Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 2728293031 282> |
Korisnik | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasno ranoproljetno izdanje tvojega vrta, odlična košara
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Sponzorirani linkovi | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dadinice,poklanjam ti pjesmu
Iz knjige O SVEMU VIDLJIVOM I NEVIDLJIVOM Kada je stvoren život Moj me stvoritelj obllikovao Uzevši sokove iz stabla Nektar iz plodova Sljez s brijega Stabla i kupine Cvijeće s tratine Ostavljajući tako u meni trag svega vječnog iz prirode. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vrt mi je još pospan ali budan. |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=SlavujVk]gioiaa drago mi je da si me posjetila,hvala ti na komentarima.
a patkice? jesu i one bile s tobom?[/QUOT mOJE patkice bi sigurno uzivale u tvom vrtu |
|
agava1504
Već proklijao Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo da pozdravim...uživam gledajući i čitajuči..dok ispijam jutarnju kavu..i potpisujem se na Glikičin komentar, jedino nisam Vinkovčanka, ali čast i zadovoljstvo mi je što sam i na ovaj način imala priliku vidjeti i ušetati u tvoj vvrt..
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Riječi nemam ali zato i da sam često u tvom predivnom raju
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za stihove, zapisat ću ih.
I hvala što si mi dozvolila da užem u ovaj tvoj komad raja! |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gioia,drago mi je da si mi gost.
sigurna sam da bi patkice uživale iako nemam jezerca u vrtu ali blizu mi je Bosut pa bi mogle malo prošetati. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošle godine je u moj vrt doselio jež.
Zimski san je prespavao u hrpi sijena jer je bio zaštičen i umotan sa svih strana. U ožujku je napustio svoje zimovalište i preselio se u kompost koji je prozračniji zbog grančica kojeg u njega stavljam. U sijenu je ostala mala udubina po kojoj sam zaključila da se tokom zime nije ni pomakao. Jež u vrtu je koristan jer se hrani puževima, raznim kukcima i crvićima,samo ponekad jede korijenje i bobice. Da mu je lijepo u mom vrtu vidjela sam jer je tu odlučio zimovati i nakon buđenja ostati. Ja sam sretna da mu je moj vrt postao dom jer to je dokaz da u njemu nema kemije. Sretna sam i zato što ove godine,bez obzira na veliku vlagu u vrtu -nema puževa! Jež će za svoju kuću odabrati prirodan vrt u kojem nema pužomora, pesticida i herbicida. Ako želim da mi se javi , dovoljno je da malo protresem kompost i on odmah počinje otpuhivati i proizvoditi čudne glasove koji zaista zvuče ljutito. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
agava, drago mi je što uživaš u mom vrtu.
mi smo u isto vrijeme bile nove na forumu i dosta komunicirale. ti svoj vrt tek stvaraš a ja sam došla sa vrtom koji je jednim djelom potpuno formiran , sa dosta velikim iskustvom u odgoju biljaka, sa puno pročitanih stranica i učenja na vlastitim greškama jer knjige i podaci o biljkama ne znaju kakva je čudljiva a ponekad i opaka klima u našoj Slavonij. ovo pišem zato jer želim pomoći pokojim savjetom, slikam jerželim pokazati ljepotu i vrijednost svake i najmanje biljčice i životinjice koja je pronašla dom u mom vrtu. želim pokazati kollku radost i koliki mir daje priroda i njezina tvornica čuda. i uvijek mi je drago vidjeti lijepi vrt! |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedva čekam taj veliki prasak!
|
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
FLORAMYE,
i ja jedva čekam. uskoro! u vrtu je zatišje pred cvjetnu salauku[tako slavonci kažu za oluju] |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz mog iskustva:
lukovice koje su u ovo vrijeme prekrasne,kada odcvjetaju ostavljaju za sobom ne baš lijep prizor a ne smiju se orezati zbog stvaranja novih lukovica. trajnice,kao što je npr niska gailardija,hosta,gomoljasti zvončić,visoki sedumi, ukrasne trave kao prosenjak-dosta kasno potjeraju mlade izboje. zato bi bilo dobro saditi lukovice oko takvih trajnica. popuniti će prazninu oko trajnice a kada se ona razraste, zakloniti će njihovo sasušeno lišće. |
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slavujvk večeras sam prvi puta prošetala tvojim vrtom i malo je reći da je prekrasan. Vidi se da je puno truda uloženo ali opet, izgleda prirodno. Moje čestitke!
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divnu stvar sam naučila o božjoj plahtici, kaloperu, koji moja djeca zovu ...orbit žvake !! Imam nekog kome ću skrivečki kuhati čaj od listova (reči ću joj da je dobar za želudac) pa možda i uskoro objavim da ulazim u klub bakica !!
Za tvoj vrt treba se naći vremena, jer samo pogledati slike nije pravi gušt, iako su slike prelijepe, poseban gušt mi je čitati tvoje postove !! Kaj izdvojiti od prelijepih sličica ? Ja bi izdvojila kao posebnu, ovu !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo je doći na tvoju temu, imamo što vidjeli i naučiti.
Čitala sam o smilju, za njegov miris postoje podvojena mišljenja, nekima miriše, a nekima miris i nije baš ugodan. Ja ga imam puno jer se sam rasijava, onaj divlji. Lijepo si složila ovu košaricu |
|
život je more
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo pišem zato jer želim pomoći pokojim savjetom, slikam jerželim pokazati ljepotu i vrijednost svake i najmanje biljčice i životinjice koja je pronašla dom u mom vrtu.
želim pokazati kollku radost i koliki mir daje priroda i njezina tvornica čuda. i uvijek mi je drago vidjeti lijepi vrt! ovo si jako lijepo napisala,a sad čekamo cvjetnu salauku |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro si rekla da nekome baš i nije. Kada sam prvi puta bila na moru,bila sam u Postirama i tada sam donijela kući puno smilja, i još neku travicu koja je na vrhu imala malu čupavu gombicu. |
|
Odgovori | Stranica <1 2728293031 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |