Dostava - slanje cvijeća |
Odgovori | Stranica <12345 8> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam paket iz vana i mislim da je otvoren od carine pa ponovo
zalijepljen. Na njemačkoj televiziji sam gledala rad carine koja
prekopava pakete i to svaki. Ljudi odu van pa si izvana pošalju što je
jeftinije nego u njihovoj zemlji. Carinici nisu ludi, tako se sprječava
prebacivanje suhog mesa , droga, tableta- prekopavanjem paketa. A
ujedno vam oderu carinu za skupu robu. Ljudi si obnove garderobu vani.
Kad idete ovako preko granice ako vam nađu cvijeće možete imati silne
komplikacije, zemlju ne smijete prenositi, krumpir takođe, pa čak i
voće.Za životinju papiri. U biti i za biljke trebaju papiri , tako
uvoze cvijeće. Razlog je samo jedan bolesti biljaka koje se šire i
zagade sve, tako su se vodili i biološki ratovi- ubaciš bubu. Te je to
što na carini rade opravdano . Ja sam dobila izvana sjemenke koje su
stavljene između listova časopisa( super ideja), možda čak nisu ni
pregledali časopis
Možda je najbolje slati samo sjemenke preko granice kao pismo i kamuflirati |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Fifi
Mladi grm Pridružen: 27 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 759 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
složite u kutiju kao paket, i tražite u pošti naljepnicu lomljivo..
na te pakete paze puno bolje.. mislim da preporučeno sa tom naljepnicom košta oko 20-25 kn. |
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš ste lijepo sve napisale
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Navodno se najbolje pošiljka zaštiti od vanjskog pregledavanja (npr prema svjetlu) sa indigo papirom.Tako se nekad slao novac.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PAKETIĆI SU UPRAVO POSLANI
|
|
gonzo
Novo sjeme Pridružen: 06 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koji je najpovoljniji način slanja sadnica, sjeme je,pretpostavljam,najjeftinije poslati običnim pismom
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gonzo ja sam slala i sadnice i reznice u kartonskoj kutiji od cipela ili tako nešto slično,nisam dosad imala nikakvih problema,ili možeš u većoj zračnoj koverti ako šalješ na manje.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako su male sadnice lijepo im korijen zamotaš u vlažne novine ili salvetu, zamotaš folijom ili staviš u plastičnu vrećicu. Sve složiš u neku kutijicu (npr, one plastične u kojima se prodaju kolači, pa onda u veliku kovertu ili onu sa mjehurićima. To može ići kao obična ili preporučena pošiljka.
Ako se radi o većim sadnicama, većoj kutiji, onda šalješ kao paket. Sve to stigne bez problema i u odličnom stanju. Dobro je slati početkom tjedna, jer se pošta ne dostavlja subotom i nedjeljom, pa onda pošiljke provedu vikend u pošti. |
|
gonzo
Novo sjeme Pridružen: 06 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala!
Nešto takvo sam i sam mislio iskemijati,jer pokušao sam dobiti sadnice i iz sjemena ljekovitog i aromatičnog bilja ali postotak klijavosti je jako mali, najbolje je iz reznice umocene u hormon za ožiljavanje pa u kvalitetnu zemlju za sadnju.Mislio sam na isplativost slanja jer je cijena slanja paketa (često sam slao na otoke u istoj županiji) oko 40 kn, tako da netko može kupiti i parsadnica u lončičima za tu cijenu!! Jedino ovim postupkom što si opisao i u kuvertu pa što bude. Takodjer napominjem "kontinentalcima" da sad nije pogodno vrijeme za presadnju ljekovitog i aromatičnog bilja,ali mi se svakako javite svi zainteresirani za razmjenu pa ćemo na proljeće na posao. Pozdrav! |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gonzo, poštarina ti je jednaka za sva mjesta u Hrvatskoj, ona ovisi o težini pisma ili paketa i o tome da li tražiš neke posebne usluge ili Hp express i slično.
U pravu si što se tiče nekih sadnica - ne isplati se slati lako dostupne sadnice koje se mogu kupiti za malo novaca. |
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za one koji ne znaju..slanje paketica ima jednu opciju za koju sam ja saznala tek nedavno..uvjek sam slala paketice normalno,navedem recimo vrijednost paketa 50 kn i posaljem ga ,platim nekim 20-25 kn slanje..al nedavno sam vecinom muzu uvaljivala paketice da salje i bilo mi cudno da svaki moj paketic stigne za 1 dan eventualno 2..pitam ga kako je on slao paketice,kaze slao ih je kao normalna preporucena pisma i plati postarinu 12 kn ..eto ,raspitajte se malo u svojoj posti za tu opciju ,stvarno je i jeftinije a i paketici stizu brzo ...
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja uvik šaljem tako po 12 kn i još nadoplatin 1,50 kn za expresni...danas pošaljem i sutra bude uručeno
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar ruža stablašica je u pitanju za slanje, učinit ću kako ti želiš da ti je pošaljem, nije problem samo reci način a i ja sam se raspitivala za najbolju opciju. Nebih željela da bude nekakav problem... jednom je vozač autobusa za Osijeka, kada sam slala Lili paket, za kutiju tražio 100,00kn i nastao je nesporazum... Platila sam i od sada pušem i na hladno...
|
|
Rijeka
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na nasoj posti u MB imamo jako ljubazne sluzbenice, i one su nam ( sestri i meni ) predlozile, obzirom da se radi o bilju, šaljemo kao PRIORITET, jer se onda ne tumba sa ostaslom postom. Cijena oko 10,00 kn (kutija za cipele sa biljem), a stigne drugi dan na odrediste.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro to je možda zato što si donijela paket na stanicu i onda pitala. Šofer zna da ti se paket ne da vraćati kući, pa te može ucjenjivati cijenom. Ja sam iz Njemačke slala paket (ne tako mali)autobusom za Hrvatsku. Prvo sam pitala šofera hoće li primiti paket i koliko će koštati, a tek onda donijela paket koji je bio u autu. 20€ koliko je platio primalac paketa je, po mom mišljenju, realna cijena. 100kn unutar Hrvatske je ipak previše. Veliki i prilično težak paket poslan Expres poštom iz Zg je koštao oko 60kn-70kn. |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je makk, to je bilo tako jer su mi rekli da neće uzeti više od 30,00kn i kako je bilo MM samnom nisam imala izbora, paket se nije smio vratiti doma... Ipak, stigao je na odredište a ja sam od tada pametnija..Drugi paketi su slani poštom i sve je bilo ok.
|
|
Rijeka
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je to što san ja napisala....dođe 13,50 kn |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve pošiljke težine do 2 kg i ne prevelikih dimenzija mogu ići kao obično pismo (http://www.posta.hr/postanske-usluge/saljem-posiljku/-unutar-hrvatske/pismo/dimenzije-i-masa-pisma)
a tu možete provjeriti koliko koštajui troškovi slanja bilo koje pošiljke ako znate težinu, kliknete na vrstu pošiljke - u stupcu sa plavim simbolima lijevo, odaberete težinu i kliknete na gumb izračunaj http://www.posta.hr/cjenik-on-line |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
miro 100 kn je stvarno nerealna cijena nisam nikad slala paket busom, a li što je previše, previše je
je li paket išao u bunkeru ili u busu, kod šofera? |
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako bi postom se moglo poslat ,da nije preskupo,to mi je najbolja opcija....
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Odgovori | Stranica <12345 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |