Paprika - Capsicum annuum |
Odgovori | Stranica <12345 9> |
Korisnik | ||
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da malo dignemo temu, el ima tko možda Bhut Jolokiu? Najljuću papričicu na svijetu!
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
gentian(a)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zar nitko?? Ajde zanimaju me i ostale "malo" ljuće paprike!!
|
||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pogledaj tu,ima Andrej pa pitaj njega ako ima sjemenja
Ja imam samo onu jamaican red.Ako hoćeš javi mi adresu .
|
||
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Gentiane, ako nabaviš negdje molim te i ja bih par sjemenki, može ?Dvije su mi dovoljne .
|
||
gentian(a)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@ sasha: Hvala, poslao sam mu poruku i nadam se da je još uvijek aktivan na forumu! Šaljem ti pm za jamaican red!
@ ivna: Naravno, cilj mi i je napravit "malu" zalihu Uglavnom čujemo se! |
||
gentian(a)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hey sasha, evo paprike lagano niču! nažalost jamaica red zasad ima samo jednu biljčicu ali zato ona druga papričica je 90% niknula! Nadam se da će i J.R. još povećat broj......
|
||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pa morale bi i ostale,ja je još nisam sijala pa ne znam no sjeme je od jeseni,znači svježe
|
||
Ela13
Nedavno posijan Pridružen: 14 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pozdrav vam svima Vec duze vremena citam vas forum, pa sam napokon odlucila da se ukljucim u ovu diskusiju. I ja sam jedan od fanatika koji obozava ljute papricice. Uvijek pripremim sjeme prije sjetve, tako sto ga drzim umotanog u vodom natopljen papirnati ubrus 72 sata,koji pohranim u kesu od zamrzivaca u koju, slamcicom, napusem malo zraka. To omeksa sjeme paprike i paradajza i pospjesuje klijanje. Tako,omeksalo, sjeme posadim u saksiju u koju stavim "laganu" zemlju,jer bi tezina zemlje onemogucila brzo nicanje biljke. Obavezno odrzavam temperaturu zemlje izmedju 25- 30 C i sa uzivanjem posmatram svoje ljute papricice kako rastu. Zalijevam ih svako dva dana i obavezno im dodam prehranu u tecnom stanju. Pokusat cu staviti slicicu mojih sadnica, valjda mi podje za rukom
Na ovoj slici,ako mi uopste uspije da postavim sliku , zasadjene su : Bhut Jolokia, Red Savina, Habanero ( smedji, crveni, zuti, narandzasti i bijeli, Bolivian rainbow, Jamaican scotch bonet ( crveni i zuti), Bolivian Tepin, Tepin, African Red Devil.
|
||
Ela13
Nedavno posijan Pridružen: 14 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidim da mi je krenulo ovo sa slikama, pa da vam postavim i sliku da vidite kako izgleda "zavrsna" priprema sjemena za brze klijanje.
|
||
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Posadila sam presadnice paprike babure. Bile su prekrasne tamonzelene pune pupova. Tjedan dana nakon sadnje sam ih zalijala sa gnojivom od kopriva. Tada je bila žuta jedna papričica. Izvadila sam ju i vidjela da je korijen istrunuo, ali je u gornjem dijelu pustila nove korjenčiće.Nakon dva tjedna sve su skroz požutile i oslabile. Izgledaju ko ona koju sam prije izvadila. Jučer sam posipala malo mješavine gnoja i zagrnula. Molim savjet kako pomoći mojoj paprici. Hvala.
|
||
Sabur
Upravo klijam Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovo je Bolivian Rainbow. lp Sabur |
||
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Imam ja. Al 5 sjemenki koje ako Bog da idu u sezoni 2011 u akciju. |
||
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Može li mi ko reći iz svog iskustva koliko može biti najmanja razdalja
između 2 sorte paprika da se ne miješaju i da ne izraste neka 3 mutirana
sorta?
Jedni vele da se paprike vrlo lahko izmiješaju, tetak koji se bavi uzgojom u plastenicima veli da njegov pajdo ima u plastenik 2 sorte i nikakvih problema oko miješanja. Komentar? |
||
gentian(a)
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovisi kakve si sreće, pelud prenosi vjetar, kukci itd. Što se pajde tvog tetka tiče, pitanje je kakve dvije sorte ima ?? Dobro se zna da plod recimo klasične žute ili zelene paprike hoće bit ljut kao feferona jer je neki kukac donesao pelud sa feferone na cvijet..... |
||
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidi ćemo aBd u sezoni 2011 nova iskustva. :)
|
||
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja već godinama sadim različite vrste paprike u jednoj gredici i nikad se ne križaju.
|
||
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
||
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I da li ste polahko formirali listu sorti koje će se ako Bog da saditi u sezoni 2011?
Ja evo već par dana malo dodam, malo obrišem, malo oduzmem, ... |
||
Sabur
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
tek sada vidje da si pitao/-la i za ovu. kako vidim ovo je nezreli plod: Pimenta Cambuci (C. baccatum) |
||
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bok svima, dal netko moguče ima sjemenke
paprike-ljubin dlan-? To je ogromna prefina paprika, akom netko ima može kupnja ili zamjena za drugo povrče.
|
||
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zovu je i biskupska kapica. |
||
Odgovori | Stranica <12345 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |