Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 294295296297298 381>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 21:00
 Čitam ovdje na net-u neka žena kaže, ispeglala odjeću , uredno složila u kutije i nazvala neku udrugu da dođu po to....Da je sve čisto i uredno sloežno u kutije, samo treba dođi i odnijeti to.....Jesu htjeli doći ?  Nisu, naravno......AngryAngry  Još umalo što ženu nisu nagrdili, rekli su joj da, Što si ona misli ? Tko su oni pa da hodaju po gradu i skupljaju kutije s odjećom  čim ih netko sjeti zvrcnuti ih kako kome padne na pamet ?  Žena im se zahvalila što su se javili i ispričala se što ih je eto malo uznemirila..  Ražalostila se i razljutila i te kutije skoro nove odjeće odnijela na smeće....ConfusedOuchOuch

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 21:31
ja više nikom ništa nedam.neću se više blamirati.imam priliku vidjeti kako se svaki tjedan pere veš šibicom i onda nam dva dana smrdi dim od izgorene odjeće,a ona u ck.danas je za divno čudo prala vodom.ne moš vjerovati
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Ante00 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 103
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante00 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 22:00
kakva su vam iskustva sa kupovinom sjemena na njusaklu? problemi sa rajcicama i tikvama su inace cesti zbog krizanja ali dogodi se da svasta prodaju... sjeme koje nice jako lose ili nikako..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 22:14
Da Ajči, zbilja svašta ima.......OuchThumbs Down  Ljudska glupost i lijenostz je otišla toliko daleko da se nekima više ni odjeću ne da prati, pa je jednostavnije nasred dvorišta ili vrta zapaliti.....Luđaci !  AngryAngry

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2013 u 22:17
Ante, kupovala sam samo tu i tamo nešto s Njuškala pa ne mogu baš nešto više reći o tome....najviše kupujem na našim aukcijama ili Ebay-u i mogu reći da sam uglavnom zadovoljna onim što kupim....Uglavnom kupujem od već provjerenih prodavača, pa rijetko kad imam problema......Također što se tiče Ebay kupovine, isto kupujem od sellera koji ima najvišu ocjenu ....

Što se tiče križanja sjemena , malo mi je to sve skupa čudno....Kažu ako želiš čisto sjeme , moraš određenu vrstu povrća zaštititi nekim prozirnim platnenim vrečicama i sl....Nisam nikad ništa tako radila,  a čisti dokaz su moje " šuplje rajčice"...Bile su posađene uz dvije vrste običnih , a kako to da se nisu iskrižale u nešto pitaj Boga što....nego su i dalje ostale onakve kakve  baš trebaju biti.......ErmmQuestion

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 13:53
imala si srecu monstera da su se oprasile svojim polenom a ne tim od biljke do. paradajzi nisu toliko osjetljivi na to, imaju puno cvjetova sa puno polena i biljka se lako sama oprasi ako ju samo malo vjetar zatrese. kod tikava je druga prica, malo cvjetova koji vecinom oprasuju insekti, velika sansa da pcela ode sa cvijeta jedne sorte na drugu sortu.
ja kupujem vec stoljecima preko neta (ebay i trgovine sjemenom), u 99% slucajeva je ok. bitno mi je da prodavac navede jel sorta hibridna ili heirloom, a vecinom uzimam ove potonje. ne kupujem prek njuskala jer su to vecinom preprodavaci koji ionako kupe sa ebaya, samo po vjerojatno losijim kriterijima nego kad sama trazim, i visoj cijeni, hoce zaraditi na informaticki nepismenima. 

kad smo vec kod paradajza, danas ujutro pobrala 40 kila i sad beskonacno kuhanje Wacko ne pomaze ni to kaj nemam bas ogroman lonac...
velika gorica
Na vrh
Ante00 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 103
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante00 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 14:02
Lol oni koji kupuju na njuskalu su informaticki nepismeni?vtf?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 14:12
da,relativno. njuskalo je samo malo modernija verzija plavog oglasnika, preko kojega se prije sve trzilo.
do njega znaju doci oni koji ne znaju strane jezike, ne znaju otvoriti paypal racun, sluziti se trazilicama na visoj razini itd. jbg al tako je, onaj tko ne zna engleski,njemacki itd trazi na hrvatskom. automatski je gotov ebay i sve strane online trgovine. to pricamo za kupce jel.

btw (by the way) kad smo vec kod stranih jezika, pise se WTF (what the f*ck). 
velika gorica
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 15:12
Kako god i što god tko mislio, Wolfsbane je u debelom pravu... ....A  velika većina koja je imalo došla do zaključka da je tako.......nažalost i ja sam jedna od takvih...... Iskreno priznajem, nisam toliko pametna da znam nekoliko stranih jezika, moram reći čak mi ni samo natucanje engleskog jezika nekad ne ide...( iako sam ga učila...) ...No ne bih sad puno o tome....nego bih se povela nečim drugim....Kad sam odlučila postati član Ebay-a, zapravo sam tada skužila veliku prevaru kod nas.....Primjer i dokaz ?  Recimo zagledala sam sjeme božura na Njuškalu.....Nekih samo pet sjemenki šatiranog božura ( crveno-bijeli )  žena je cijenila oko 35kn, moram priznati, malo previše za mene......A onda sam te iste božure vidjela na Ebay-u......Cijena, usporedba ? Prava sitnica.....Njih 20 kom. za 1 USD, naravno uz free poštarinu.....pa nek si sad svak razmisli, vrijedi li kupovati ovdje kod nas...ili se potruditi i proći jeftinije,   a da je čovjek baš i toliko nepismen, danas za to postoji translate, zar ne?SmileSmile

Da ne ispadne sad da nekog blatim, ali kako god ti prodavači mogu i znaju kupiti te sjemenke i skupo ih prodati ovdje kod nas ljudima koji ne znaju....tako isto se može direktno nešto kupiti,a ne od druge ili treće strane.. 

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 17:30
nisam htjela da to zvuci osobno, jer nije, to je cisto nacin na koji internet funkcionira. normalno je da se ne snalaze svi isto, uvijek ima genijalaca koji znaju svaki stos, kao sto ima i ljudi kojima to jednostavno nije toliko bitno u zivotu i to je sasvim ok. 

normalno je da ima ljudi koji nisu imali priliku uciti jezike, odrastati sa kompjuterima itd. monstera, ne mislim da je to uopce do pameti,nego cisto do sanse i srece :) sasvim je drugacije kad odrastas sa kompjuterima, ides u skolu stranih jezika od vrtica i sl, nego kad kao vi stariji odrastas prakticki iza zeljezne zavjese i sa vrlo malo mogucnosti. zato, ako imate djecu ili unuke, ucinite im uslugu i kao prvu igracku im kupite ipad ili slican uredjaj,dajte im da hvataju korak sa svijetom cim prije jer kasnije je triput teze a neke stvari nikad ne legnu. prosli su dani kad je biti informaticki pismen znacilo znati sprziti cd.

upravo je taj dio sa cijenama najbitniji, zasto bi placali ovima na njuskalu triput vece cijene da ti sjeme dodje za 3 dana umjesto za 5? mogu vam reci,sad kad smo usli u eu, posiljke jos krace putuju, nekad i za tri dana dodje iz engleske do nas. 
e sad, netko se snadje, koristi google translate i slicne mogucnosti, pita druge, uci, cita... a netko plati triput vecu cijenu za lijenost. to je razlika.
velika gorica
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2013 u 19:22
Draga, ako ćemo o željeznim zavjesama, vrtićima i ostalim sličnim udobnostima današnjeg svijeta...Moram opet reći, niti sam išla u vrtić, niti sam odrasla uz komp, i ja sam jedna u nizu koje život baš nije mazio, kao što me ni danas ne mazi.......što se kompa tiče..otvoreno priznajem bila sam totalna guska i neznalica...u vrlo kratkom vremenu naučila sam i više nego dovoljno, zahvaljujući mom dragom mužu koji me poučio kako virtualni svijet funkcionira, općenito....Mada nije ni on neki preveliki znalac, nije ni genije,  no za mene je je i više od toga, jer zna puno više od mene....Sve više manje ovisi o želji, a možda i sposobnosti,  koliko je....ili  pak nije čovjek voljan naučiti i shvatiti....

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 21:26
...da vas sve  pozdravim kad sam već tu a vas nema...des minous minous
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2013 u 21:55
Dodji nekad Viz kad smo mi tu Wink
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 11:59
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 14:33
...baš razmišljam o tome...grrrr
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 14:43

Ako ovako nastave, bojim se da ćemo se i mi pretvoriti u  GMO ljude....PlakatiPlakati
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 15:01
...teško...trebalo bi nam ubrizgati genetski modificirane organizme, budi bez brige..i da ti ubrizgaju gen žabe ili ribe..nećeš se i nemožeš u njih pretvoriti  hehehe, a bogami ni otrovati.. neznam dal razmjena nesrodnih gena ima kakav učinak na nas ljude...mislim pri tom na genetski...to je malo dubioznija tema..možda neke zdravstvene probleme, to da zasigurno...al preobrazba..jok, jok..
Ja sam za konvencionalni uzgoj, pa makar i izgubila žetvu od suša, kao ovu godinu...šmmmmrrruuuuc:(
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 15:11
Tu ste curke otkad vas nisam vidila skupa,ups nas skupa hehe.Ja se ne sikiram za GMO ionako su nas izludili svacim,nece nam valjda nista bit od te hrane jos.:)

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 15:12
Baš sam jučer s MM razgovarala o ovom našem povrtnjaku....Možda ću sad malo skrenuti s teme ali nema veze.....razgovaramo tako i razmišljamo o tome da ćemo se izgelda riješiti tj. da više nećemo ni saditi kupljeni kukuruz koji je više manje sve hibrid, nego ćemo vjerojatno posaditi tek nekoliko reda pravog domaćeg osmoredca i to je to.....Svaka godina je  priča za sebe , i kako god svaka je sve teža i nepodnošljivija za bilo što raditi i saditi.....Nema više onih  lijepih kiša kad se biljke nisu morale ničime tretirati, kad je sve bilo bujno, rodno i zeleno.....a ono što je najvažnije, ni vrućine nisu bile tako nepodnošljive...Bojim se da se da se ta vremena više nikad neće vratiti i da će nam svaka godina biti kao noćna mora....PlakatiZbunjenJao

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 15:16
U pravu si Mosn nestalo je onih divnih godisnjih doba,svelo se na prejaka ljeta i hladnoce sto nikako ne moze dovesti bilje od pocetka do kraja rasta,nego ga spali negdje na sredini.Zanimljivo oni koji zive kraj rijeka zalili su se ove godine nije pomagalo ni zaliti rijecnom vodom,koja fajde kad su do mraka temperature ko nekadasnje po danu sto su bile.Evo ja sam vec nikakva najteza mi je jesen,znam da nas ceka duga i ostra zima.Confused

Seneka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 294295296297298 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,969 sekundi.