Cikas palma |
Odgovori | Stranica <12345 13> |
Korisnik | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam se sjetio sto sam zaboravio napisati..
u vrijeme rasta cycas cesto zaljevam sa dusikom (jer potice razvoj listova)
i pokazalo se efikasno
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Tibore na ovoj informaciji.
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da vam pokazem svoje gomolje koje sam u 11. mjesecu otkinila sa stare( majke )cycasice, ovu jednu sam vec ubrala sa listom a ovaj gomolj nije imao nista na sebi. Drzala sam ih u zemlji tj u pitaru zatrpane dopola i danas sam ih otrpala i imam sta i vidjeti: ovaj sa listom pustio bas fino korjenje . Bas mi je drago. Narociti mi je drago jer sa sjemenjem nisam uspjela. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa to je čudo da su se tako brzo zakorjenile, palma će ti biti prva liga.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dalmax,no de ti meni pojasti to sa gomoljima.To u zemlji ima gomolje??? Imala sam cykasicu prije(pas mi je pojeo)no nisam gomolje vidjela.Nisam ni gledala previše
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto sve sam vam ispricala a sasha to da ti je pas pojeo cycas me bas nasmijalo :)
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E i mene bi nasmijalo da je tuđu pojeo,no kad je moju nije mi bilo smiješno(poslije nje je kaktuse napao,nije ih pojeo nego izvadio iz tegle i zakopao)
Hvala Dalmax na objašnjenju,ja mislila da to gomolji kod korjenja negdje.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko dugo si čekala da nikne? Pitam jer sam ja posadila avokado i nikako niknuti,mjesecima. Niknuo je nakon nekih valjda 6mj. Možda si prerano odustala ima biljaka koje jako dugo ne niču.
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Te sjemenke sam cekala od pocetka 11 mjeseca i nikako da niknu-ma ni makac-ni nagovjestaj.
Avokado? Za avokado sam guru , sad vise nemam vremena ali pokazacu ti sutra slike mog avokada. |
|
agava
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeli taj pas crno-bijeli i male vrste. Pitam to jer mi imamo takvog psa i on vadi amarilise iz zemlje.
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja već tri mjeseca čekam da nikne i nikako pa nikako. Ima li još nade ili da odustanem ?
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma donicu nam svima izdanke cycasa kad sljedeci put odem tamo.
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sunburst
Nedavno posijan Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jutros sam u šoping centru kupila malu cycas, na akciji. Oduvijek sam si to željela, a uvijek me privlače mlade biljčicek oje treba othraniti i uzgojiti više nego one već "gotove".
Ima 2 lista veličine 6-7cm i "deblo" oko 1,5 cm. Posađeno u maloj posudici promjera 4cm.
Pitanje za sve vas, ap osebno za tibora:
1. Kako zalijevati (kakva voda, koliko često)?
2. Kada presađivati i ukakvu temlju?
3. Na kakav položaj staviti?
I budući da sam na kontinentu, na kakvo mjesto u kući/sobi je staviti zimi?
|
|
Sunburst
Nedavno posijan Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme, koliko tipfelera, ne zamjerite, jutros se mijenjao sat, pa još nisam naišla
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam jednom davno prije nekih par godina donesla sa mora isto takvu sjemenkicu , i vjerujte da sam čekala dvije godine da nikne , uz povremeno zalijevanje na svjetlom prozoru. i bila sam presretna kad sam vidjela da je izašla iz zemlje . vjerojatno joj treba puno vremena jer ima tvrdu opnu . . i nakraju su mi klinci zapeli , igrajući se karaj prozora i razbili eglu . bilo mi je jako žao ali šta mogu ,
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni nije jasno kako ona moze niknit oko stabla a kod mene joj trebaju specijalni uvjeti,te toplina,te vlaga,te ovo ono...stavila sam neke u vrt cisto onako iz probe i jos stoje nepromjenjene-nista od njih a one koje sam drzala na toplom /na termo peci/ sam bacila jer su pokupile neke sitne bjele crvice /opnu obavezno treba oguliti prije sijanja/
|
|
mala
Novo sjeme Pridružen: 06 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam tu palmu ali se malo osusila
Stavila sam ju prije 7 dana na terasu. Ima li neki trik da ju vratim u zivot? |
|
Sunburst
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije me dugo bilo, a vidim da ni moje pitanje nije odgovoreno, nema veze. Znam da ste svi bili u proljetnim radovima.
Javljam samo da moja mini cikasica tjera svoj prvi listić otkako je kod mene.
Držim ju na zapadnoj terasi pod kajsijom, zaljevam kad i balkonske biljke. nema nikakve posebne uvjete. |
|
Odgovori | Stranica <12345 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |