Lantane |
Odgovori | Stranica <12345 31> |
Korisnik | |
seni
Mladi grm Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Učim stavljati slike pa će biti pogrešaka.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
seni
Mladi grm Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Da se dobije takva lantana potrebno je 2 do 3 godine. U prvoj godini dosegne svoju visinu, treba joj donje izbojke kidati i otkinuti vrh. Svim gornjim izbojcima također treba kidati vrhove dok ne dobijemo željenu gustoću krošnje.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno a koliko vidim to nije samo jedno drvce lantane, ima njih više!!!! Gdsje si nabavila sjeme?? da li je bilo kupovno ili si ga skupila od biljke??
ps. slobodno možeš staviti vece slike od ovih sada na forum...
|
|
seni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neke lantane sam uzgojila iz reznice. Sjeme sam skupljala od postojećih lantana. Imam 20-ak lantana različitih boja i jako su mi drage jer kod nas na moru cvjetaju od proljeća do kasne jeseni.
|
|
seni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kad lantane trebaju potjerati nove grancice?
svekar je prije vise od mjesec dana - mislim da je bilo u sijecnju, orezao moju lantanu i svaki dan gledam ima li kakvog pomaka i nista pa me strah da joj je bilo prerano i da je hladnoca unistila biljku |
|
seni
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Ja svoje lantane orezujem krajem 11. mj. na 10-20 cm. Tako se dobije zgusnuti grm. Lantane koje su mi u teglama zimi stavim u natkriti prostor vani. One su počele puštati male listiće, a one koje su bile u vrtu su propale. Zna se dogoditi da je korijen ostao živ pa ponovno nikne.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivne su
|
|
seni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
seni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme kako su prekrasne, morati ću to dodati na spisak želja.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo za lantane!
Moj spisak bilja koji moram nabaviti duuuuugaaaaačaaaak je! Preeeedugaaačak! Ali ovo moram nabaviti!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja lantana je definitivno pokojna
mislim da je sveki najzasluzniji za to jer je prerano porezao, grrrr....... |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
seni draga odusevile su me tvoje lantane.Imas li sjemena za pokloniti.
|
|
seni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago mi je da ti se sviđaju moje lantane. Sjemena sada nemam, ali bit će ga na jesen. Ako budeš i tad zainteresirana rado ću ti ga poslati.
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bicu isto zaintersovana u jesen kako sada.
|
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje lantane ne izgledaju nikak, preko zime ih stavim u podrum (oko 10*C), ali je tamo jako malo svijetla, svo lišće brzo otpadne pa se sve svede na oživljavanje u proljeće. Da li je moguće da je to premalo svijetla razlog ili je normalno da otpadne svo lišće preko zime?
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam je imala par godina i svaku zimu bi joj otpalo lišće
na proljeće bi se opet počela zeleniti |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svojoj lantani otrgla otcvalo i dugooo nije pokazivala da će procvjetati, a sada vidim da opet tjera i da če me još veseliti svojim cvijetićima.
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo pokušavam uzgojiti sadnice lantana jer sam se odlučila, ipak, za njih budući podnose sušu i sahara-uvjete....
Ovo su tri reznice narančasto-žute, dvije su donje grančice sa vršnim listovima. a jedna je poludrvenasta bez vrha i ona je počela udarati nove lističe.....viđet ćemo što će biti...
Da li je neko u sličnim poduhvatima?
|
|
Odgovori | Stranica <12345 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |