Zamioculcas |
Odgovori | Stranica <12345 17> |
Korisnik | |
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa narvno da joj je dobro, zar si sumnjala? Ja njoj uredno puštam muziku. |
|
Sponzorirani linkovi | |
oldLady
Novo sjeme Pridružen: 29 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila su krasnu biljku prije godinu i pol. Odmah sam "proučila" što se dalo, shvatila da se može razmnažati listovima, otkinula 2, jedan je istrunio nakon par mjeseci, a drugi životari već godinu i pol!!!! Niti rikava, niti rađa . Zna li netko nešto više o toj biljci? Cvijeta li?
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
negdje sam čitala da zamioculcas ima jako duge faze mirovanja, moj je očito sada u vrijednoj fazi jer tjera tri prekrasne grane
|
|
agava
Nedavno posijan Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam je i ja. Čini mi se da je ova biljka neuništiva.Imam je već pola godine i tu i tamo je zaljevam. Izgleda jako dobro
|
|
Hara
Novo sjeme Pridružen: 09 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aha, vjerujem da je skoro neuništiva. Mislim da joj najviše može naškoditi pretjerano zalijevanje ( kao uostalom i svakoj drugoj biljci ). Znam to, na žalost, iz vlastitog iskustva. ( iako nisam imala dojam da pretjerujem, maksimalno 1 tjedno sam ga zalijevala ).
Sada sam ga pustila na miru, dobio je tamne flekice po stabljikama, par listića je posvijetlilo, par požutilo. Mislite li da bi se mogao oporaviti?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,Hara!
Ja ga imam tek nekoliko mjeseci(od jeseni) pa ne znam puno o njemu.Pusti ga da se osuši zemlja i rjeđe ga zaljevaj.Ja svog svaka 2tjedna malo zalijem.Ma bude se on izvukao
|
|
Hara
Novo sjeme Pridružen: 09 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok, Shasha, hvala ti
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu,nadajmo se da je samo to u pitanju. Javi nam kad se oporavi
|
|
stephanotis
Mladi grm Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svakako ga kupi. Jako su lijepi i veseli me svaki puta kad ga pogledam. A stvarno im malo treba... malo vodice, malo ljubavi, malo sunčeka...
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo da vam se i ja malo javim.kao prvo nova sam kako na forumu tako i u uzgoju cvijeća prije 6 mjeseci dobila sam za rođendan od mame ovu prekrasnu biljku ali svojim pretjeranim zalijevanjem sam je dobrim dijelom uništila, no odlučila sam ne odustati i kupila novu, te joj dodala par grančica od stare koje su preživile...nažalost ne znam dodati slike, rado bih vam je pokazala...prekrasna je sada. gledala sam medavno na tv savjete o njoj i kažu da je dosta zalivati ju svako 20-ak dana pa sad tako radim
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupih ga jesenas.Predivan je.Malo je stagnirao dok se nije priviknuo na novu okolinu,a i odmah sam ga presadila,a sad več ima mladu granu koja je prerasla one stare.Mislim da je tu negdje(mora biti,šta mislim) i slika.
stvarno je lijep i zahvalan
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana dobro nam došla
E sad,da opet krivo ne uputim,no tu negdje je netko napisao da se ona JAKO malo zaljeva a i da se JAKO LAKO zakorjenjuje samo listom.Ne grančicom nego samo listićem.I krasno uspjeva na relativno mračnim mjestima u kući.
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na dobrodošlici shasha...od stare biljke sam razdvojila korijen i zdravu granu pridružila novoj biljki, a ovaj oštećeniji dio zajedno sa korijenom prebacila u manju posudu pa ću vidjet šta će i s njom biti, kako rekoh novi primjerak imam mjesec dana i super se razvija, a i stari se drži...to za zalijevanje jednom mjesečno sam čula u emisiji dom2 na otv-u gdje je neka žena iz "zrinjevca" davala savjete za ovu biljčicu i ostale sobne...skoro sam se šokirala kad sam shvatila kako sam ja ubila staru biljku jer sam je zalijevala jednom tjedno, što je očito previše
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeli se tako zove i ova biljka , sliči mi malo a ne znam kako se ova zove |
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gore sam vam pokazala novu biljku, a sad evo ostataka stare biljke ne izgleda baš nešto al možda se oporavi
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo sa strane je benjamin kojeg sam otkinula mami
|
|
Naca
Upravo klijam Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oporavice se ne brini samo ne moj da ga udavis sa vodom malo je tvrdoglava biljcica veci deo vremena stoji a kad krene onda se vidi da RASTE
|
|
TILjO
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, jeste me ZHB!! Ja otvorim novu temu da mi javite koje afričke biljke znate... Al' ne... Ja moram vršljat svuda po Forumu i čitati sve živo da bi mi zapelo za oko da je ova biljka iz Afrike...
HM! |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam te se sjetila dok sam otvarala ovu temu, a kad tamo evo Tilje!
i ja si planiram nabaviti jednog zimčeka. Idealan mi je za dio u kojem nema svjetla! |
|
TILjO
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja si ga budem kupio čim uzmognem... Malo sam sada u besparici, a planiram tijekom ožujka si još jedan akvarij složiti, a studentski budžet je malen... Tako da čim me snađe prilika da si kupim ovu biljku... kupujem! A već sam si i ja našao mjesto gdje će biti... i nadam se da će ovoj biljci odgovarati to mjesto kod mene doma.
|
|
Odgovori | Stranica <12345 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |