Ananas |
Odgovori | Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja to nisam nikad probala ali ako vama uspije,tko zna. Moj doprinos.....
Razmnožavanje ananasa vršnim izbojem iz ploda (VRT- Royal horticultural society): Preporučljivi ananasi - skupina cayenne , queen, španjolska grupa. 1. oštrim nožem odrežite vrh zrelog ananasa pazeći da ne zarežete donji dio izboja. Rane naprašite fungicidom i ostavite da se nekoliko dana suši 2. Reznicu utaknite u kompost za reznice na minimalnoj temp od 18* C Trebala bi za nekolko tjedana pustiti korijenje i biti spremna za presađivanje. Vrh ploda ananasa treba odrezati sa 1 cm ploda. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može se razmnožavati i izbojima ispod ploda ili izbojima koji nastaju u "pazdušcima" listova. Razdvoje se oštrim nožem, površine napraše fungicidom , nek se nekoliko dana suše. Uklonite donje listove,a reznice utisnite u lonce s pjeskovitim kompostom. Kad se ukorijene presadite ih u lonce od 15 cm.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nazalost nisam samo sam ga odsjekla ostavila 1 dan da se osusi i onda sam ga stavila u zemlju i zalila |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako bude previse vlazno pocece truliti.
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa sta mi predlazes Fatka
kad i kako je najbolje zaljevati |
|
koga ,kome i šta... |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka ti je onako vlazna zemlja, ne previse da je vlazno, a kada se prosusi opet malo zalijers.Znas nije sada ni pravo vrijeme za to.Ako ti je previse mokra zemlja odvadi pa pomjesaj suhlje.Meni je tako jedan struho.
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo Dino pogledaj ovaj sajt.http://www.driftwoodgardens.com/projectspineapple.htm
Pronaci cu jos slika pa da vidis.
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zakon bravo
al mi se čini da ovakav ananas još nisam vidila u dućanu, kruna ovog tvog ima puno duže listove od ovih što se mogu kod mene naći |
|
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uglavnom su sitnijil listovi ali kada u saksiji krene onda budu veci. |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka , čekamo berbu, bit će voćne salate
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fataka
hvala na inf ocito da od ovog mog nece biti nista jer sam ga krivo posadila ne preostaje mi nista drugo nego u kupovinu po novi |
|
koga ,kome i šta... |
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biraj sto svjeziji plod i dobro zaviri u sredu da bude zdrava.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....i ja moram probati :))) ne mogu odoliti ....
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajmo brzo dok nije došlo do nestašice.....Svi sade ananas ja probala 2x i odustala.
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
One slike sa plodovima nisu moje,nego sam vam pokazala da se ananas moze uzgajati u kucnim uslovima.
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
koga ,kome i šta... |
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne odustajte samo napred ja se nisam predala.Neki dan sam gledala u trgovini ali mi listovi suhi i sredina ne zdrava.
|
|
Odgovori | Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |