Mušice u zemlji |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sačekaš da svi odu iz kuće.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
jkonsta1
Upravo klijam Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E to je dobar savjet!
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj Jkonsta, potpuno te razumijem! Ako ti je lakse, znaj da nisi jedina. I sama sam cekala da MM ode na posao pa da ubacim zemlju u rernu Mislim da se najbolje mi ovdje izmedju sebe mozemo razumjeti. |
|
jkonsta1
Upravo klijam Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo! I to je nešto. Mislim da osoba koja ne voli biljke i cvijeće zapravo je uskraćena za puno toga!
U Zagorju je recimo balkonsko i vrtno cvijeće normalna, štoviše obavezna pojava. Ljudi razmijenjuju sjeme, reznice. Sjećam se jednih susjeda- oni nisu imali na prozorima niti jednog cvjetuljka, pa su ih ljudi čudno gledali, stvarno smo mislili da nešto sa njima nije u redu!
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
P.S. Malo smo se udaljili od teme! Jućer sam pročitala na netu da je hipermangan dobar za dezinfekciju zemlje.Također- zemlja se stavi u veći lonac (naravno neki stari) zalije se sa malo vode i kuha se nekoliko min.
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo našla na netu: ta prokleta živina je iz roda Sciaridae (ima ih par stotina vrsta), odlaže jaja u vlažnoj zemlji, a ličinke potom jedu korijen. U većini slučajeva dolazi sa zaraženom zemljom. Ako su primijećena jajašca, treba promijeniti gornji dio zemlje oko 3 cm i /ili posipati gore krupni pijesak. Meni se dogodilo to što sam špricala plumeriju sa "juhom" od duhana protiv crvenog pauka, a preventivno sam špricala i ostale i valjda sam previše namočila zemlju. Danas sam to sve izbacila van na prozor i prekopala zemlju i fakat mislim da je gamad nestala! Odnosno nestaje. Moram sutra uzeti povećalo da to proučim izbliza. Zalit ću ja to hipermanganom, ako je dobar protiv vodenih kozica, moze i te buhe uništit!
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/sciara/67161.aspx -
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/sciara_jajasca/67162.aspx -
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/sciara_licinke/67163.aspx -
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj, fuj! Jkonsta, udri to bez milosti!!!
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da baš je fuj! I to još krupni plan, nisam skužila gdje se može smanjiti fotke. To su slike s neta, ali odrasle muhe su kod mene, baš takve. Danas krećem u odlučujući nokaut.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za zaštitu korjena imaju neke granule koje se ukopaju u zemlju. Kemija je i bila su veća pakiranja, možda po kg. Negdje u poljoapotekama toga ima. Koristila sam ih za odbranu balkonskog cvjeća od hrušteva.
Budete se već naviknule na gmižuće proteine Pazi da ne ubiješ i biljku, kontroliraj se molim te |
|
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam biljke opet stavila na sunce (ali vjetar je bio jak pa mi je skoro strgao plumeriju) pa sam maknula gornju zemlju cca 3cm i zasipala na to pjesak koji koristim za papigu, da se gamad uguši i posuši. Trenutno su mi ta sredstva na raspolaganju. Ipak mislim da ću morati na presađivanje + dezinfekcija. Najviše mi je žao plumerije, uzgojila sam je iz sjemena i baš je krasna.
|
|
jkonsta1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam ipak sve presadila, oprala tegle i pošpricala sa hipermanganom, jesam li ubojica ili spasitelj - uskoro će se pokazati.
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zna li netko da li Pitroid kad se posipa po zemlji smeta biljkama ili samo potamani nepoželjne "goste" ?
Meni problem stvaraju mali crveni mravi kojih je puna zemlja, naime uspjela sam "pogoditi" mjesto pa sam stavila mali plastenik na mravnjak. Sad mi pojedu sve biljkice koje niknu, konkretno od malog paradajzića ostane samo grančica bez lišća. Toliko su odvratni da su mi pogrickali i papirnati natpis kojim sam označila šta sam sijala. Kako ih potamaniti?
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne smeta biljkama. Odnesu otrov na nogicama i truju i druge mrave.
|
|
|
|
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam i ja te vražje mušice po prvi put u životu.
Došle su sa Šparovom zemljom. Kad su mi nakon nekog vremana počele nicati gljive među cvijećem bila sam presretna, ali uskoro je smješko postao plačko jer su se pojavile mušice.
Uništila sam ih prosušivanjem zemlje. Već samim ti su nestale gotovo 95 posto njh. Dan prije zalijevanja nakon prosušivanja sam površinu naprašila neopitroidom i sad nema niti jedne.
Nadam se da mi više neće dolaziti u posjetu.
p.s. kod presađivanja 2-3 najzaraženije zemlje, nisam vidjela crviće, vjerojatno se još nisu uspjeli razviti jer sam djelovala odmah kad sam vidila leteče napasti. I bolje da nisam jer se jaaako gadim crvića. Auuuuč
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |