Streptocarpus |
Odgovori | Stranica <12345 10> |
Korisnik | |
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svim ljubiteljima streptocarpusa mogu povoljno ponuditi nekoliko plavih ,jer imam viška....Javite se na pp
|
|
sutra je novi dan
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Streptokarpuse preko zime držim na sjeverozapadnoj prozorskoj polici. Zemlju održavam vlažnom. Čini mi se da im odgovara isti tretman kao Afričkoj ljubičici.
Za sada imam samo tri tegle dva bijela i jedan plavi. To je i razlog da se nisam javio Nini. Imao sam problema sa nekim gljivicama. Tretirao sam sa fungicidom i sada je u redu. Još 5 tegli imam na razmnožavanju, vidjet ćemo što će biti od toga. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na odgovoru
moje su ljubičice lani bile u negrijanom, zatvorenom prostoru - na stubištu, a ove zime ću onda tamo staviti strept. nadam se da će im goditi trebam li zimi održavati sustrat vlažan, ako je temperatura oko 10 stupnjeva (često i viša, ali ponekad i dosta niža) ja imam plavi i rozi, ali, kažem - kupljeni su u ne baš dobrom stanju... ne znam kako će napredovati, glavno da ne nazaduju |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Streptocarpus cvate kroz cijelu godinu ako ga držiš na temperaturi od recimo 18 – 25 C. 10 C je definitivno preniska temperatura za Streptokarpus. Najbolji položaj za njega su istočne ili sjeverne prozorske police sa puno svijetla ali ne i jakog sunca. Nešto jutarnjeg sunca je u redu. Ne smeta mu niti radijator ispod police. Dapače cirkulacija zraka je poželjna. Gnojim svaki puta po malo prilikom zalijevanja. Frekvencija zalijevanja ovisi o veličini tegle jednom do dva puta tjedno je u redu. Voda ne smije zaostajati u tegli. Streptokarpus zna govoriti, ako nije zadovoljan sa tretmanom recimo premalo ili previše vode spusti svoje lišće i cvjetove i izgleda „uvenulo“.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok, hvala puno
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, vrlo korisni savjeti, zahvaljujem i u svoje ime, nadam se da će mi opstati u suhom zraku centralnog grijanja...
momentalno isprobavam razmnožavanje reznicom
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
J A G O D A!!!!!!! ne zaboravi me!!! Ženo draga, pun ti je pp kao kufer, tri puta sam ti slala pp ali mi je pisalo da forma nije poslana, pa sam mislila da je moj inboox pun, pa sve brisala i na kraju....plavuša skužila da je tvoj punnnn!!! Tako da je vjerojatno streptokarpus planuo!! jelda |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas bila u MBM i vidjela prekrasne streptocarpuse u više različitih boja. Nažalost tek su stigli i još im nisu znali cijenu.
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us Moj kupljeni od Jagode na Ivaničkoj kavi, sada izgleda ovako!!! Kada bi mogao procvijetati? |
|
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, evo tek sada vidjela, a cesto pomislim na tebe i streptocarpus. Moja ponuda za kupnju ostaje, ako budes imao u proljece, javi mi.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina, imam za tebe jedan plavi Streptocarpus. Ima dosta lišća tako da možeš odmah sama krenuti u razmnožavanje. Trenutno ne cvjeta, držim ga na 15 C i rijetko zaljevam. Samo nemam ideju kako da ti ga dostavim. Javi mi na PP kako da to uradim.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nina zar ga nisi bila našla onomad u mbmu?
kad mi djeci počnu praznici, možda iza božića - planiram se zaletiti do "našeg" mbma, malo mi je dalje, brza cesta, auto star i beba sa mnom pa ne volim partiti na tu stranu ali ako hoćeš mogu pogledati imaju li ih i uzeti ti kojeg, samo mi javi |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bila sam u mbmu prije 10ak dana i streptocarpusi su im još vani na stolu, među trajnicama
što mi je najčudnije ne izgledaju pretragično, ofucali se jesu, cvjetova nema, ali moji u kući nisu ništa ljepši od njih, a njih od kiše i ostalih vremenskih utjecaja štiti samo ona zelena mreža koja se koristi za hlad |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[ TVOJE SE LJEPOTICE MNOŽE!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj od jagode krepao
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja bi nabavila ovu plavu ljepoticu!!! Mislim da je moja- Jagodina, roza boje!!! Da li se i ono može razmnožiti lisnom reznicom? Ja probala, i već 2 tjedna listić je isti, ne propada!! Jel to znači da ima šanse? |
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna biljka
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...mene asocira na jaglac....,predivan...
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
irenaidani, drugi naziv za ovu biljku i je kapski jaglac
|
|
Odgovori | Stranica <12345 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |