ovo sjedenje mi je pomalo počelo utjecati na zdravlje (što je sada vidljivo iz ovih mojih povremenih ukočenosti). I tako, odlučio sam jednu godinu svakoga dana poslije posla otići u vikendicu u Sv. I. Zelini i napraviti si mali vrt... Nedugo za tim počeo sam naravno razmišljati i o tome da tamo napravim taj svoj mali svijet i preselim u taj divan kraj...
Na moju žalost stvar nije dobro ispala sa roditeljima pa sam krenuo u potragu za gradilištem koja je potrajala čitave dvije godine... |
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I tako, našao sam to gradilište i isprva bio malo skeptičan spram svega, ali cijela se priča nastavila i uslijedila je prodaja stana, koji se u to vrijeme još vrlo lako mogao prodati po dosta dobroj cijeni. Jedino čega mi je i dan danas žao iz njega je moj prelijepi zid na kojeg sam utrošio dosta vremena, no obzirom da ga nisam mogao prenijeti, a i novi vlasnici su me zamolili da ga ostavim netaknutog... Evo slikice mojeg zideka i drvceta izrađenog u reljefu i od glinamola ljepljenog komadić po komadić... šmrc!!!
|
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obzirom da sam želio što prije useliti u svoju kućicu, odlučio sam za montažnu gradnju, uz još neke važnije razloge (jeftinija izvedba, bolja toplinska izolacija, ekologija...). i radovi počeli... Jednoga dana samo su me obavijstili da je kuća na terenu i da bih trebao doći da vidim kako sve to izgleda i odradimo dio oko preuzimanja.
ovo je bilo vrijeme kada sam se pomalo pribojavao kako će sve završiti i kako je sve zapravo malo... Na čuđenje svoje i svih susjeda, ovo je moja kućica nakon samo 4 dana od dostave... Moram pohvalit dečke koji su je marljivo slagali bez obzira na nedaće snijega i vjetra koji ih nimalo nije štedio |
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Unutarnje radove sam radio uglavnom sam pa sam uselio tek dva mjeseca nakon završetka kuće, ali jednostavno sam morao samoga sebe ugraditi u svoj novi dom (ne doslovno). Sam sam odradio estrih, postavljanje podova, ljepljenje pločica i najveći ponos izgradnju šanka i kupaone od ciporexa...
Šank u nastajanju Dovršavanje istoga... i konačni izgled u životnom prostoru |
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...
|
|
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još jedno muško na forumu koje "zna s rukama" ....... oduševljena sam! Mene si "kupio".
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eh, da, skoro sam zaboravio... Onaj moj stol iz stana postao je premalen i odlučio sam ga malo proširiti. Obzirom da je postao i malo dosadan, odlučio ga oblijepiti mozaik pločicama. Sad i on čeka da me kitchma popusti pa da dobije i toliko očekivane fuge...
Vrt ste dijelom upoznali kroz prijašnje postove, a nadam se da vas nisam umorio ovim detaljnim opisom i slikama svakog pojedinog dijela stvaranja moje idile i bijega s asfalta.... |
|
|
|
Tija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čovječe stol je genijalan, naš vanjski ima 3000 komada pločica 2x2 cm sve ručno lijepljeno na silikon.
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hehehe Tija hvala na komplimentima. Ove sam ruke valjda naslijedio od vrijednog mi oca koji i dan danas unatoč dosta teškoj bolesti vrijedno radi sve što zamisli, a kaj je najbolje od svega ne kuka ko ja da ga nekaj boli, a svi znamo da je upravo suprotno
|
|
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam lijepio montažnim ljepilom jer je ipak malo čvršće od silikona. Tak nekaj planiram napravit i vani u sjenici... No, namjeravam potrošit sve pločice koje su mi ostale u izgradnji kuće pa će to bit čitava parada razbijenih pločica hehehe. Imaš sliku tog vašeg stola?
|
|
|
|
lika1
Mladi grm Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa čovječe svaka čast,ne znam da li si oženjen ali bome svaka mama bi te htjela za zeta,em zna sa rukama em voli cvijeće i biljke pa što drugo da kažem osim
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <12345 83> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |