Asparagus - Ukrasne šparoga |
Odgovori | Stranica <12345 9> |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možda si vidjela puzavo lotus - Lotus Berthelotii
pogledaj slike na linku http://www.google.com/search?q=Lotus+Berthelotii&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oLEyT-DEBtD0sgbb4r28BA&ved=0CDcQsAQ&biw=1440&bih=710 |
|
Sponzorirani linkovi | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajama dobro došla na CIF
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dijeljenje asparagusa - kako?
istresem biljku iz tegle i onda je prstima razdvojim na pola, valjda... muče me oni gomoljčići, to je sve isprepleteno, strah me da ne pokidam koji "vitalni" dio |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, baš tako, istreseš i razrežeš korijenje. Ništa se ne brini, neće im ništa naštetiti dijeljenje. Ja sam moje sjekirom rasjekla jer je bilo sve isprepleteno i tvrdo pa drugačije nisam mogla razrezati.Često puta kad ih dijelim ako imaju previše gomolja i dio tih gomolja otkinem jer oni za čas narastu i ispune teglu.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milice hvala ti
znaš da sam već dobila savjet "sjekirom", ali sam mislila da me zeza |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, ako ti nije tako jako tvrdo korjenje ti ne moraš sjekirom ali vjeruj ako režeš nekim nožem, taj mora biti poveći i dobro oštar da to uspiješ razrezati. Zapravo sve ovisi o veličini posude u kojoj je bio pa je toliko i korjenja.
Ako ih ne presađujem svake godine dogodi se da nema više ni malo zemlje u posudi, samo korjenje a to nije dobro za biljku, mora imati zemlju. |
|
|
|
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu si milice,meni bilo žao bilo što rezati i nakon par god postala tako sitna otužna da mi je bilo još žalije, natalija alat u ruke i vidićeš rezultat
|
|
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cure kad več pričate o asperagusima jeli kojoj poznat asperagus izgleda kao lisičiji a .desinflorus meyerip zove se pravim ime
|
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjemenke asparagusa posijane,jesam li uranila?
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anđelkad, mislim da nisi uranila i da je najbolje ako se može što prije sjeme posijati čim ga se ubere. Tada najbolje niče. Što duže čekaš ima manje izgleda da će brzo izrasti. Dosta vremena treba da izraste. To je moje iskustvo, možda netko ima drugačije.
|
|
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...sijanje asparagusa????
Znači, one crvene bobice su zrele sjemenke??? Dal treba skinuti tu opnu ili sam tak staviti u zemlju???? |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro, crvene bobice su sjeme. Trebaš pričekati da budu mekane te crvene bobice i onda ih nježno malo zgnječiš sa dva prsta da se opna pukne i staviš u posudu sa zemljom.Trebaš držati umjereno vlažno ili možda pokriti folijom dok se pojavi biljčica. Možeš u jednu posudu staviti više sjemenkica pa poslije presadiš. One kad su dobro zrele počnu i same otpadati. Ne moraš čekati da otpadnu , ubereš ih kad se zrele.
Ja sam sadila zajedno s opnom ali malo zgnječenom, toliko da se otvori. |
|
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala! Baš ću probati!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja stavila sa opnom,nisam gnječila ništa bile su mekane valda od leda
Ako sjemenke nisu promrzle niknut će bez problema |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cikas
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bože moj ovo i čokete (pelargonije zonale) su bilo cviće moje majke kojoj su baš uspjevali. Mi asparagus zovemo "vija", bilo ih je toliko da nisam znala kud s njima. Malo po malo ja sam to podilila ili skroz zanemarila i danas nemam nijedne. Kao šta je jednom rekla OTOK te nazovi obićne biljke smo bacili negdi u prikrajak a počasna mista dali smo nekim novim (modernim) biljkama.
Učinit ću sve da ponovo u mom dvoru caruje "vija"! |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam asparagus nasljedio od mojih i oni su ga imali pa tako i ja nastavio sa tradiciom nikad ga nisam ni zaboravio iako malo preko zime izbugi iglice i napravi smeče u prolječe se ponovno ozeleni.
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super su vam i ja bi ga htjela jer me on podsjeca na majku,al ne ide mi ,imala jednoga i otiso mi,posusio se...sva mjesa uz prozor zauzeli kaktusi i sukulneti tako da mi on bio negdje u kutu i propo
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja posijala bobice,nadam se da će niknuti.Jedan pitarić rezerviram za tebe Kamenjar odmah po nicanju!
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma baš bi, kako moj zimuje vani, kod tebe će i bolje, zimi je dovoljno da ga skloniš na skale, a kad otopli s njim vani, na sunce, o granu masline |
|
Odgovori | Stranica <12345 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |