Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 85> |
Korisnik | |
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imao je jednu stabljiku i samo 2lista.Znaci da ga sad unesem iz hladnog haustora u stan i pocnem zaljevat??Iako mi je stan na sjevernoj strani pa nema bas puno svjetla.A sto s ta 2uvenula lista,da ih odrezem? |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
evo moj ljepotan....
![]() evo još jedan za koji mi se čini da će pupati...ne znam da li mi se dobro čini....ali ipak se nadam..... ![]() |
|
![]() |
|
dazizas ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2010 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 1 |
Nasledila sam 2 saksije amarilisa kupljene u cvecari u punom cvatu. Sada, nakon 2 godine, izgledaju prilicno jadno, samo lisce i koliko znam, ne cvetaju. Da li mi neko moze dati savet kako da ih oporavim ne bi li ponovo ukrasili moj dom divnim cvetovima?
|
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Brzinsko pitanje
![]() Jel njima mora biti onako pola lukovice vani ili ..negdje sam to pročitala al nisam ni sama više baš ziher.. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo i mene malo da se pohvalim mojim novim amarilisima koje sam kupila na sajmu u Pordenoneu i odmah ih posadila u vrt...Procvjetali su i lijepi su kao i na slici, po kojoj sam ih i kupila....Cvijetovi su dupli i jako veliki što me je jako razveselilo....
![]() Ovo je drugi koji je sličan ali je ipak različit....
![]() Posađeni su jedan kraj drugog, jedan ima 4 cvijeta na stapki, drugi 2 ali on ima 2 cvijetne stapke....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
jagoda predivno izgledaju
![]() na ovoj drugoj slici kao da je dalija, a ne amarilis |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja imam 1 čukovicu već par godina i uvijekj pusti samo 2 duuuga lista i to je to... nikakve naznake od cvijeta
odlučila sam da je ove godine presadim u vrt pa što joj bude |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
jagoda, ovo su ti predivni amarilisi
![]() e tako i moji kao natalijini...ni mrdac u tegli pa će zato malo u vrt preseliti, možda im tamo bude bolje |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
pčelica maja ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
Bok cvjetno društvo! I ja sam imala s amarilisom isti problem prošle godine-raslo samo zelje,a cvijeta ni od kuda. Na jesen sam stavila teglu u taman,suh podrum i nisam zalijevala.Sad na proljeće sam ga iznijela,već je imao jedan vrh blijedog listića vani.Presadila u novu zemlju,i krenuo je kao lud,onaj blijedi vrh je pozelenio,a izrasle su dvije stabljike i na svakoj po 4 cvijeta,znači iz one jedne lukovice-8 cvijetova. Kad skužim stavljanje slika,vam pokažem. Totalno me iznenadio.
![]() |
|
![]() |
|
pčelica maja ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Pčelice Maja preljep ti je amarilis....
Natalija i Kontesa hvala za pohvale za moje amarilise...Ova dva na slici su najnoviji, a još nekoliko ih treba cvjetati.Ove sam ih godine na proljeće bacila u vrt i eto lijepo i bogato cvjetaju...
Tanjice vidijela sam da pitaš kako posaditi...Po literaturi piše da se posadi pola lukovice u zemlju, međutim moji su svi kompletno u zemlji i to u vrtu i nekoliko u teglama.Možeš posaditi po želji, dobro je i jedan i drugi način....
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Povremeno svratim na temu jer i sama imam amarilise. Ali obične. Crvene s 4 cvijeta. Još niču. Konačno sam shvatila da cvjetaju svakako, kako ih tko sadi. Moji su kasni. Ovi dupli, gusti su prekrasni.
|
|
![]() |
|
Amarilisi su zbilja prekrasno cvijeće. Šteta jedino što brzo cvijet propadne. Zato si bum kupila još lukovica,i iduće proljeće sadila u razmacima od tjedan dana.A možda me moj amarilis iznenadi kojom sjemenkom...
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
I ja sam imala problem sa nekim amarilisima jer nisu cvali, pa sam čitajući kako to radi Voki one koji lani nisu uopće cvali odmah u proljeće posadila u vrt, a one koji su cvali kada su ocvali. Do proljeća su bili u kutiji i evo prvi cvjetovi
![]() ![]() a biti će ih još...
Jagoda i pčelica maja ovi vaši dupli su prekrasni
![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
I tako ja čekam već dve godine da mi procvatu amarilisi i napokon ove godine dočekam i hodam ko malo dijete oko njega svaki dan, gledam kako brzo raste i veselim se sve više iz dana u dan i idem malo do njega danas van i vidim puža drito na pupu, pojeo ga cijelog, pa dođe mi da
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Svoje sam amarilise lani u jesen preselila direktno u vrt. Ništa nisam dirala, zima je bila jaka, no amarilisi preživjeli i upravo očekujem da mi dva procvjetaju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ruzica dana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
ja sam prije 1.5 godinu za bozic kupila dva. crveni i bijeli. tek sad mi je procvao bijeli a crveni nista. isto su ga napadali puzevi pa sam oko njega stavila puzomora ali ga je slomila bura. eto bas nemam srece
![]() |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
tanjice baš mi je žao....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo i mojih novoprocvalih amarilisa koji su još od moje mame...KatRea čini mi se da su kao i tvoji....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
ja imam ovakve sarene i crvene... i svake godine cvjetaju prvo jedni pa drugi, i odavno im je sad proslo vrijeme, zao mi je sto nisam slikala... od 4 lukovice jedne i 4 druge vrste, nastao je citav drvored amarilisa, i izgledaju predivno jedan kraj drugoga, svi pitaju za vazu... i budu dovoljno 3 stapke da vaza bude puna... tako predivno izgledaju ove trube... a sto me posebno odusevilo, jedan crveni je procvjetao prekjučer! :)))))) skroz nisko, pri zemlji, al tako je lijep i crven i intenzivan... uvijek se zaljubim ponovno u njih i odusevi me kako su u mene bujni, a nema neke posebne brige, zimi ostaju u zemlji (dalmacija)... predivno :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |