Kaki jabuka - Diospyros |
Odgovori | Stranica <12345> |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Baka Bea, znači da je ipak živo. Ta grana je sada visoka skoro metar pa eto... polako narsti će..
|
|
Rijeka
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svake godine u isto doba se srećemo u šetnji.Rekla bi moja prijateljica Paška(ili Paškinja):"Rastu mi gube!"Što bi u prijevodu značilo:"Cure mi sline".
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
kumkvat
Novo sjeme Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zna li netko gdje se može nabaviti sadnica kaki- vrsta čokolada.
|
|
barajevo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 06 Siječanj 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Većina Vas već zna da se kaki mora (bar bi trebao) kalemiti na lotus (po meni je to divlji kaki). Kako mi je teško doći do sjemenki kakija, nudim u zamjenu sjemenke lotusa za sjemenke kakija.
Ovo je više šala u kojoj ima i malo šale. Naime, lako mi je (još uvijek) doći do sjemenki Lotusa a nikako ne mogu doći do sjemenki kakija i bio bih zahvalan bilo kome tko je spreman da mi pošalje nekoliko sjemenki kakija (svejedno da li u Srbiji ili u Hrvatskoj), a jednako tako sam spreman da onima koji žele sami da kaleme, pošaljem sjemenke lotusa, ne kao reciprocitet već ako žele da se okušaju u uzgoju. |
|
ginog
Novo sjeme Pridružen: 31 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naš mali kaki ima problema. Dok je bio u loncu na balkonu, s puno sunca i topline, bilo mu je lijepo i počeo je krasno pupati. Nismo ga htjeli presađivati po onim nenormalnim hladnoćama, a onda smo možda malo i kasnili s presađivanjem. Uglavnom, presadili smo ga prije mjesec dana, sve po regulama, mislim, ali nekoliko dana nakon toga šoka pojavili su se prvi smeđi listovi (kao na slici) koji se suše i otpadaju. Novi pupovi i dalje tjeraju, ali istovremeno otpadaju stariji listovi. Ne znam što bi mogao biti razlog. Možda nedovoljno vlage, dugo je suho vrijeme ali se bojimo pretjerivati pa ga zaljevamo svakih nekoliko dana s oko 5 litara vode. Ima li netko ideju što bi mogao biti razlog?
Hvala unaprijed na svakom savjetu.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je u pitaru onda bi uzrok mogao biti loša drenaža,sav višak vode mora uredno oteći.
|
|
ginog
Novo sjeme Pridružen: 31 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala trava. Nije više u pitaru, presađen je. A to i je ono što nas brine: ne znamo da li mu dajemo premalo ili previše vode. Jer tlo jest možda premalo porozno i rahlo, ali na dno rupe prilikom presađivanja bili smo stavili kamenja, tako da mislimo da je drenaža ipak dovoljna. Biće prije da mu je bilo premalo vode jer je bilo jako suho vrijeme, već tjednima nije bilo prave kiše. Vidjet ćemo što će biti dalje.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onakvo lišće je obično znak da nešto nije u redu sa korjenom.U takvom slučaju je uvijek bolje prekinuti sa zalijevanjem.
|
|
ovdje_nova
Novo sjeme Pridružen: 20 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upomoc! Imamo japansku jabuku u Istri koja je do prsle godine bila u saksiji. Ovo proljece izgleda bolesno. Jedina grana koja je izrasla prosle godine se sad susi, a suse se i sve nove male grancice i plodovi. Postojeci listovi se uvijaju. Ne znamo sta se sa njom dogadja, pa molim za pomoc... Prosle godine u saksiji smo imali tri ploda, ali ni tad nije bas izgledala zdravo, nije nesto rasla, vise se odrzavala na zivotu.... |
|
ovdje_nova
Novo sjeme Pridružen: 20 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam reci da joj sigurno ne nedostaje vlage - zaljevamo ju svakih 2-3 dana kad nema kise.
|
|
barajevo
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 06 Siječanj 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bojim se da cu te razocarati ali, rekao bih da si bila potpuno u pravu sa svojom sumnjom da je to Lotus. Upravo mu je takvo lisce kakvo je na tvojoj slici i po njemu se razlikuje od kakija - prilicno je uze nego kod kakija (mozes to uporediti sa slikama na ovom forumu). Dobra ti je i druga ideja da nadjes negdje plemku i cijepis je na svoju biljku. Ja sada imam dvdesetak sadnica lotusa i mogu direktno uporedjivati lotus i kaki. Ove sadnice lotusa cu zadrzati do proljeca, neka ojacaju kod mene jos preko slijedece zime (imam podno grijanje i dosta mjesta u kuci, a na proljece cu ih vratiti Arboretumu Sumarskog fakulteta u Beogradu, gde sam i nakupio sjemenke. To sam već dogovorio s njima. |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već dvije godine nemam ploda Prve je imala par a sada ništa. Što bi bio razlog tome? Molim pomoć..
|
|
Rijeka
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam posadila kaki u vrt. Zemlja je dosta mokra pa se nadam da će se dobro ukorjeniti. Mala je biljka visine 1m, a ima i jedan plod koji je već počeo žutiti....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čudesna je to voćka. Iako ju je jedna od tri žestoke oluje napola isčupala, vezali smo je kao kravu sa špagama, donijela je plodova da se donje grane savijaju pod težinom. Već sam se osladila s dva ploda, počeli su mekaniti, a otkrili su ih i ptice. Kupili mrežu, no sad je problem kako je prebaciti preko stabla
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno raskošne jesenje boje mada i s plodovima lijepo izgleda
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon
|
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni ove godine nemam ploda. Na početku sam pročitala da joj treba 4-5 godina da rodi a nekima od vas već sljedeće godine daje plodove. Ima cvjetove i onda jednostavno sve odbaci. Neznam zašto je to tako kod moga?
|
|
Rijeka
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitala sam ovo o vrstama kakija:
Plodovi kakija su jabučnog tipa, a ovisno o sorti mogu biti plosnati, okrugli ili duguljasti, različite debljine.
KAKI TIPO, HACHIYA, HIRATANE, ROJO BRILLANTE, plodovi moraju dozorjevati pohranjeni u klijeti.
Sorte koje možemo uživati (brati) izravno sa stabla, to su takozvani tvrdo užitni plodovi, to su sorte: VANIGLLIA (Vanilija), O`GOSHO, JIRO, FUYU ( hana fuyu). Kod tih sorti se ponekad javljaju plodovi koji moraju neko vreme stajati (uzoriti), da budu dobri za konzumaciju i isto su tvrdi i jedemo ih kao jabuke sa korom.
|
|
Rijeka
|
|
trava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odbacivanje ploda može biti nedostak hraniva,da bi bili sigurni da će oplodnja i zametanje plodova biti dobro,može se u vrijeme cvjetanja baciti malo uree ili KAN-a i dobro zaliti da gnojivo dođe do korijena.
|
|
Odgovori | Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |