Aehmeja |
Odgovori | Stranica <12345 7> |
Korisnik | |
Svarog
Novo sjeme Pridružen: 11 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo posto su me uputili na pravi topic...nista se nemoze uraditi da se pospjesi teranje novih izdanaka?....meni evo vec cvatnja zavrsava i cvijet propada a nema izdanaka...stvar je u tome da sam dobio taj svijet vec dok je bio u cvatnji...tj ima ih 2 komada iz jednog korijena koja svatu
Ažurirao Svarog - 12 Prosinac 2007 u 11:29 |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svarog,ajde,ako možeš,uslikaj je cijelu. Ako je to ono što si na postu prije dao sliku,biljka je ok,ne propada ona još.
Kad ti aehmeja odcvate ,a nema još mladicu sa strane,to ne znači da je neće imati. Mlade biljke mogu i koji mjesec nakon cvatnje još potjerati. Sad se cvjetna stapka suši no sama biljka još neće propasti.Može ti biti još godinu dana lijepa(naravno bez cvijeta no dekorativna sa listovima).
Nadam se da sam te malo utješila i nagovorila da je ne baciš odmah nakon cvatnje
|
|
Svarog
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hmmm evo slika doduse slikana sa mobitelom pa se nadam da ce biti vidljiva: aehmeja
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni se čini da nebudu baš tako brzo propale,Lijepo izgledaju u paru,obično je samo jedna koja cvate.
To kaj ti listovi po rubovima žute znači da joj je presuh zrak.Malo ju špricaj
Jel naljevaš vodu u sredinu biljke,di je cvijet izbio?
|
|
Svarog
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to da....naljevam da ali nisam spricao do danas budem probao pa cu vidit rezultat....nadam se da ce iizbiti koja mladica pa da mi nepropadne....
u svakom slucaju hvala...da nema mozda ona kakvo sjemenje ili sta pa da probam iz sjemena uzgojiti novu biljku? |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E to ne znam,nikada nisam čula za jeme,no možda i ima
U svakom slučaju,ok je ima vremena još da mlada potjera
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo malo sam prošetala netom i našla možda neke podatke koji mogu pomoći...nisam našla primjer da se razmnožavaju sjemenjem...
Iz sredine rozete izviruje cvjetni klas koji traje oko 6 mjeseci, a na njemu se pojavljuju sitni plavi cvjetići koji brzo venu. Kada klas počne venuti slobodno ga odrežite. Dok za razliku od plavih cvjetića ružičaste braktele ostaju i do 6 mjeseci.nakon cvjetanja, a to se dešava jedanput tijekom njenog života, ona postepeno vene i umire. Ako vam lišće počinje žutjeti nakon cvjetanja, napominjemo da je do normalno. tekst iz www.cvijet.biz pretpostavljam da će lišće koje je počelo žutiti ubrzati proces izbijanja mladica u podnožju biljke.... Ažurirao Donata - 13 Prosinac 2007 u 20:43 |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,Donata,to je,no ja nisam napisala na šta mislim. Po slici izgleda da su listovi davno prije počeli smeđiti po rubovima(vidi se da ih je i rezao).E na to sam mislila
|
|
Svarog
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nista ja rezao nisam..takva je kakvu sam je dobio lol.....
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bit će to sve O.K. samo treba malo strpljenja...
Evo našla sam još jedan podatak za aehmeje koje neće da cvjetaju... Ako biljka dobro raste a ne cvijeta može se omotati plastičnom vrećicom na neko vrijeme zajedno sa nekoliko zrelih jabuka.Plin koji se oslobađa iz jabuka pospješit će cvatnju... Svarog to je savjet kad ti izniknu nove mlade... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata,no to se može(sa jabukom i vrečicom) primjeniti i na ostalim biljkama
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da sad sam se sjetila da je to netko već spomenuo kod orhideja... |
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ekipa, evo kako sad izgleda pomladak moje ehmeje
i sad pitanje, pomladak je već velik skoro 20cm, kad da pokušam ga odvojit i posadit? i na što tribam pazit? hvala puno! |
|
|
|
Svarog
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eeeee ove moje aehmeje ni da maknu sa mjesta.....iste su stalno al eto ostavljam ih dok god ima nade da ce bit nesta od njih mozda kakav novi izdanak.....
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen,predivna je.
Svarog,sve dok se biljka ,stara,sama ne osuši ima nade da će potjerati.
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala!
meni treba savjet kad da odvojim izdanak? ima li netko iskustva s tim? |
|
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ona to sad cvate? Ja je nikako nebi dirala dok cvate. Ne znam zašto bi i kasnije jer će se stara biljka ionako osušiti. Kod odvajanja postoji mogućnost da oštetiš,ili mladu biljku ili ovu staru.Kako stara cvate i još će mjesecima bidi dekorativna,mislim da je šteta riskirati. Mlada biljka,uz nju,ima dosta i mjesta i hrane pa će svakako lijepo rasti.
|
|
Svarog
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam ja sam odvajao kod onog plamenog maca...slicno izbacuje tako izdanak ko aehmeja....samo sam otkinuo sta sam niže mogao i posadio i zalio i sad cekam :-)
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ehmeja je kod mene već 4 ipo mjeseca, dobila sam je u cvatu
mislim da će cvast još koji misec, a onda pa-pa........ ne bi volila da mi odrasla propadne prije nego zbrinem bebicu |
|
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam nesto srece sa njima , verovatno ce se uzivanje svesti samo na ovu zimu...ali vredelo je!
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Odgovori | Stranica <12345 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |