Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 292293294295296 407> |
Korisnik | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo za mališana! Fora su mu ove nazubljene latice, pa još žuto u sredini... Divan je!
Antonija, Marsha, hvala na ohrabrenju. Kad vidim one Pinusove, dobijem dojam da ja samo mučim jadne biljčice na svom balkonu. Možda se sad kad je zatoplilo ipak malo udebljaju. Palo mi je napamet da nabavim peletirani kokošji gnoj - možda im to pomogne, a pritom ne uginu od neke zaraze. Još ću razmisliti o tome. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala @Andina Baš sam ponosna na ovaj cvijet, ipak je to moj prvi cijepljeni kultivar
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U plastičnim bocama ostavljam vodu da odstoji bar jedan dan. U bocu od dvije litre stavim jedan čep tih granula, nakon što se rastope (uz mućkanje), tu otopinu raspodijelim na pet istih takvih boca u kojima je voda napunjena otprilike do dvije trećine. Treću trećinu čini otopina. Naravno, sve to radim "odoka". Zalijem adeniume ( i ostalo cvijeće) prvo s malo obične vode, a zatim s vodom u kojoj je gnojivo. Ne znam je li to ispravno. Možda bih trebala smanjiti ili povećati dozu otopine, no do sada nije bilo problema.
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nikako da se otvori:
ni ovaj, ogromni su pupovi al biti ce obicni rozi, moj sijanac ovaj se cereka jer mi je lijepo odbio kalem, ali zato si je istjerao rukice i cupu na vrhu jedan od mojih najboljih sijanaca, jos mu debelo fali do godine dana starosti a ogroman je ovaj se polegao, ima sasvim fini debeli caudex, taj ce uskoro imat godinu dana varijegirani sijanci |
|
velika gorica
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako si ga samo uslikala - kao da ima i usta, i nos, i oči, i rukice... Bravo za pupove, pokaži nam ih kad se otvore. Imam jedno pitanje: Rekla si da je jedini organski sastojak u tvom supstratu borova kora. Pripremaš li je sama ili kupiš gotovu? Našla sam je u trgovini samo kao malč. Može li i to poslužiti? |
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina da su to slučajno moji adeniumi presadio bi ih u plastične tegle, Umjesto
supstrata za kaktuse zamiješao bi hranom bogat supstrat. pojačao bi gnojenje i zalijevanje. Nastavio bi
gnojiti i dalje sa uravnoteženim gnojivom ali bogatim mikroelementima. |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad ih postupno, koliko imam vremena, presađujem u široke plastične tegle.
"Hranom bogat supstrat" - nisam sigurna na što misliš. Moram opet proučavati kako se radi supstrat za adeniume. |
|
|
Pinus
Odgovor Opcije poruke Hvala(1) |
Mislim na kompost ili
glistenjak. Vidim da ti adeniumi rastu na balkonu pa pretpostavljam da nemaš kompostnik.
Kupi dobar glistenjak u kakvom vrtnom centru (Podsused, Lučko, . . .) Miješaj
volumno 1 : 1 sa tenisitom iz kojeg si prije miješanja isprala prah.
Svoj supstrat
steriliziram. Pazim što stavljam na kompost pa pretpostavljam da je 99 % mikroorganizama sasvim redu ali onaj 1 % je možda patogen zato
ga steriliziram. |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aj, aj, sir! Sutra jurim po glistenjak i tenisit! Tnx!
|
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja tri super rastu,,zalijevam ih samo kad kaudeks smrša,,,znači pomoću trbuščića,,e sad jedno pitanje,,,dali ih smijem gnojiti sa gnojivom za kaktuse?
|
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jelda da je fora, mogla bi mu nacrtat oci :D da, borova kora. svejedno je od kud ju uzmes, mozes i ispod kakvog bora pogledati za manje kolicine. poanta je da mora bit bas kora, znaci ne unutrasnje drvo, da mora bit oprana od prasine i da nisu preveliki komadi. ako uzmes malc iz ducana, treba ga dobro oprati na kakvom situ, i onda odstranis te komade unutarnjeg drva dok ti ne ostanu samo "briketici" kore cim vise uniformirane velicine. mozes uzet i sitniju koru za orhideje. ciljas na velicinu od cca 2-3 cm po duzini "plocice" kore. ugl bitno je da je borova kora a ne bjelogoricna. |
|
velika gorica
|
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neeeee, sad kad je vruce mi ih zalijevamo svaki dan, i to svaki dan sa jako blagom otopinom gnojiva :) kad cekas da omeksaju znaci da im prvo odumre svo sitno korijenje, i onda nikako ne rastu, sto je steta za ovo toplo vrijeme. to prek zime mozes cekat da omeksaju pa im onda dat malo vode,sad je druga prica. al daj napisi u kakav supstrat si ih stavio prvo
|
|
velika gorica
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prošlogodišnji sijanac:
obesum ? ili arabicum ?
4. 7. 2013
Andina, znaš ono
kako se kaže : „Bez alata nema zanata“ Na slici je
pretpostavljam prošlogodišnji sijanac adenium obesum. No kako dosta često mijenjam
tegle a evidenciju baš pedantno ne vodim moguće je da je to i arabicum. |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, koji je god divan je!
nego, danas sam pogledala moje gnojivo kojim prihranjujem adeniume. u mene je NPK 4 6 8, sa mikoelementima. odgovara li im to.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ja gnojim uravnoteženim NPK sa mikoelementima i zadovoljan sam. Upišem
u googl tražilicu adenium obesum fertilizer (klikni) i dobijem more različitih podataka
o gnojenju adeniuma.
|
|
Odgovori | Stranica <1 292293294295296 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |