Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 82>
Korisnik
Poruka
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 14:40
@nbjelovu - jesi te ljubice tu u hr ili negdje vani kupila?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 16:44
meni ljubičice u stanu neuspijevaju, nakon puno pokušaja odustala sam od njih , ali evo danas u kauflandu komad 6,49 morala sam uzeti ove dvije jadnice pokušat ću ih držati ovdje na selu u kuhinji na prozoru možda uspiju a ako ne nije veliki gubitak
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 19:19
Kći mi ima "posebnu" tehniku uzgoja ljubičica; Stoje na prozoru  zaboravljene. Jednom u mjesec dana im u ukrasnu teglu nalije dosta vode i otkine ocvale cvjetiće i uvele listiće i to je sve.

ova je stara desetak godina vidite koliko ima stablo.

Ova bijela je nešto mlađa

Imala ih je dvadesetak komada ,sve sama razmnožila. Podjelila ih i ostavila si samo 6 najstarijih
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 06:26

Dijana, zaista dobra tehnika!

Hana, super. Te hibridne moras prihranjivati ako zelis da lijepo cvatu, najbolje je staviti ih na "wick" tako da crpu vodu u kojoj je uvijek razmuceno gnojivo, ili ih prihranjivati svaki put kad zalijevas. Prihranjuju se uravnotezenim gnojivom, npr. 15-15-15, a u proljece i jesen moze se preci na gnojivo sa visokim fosforom, npr 10-30-10, ono jako pospjesuje cvatnju.
Mememe, u USA sam ih nabavila.

ciao
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 06:32
Dijana, ovo sto vidimo na tvojoj drugoj slici, zove se "dugi vrat". Kad se ljubica tako izduzi, to znaci da je vec prestara i da je treba omladiti. To se radi tako da je iscupas, pokidas korijen i vecinu listova (ostavis krunicu i nekoliko malih listova okolo), ovaj dio koji je "vrat" malo ostruzes nozem kao kad cistis mrkvicu, i posadis u svjezu zemlju (lagana, prozracna zemlja), i navuces na sve to najlon kesicu oko 2-3 tjedna. Nakon toga polako skidas kesu, biljka je primljena i omladjena, i nakon toga ona opet lijepo raste, ima lijepu pravilnu krunicu i obilnije cvate.
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 06:47
Evo jos jedne, prva slika je kako izgleda kod uzgajivaca od kojeg sam kupila, druga je moja, nije bas uspjela ali se vide boje i razlika:
Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 21:38
Na vrh
laural View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 76
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje laural Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 10:47
Pozdrav svima evo da vam pokazem jednu svoju omiljenu ljubicu...

Acient Lace
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 11:31
@laural
Prekrasna je!!!Thumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 12:45
nbjelovu, prekrasna ti je ona rozo-plava, da ti smile93ispadnu.
Hvala na savjetima kako postupit sa već starom ljubicom.
Cure, koje ljepotice imate, jednonite, duple, kovrčave, šatirane, a tek boje, za ne povjerovat  smile227.

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 17:00
slažem se sa silvy, ova rozo-plava je odlična, šteta što se kod nas ne može kupit.

Ja sam svojoj noni u zadnjih godinu dana nabavio dosta ljubica, pošto ih jako voli a imala je samo dvije vrste koje ima već 20 godina. Neke sam nabavio od dobrih ljudi s foruma (makar nisu se nažalost uglavnom primile) a na neke sam tu i tamo naletio i uzeo list, misleći da će se tek manji broj primiti a kad ono većina :D Sad me nona kad dođem doma u posjetu ružno pogleda zbog DŽUNGLE na kuhinjskom prozoru. Nedavno se primila i ova roza sa zelenim rubom sa ove slike od laural.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 18:29
Laural, jako je lijepa.
OPG 159365

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2011 u 18:47
cure, prekrasne su vam afr.ljubičice...recite mi kako da ove svoje natjeram da im stapke malo narastu da nisu ovako nagurani listići...

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2011 u 21:39
laural ova tvoja ljubičica je prelijepa smile94

za sve ljubitelje afričkih ljubičica evo jedan link sa prekrasnim slikama i izborom da ti se okrene u glavi
http://www.lyndonlyon.com/AV%20List%20Standards%20NF.html
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 18:46
Pcelice, ta previse zgusnuta krunica je cest problem kod africke ljubicice, a rjesava se tako da joj primijenis uvjete svjetlosti. Obicno treba vise svjetlosti, ali ponekad je problem i visak svjetlosti. Dakle, ako ti je na dosta tamnom mjestu prebaci je na svjetlije, a ako je na jako svijetlom mjestu, na tamnije.
Uzrok ovog problema mogu biti i neki nametnici, ali nadam se da kod tebe nisu.
OPG 159365

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 02:53
Prekrasne su vam ljubiceThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 10:11
a tek ova tvoja smile64
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 11:19
laural dobro došaosmile73
Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 16:42
Pozdrav svim ljubiteljima ljubičica!
Zahvaljujući savjetima s ovog foruma,moje ljubičice stare 2 godine neprestano cvjetaju!

Sad me zanima da li ih je potrebno presađivati?
Otkako sam ih kupila prije 2 godine stalno su u istoj teglici sa istom zemljom,jedino ih gnojim sa onim štapićima.
Da li vi presađujete vaše ljubičice i kada to radite?

Hvala unaprijed!
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2012 u 19:32
Ivančice i tebi lijep pozdrav

Ja ljubičice presađujem kad mi se uz onu glavnu pojavi sa strane mali čuperak pa se ova jadna sva počne kriviti (to se dogodi svake godine), opet ju vratim u onu istu teglicu u kojoj je bila, novu zemlju stavim i to je to. Naravno to odradim dok prestane sa cvatnjom.
Imam jednu "dugog vrata" kad prestane sa cvjetanjem napravit ću ono po uputama Nine.
Nina ili netko drugi sa iskustvom imam jedno pitanje, da onaj dio u zemlji ostavim kako je, dal' bi iz njega potjerali novi listići?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.