Prkos - Portulaca grandiflora |
Odgovori | Stranica <12345 12> |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje iskustvo sa sijanjem prkosa je razočaravajuće: nikad mi ništa nije niknulo. Imala sam svoje sjeme i to u enormnim količinama, ali nikada mi nije niknula niti jedna biljčica.
Gledala sam kod drugih gdje su prkosi samonikli nicali iz pukotina kraj zida i sličnih nepogodnih mjesta, a meni iz dobre zemlje nisu niknuli. Nikako ne shvaćam u čemu je problem. |
|
Sponzorirani linkovi | |
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ga nisam nikada sijala prve godine sam dobila sadnice a ostalih godina se sam osjemeni...no čini se da ću ove godine morati u nabavku sadnica....inače cvijet je stvarno prkosn,prkosi svojom ljepotom.....zahtjeva jako malo brige...
|
|
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako si uzimala sjeme od onog klasičnog jednostavnog onda nisam siguran u čemu je problem, taj niče kao mutav...... jedino ako je bilo prehladno.... Ali ako si probala koristit sjeme od duplih, e tu nema sreće jer to su hibridi kojima je sjeme sterilno..... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ga nedavno posijala, to što je niklo, to su neke male dlačice-doslovce dali ću uspjeti bilo što imati od njega-nekako sumnjam, godinama pokušavam bezuspješno, obično ih imam samo nekoliko, a najčešće ih imam tako da ih kupim na placi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam loše iskustvo sa sijanjem.Nikada mi nije niklo ništa iz sjemenki prkosa i svake godine kupujem sadnice,ali i one mi loše završe...Kod drugih vidim da raste kao korov a kod mene neće i neće..
|
|
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bez brige, on kad nikne i je mala dlačica ! Samo pazi da nebude presuh ili mokar jer mada je kao odrasla biljka strašno otporan ( prkos ) dok je dlačica dosta je osjetljiv! |
|
ikrokar
Upravo klijam Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma preslatki su, ja imam neke guste dlačice izvirilo nešto iz zemlje, pa možda ipak nešto bude.
|
|
RIJEKA
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi put sam ove godine kupila sadnice prkosa. Zadivilo me da tako lijepo i dugo cvjeta, a ne traži nikakvu njegu. Gledajući sliku kat.rea, dobila sam ideju za sljedeću godinu.
|
|
blankaland
Novo sjeme Pridružen: 24 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok svima,
posadila sam bijeli prkos u teglu na balkonu i super mu ide, osim što mi cvjetovi posive i povenu. Vjerojatno nešto radim krivo. Zalijevam jednom tjedno. Inače, imam iskustva sa šarenim prkosima i uvijek su mi prekrasno cvjetali. Nikada do sada nisam imala bijeli, mada sumnjam da je neka razlika. Ne znam što da radim, kakav savjet bi dobro došao. Lp. |
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neverovatno koliko se listovi od obicnog (klasicnog) prkosa i od ovog iznad njega viseceg/puzajuceg razlikuju, kao da su dve razlicite biljke.
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puzajuči prkos vidla ja na Flor artu prekjučer.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam dva narančasta, zaista su predivni.
|
|
RIJEKA
|
Satori
Novo sjeme Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam rozi prkos, koji je posađen zajedno sa još nekim sukulentima, krunicom, sedumom i tako... fino se slažu.
Da li prkos može preživjeti zimu, ako ga tretiram kao te ostale sukulente s kojima je posađen? Znači, da prezimi u negrijanom, svijetlom prostoru?? |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prkose imam godinama. sami se osijavaju i ne zahtjevaju bas nikakvu njegu. Poljevam ih svaki ili svaki drugi dan ovisno o vremenu. Sve u svemu jako zahvalna biljcica
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jako loše iskustvo sa prkosima. Svake godine posijem makar jednu vrećicu. Nikad ništa nije niklo. Svake godine kupim mlade biljke, posadim, pazim na njih i jedno ljeto cvjetaju i opet druge godine ni mrvica. Niti što iznikne. Sada sam prije nekoliko dana vidjela jednu biljku da će cvjetati i to na sasvim drugom mjestu udaljenom od ovog mjesta gdje su bili prije. Baš pravi prkos......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
mirjam
Mladi grm Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
Odgovori | Stranica <12345 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |