Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 94> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Morena, uzimaš dijelove bez cvijeta. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Moja višebojna pelargonija ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Nevjerojatno !
![]() Ajde budi dobra i priznaj da je to fotomontaža. ![]() |
|
![]() |
|
Nije, časna riječ! Stara je već 3 ili 4 godine i više neznam koje je boje bila na početku. Sad je skoro svaki cvijet druge boje, malo je poludila. |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Anastazija vjerujem ti da je tako. Jedna pelargonija a četiri različite boje. Zbilja zanimljiva pojava.
![]() Ovo je jugozapadna strana kuće. Direktno sunce tu prži od 12 h pa na dalje. A kada pripeče sunce na ovom asfaltu je kao u paklu. Pelargonije, čuvarkuće i po koji sukulent su tu u svom elementu. |
|
![]() |
|
Prekrasne su ti i tako bujne! Gle moju kak je jadna, još se nije oporavila od zime, a i nema baš sunca cijeli dan. |
|
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Pinus,evo ja sam kupila NPK 12:11:18,jer drugog kod mene nije bilo,a u Zagreb mi se nije išlo,sa mikroelementima,pod nazivom HYDROCOMPLEX .Kompleksno složeno dušično-fosforno-kalijevo kruto mineralno gnojivo,sa sekundarnim hranjivim magnezijem 3MgO i sumporom 17SO3 i mikro hranjivima,borom,željezom,manganom,cinkom i minimalnim klorom.Sad ću napraviti onakav gemišt za zaljevanje kakav si mi preporučio.Još sam vidjela NPK sa mikroelementima u prahu ,otapa se 1 mala ćajna žlićica u 10 l vode,ali naravno ja sam htjela da ima i uree ,pa to nisam kupila.Da li je će sad to biti u redu?
![]() |
|
![]() |
|
To gnojivo je sasvim u redu. Važno je da sadrži mikroelemente. Sada pa do kraja sezone bi gnojio samo sa njime. U proljeće (početak vegetacije) sljedeće godine bi još dodao nešto dušika ( KAN ili Urea ).
Po meni je puno bolje tjednu dozu razdijeliti na sedam dijelova i gnojiti po MALO prilikom svakog zalijevanja. Kada postignem bujnost, lijepu boju lišća, kada vidim da biljke lijepo cvjetaju prekinem gnojenje i po nekoliko dana. Sam VIDIM koje biljke su OK a koje nisu i tome se prilagodim. Supstrat (zemlja za cviječe) je siromašan sa hranjivim tvarima i ako želimo da biljke 6 mjeseci obilno cvjetaju moramo gnojiti druge nema. |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Ali neću pogrešiti ako stavim kako si rekao 3/4 kg NPK sa mikroelementima i 1/4kg kana na 5 l ,pa 0,5 dcl na 20l vode,jer ako izbacim ureu,stavim 1kg NPK na 5l i postupak je isti ,ali ja ću ipak sa dodatkom uree.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
anči prvi put vidim ovakvu figuru i oduševila me
![]() a biljka je tako bujna, zdrava... koliko je tu sadnica? ne mogu vjerovati da je samo 1, uz svo ovo zeleno lišće |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Pinu prelijepo,prelijepo!!!!!Ovakvu betonsku žardinjeru prvi put vidimi preprelijepe mi je.Ali potraga će pričekati do slijedeće godine... |
|
![]() |
|
severina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,ovo što si poslikao je vrlo lijepo i uredno,a cvijeće prekrasno i zdravo
![]() |
|
![]() |
|
![]() Severina lako je tebi sa cvijećem kada ti pomažu ovi simpatični patuljci. Vjerojatno je zato ova tvoja narančasta „conalka“ tako lijepa . Nekoliko narančastih imam i ja ovu godinu prvi puta. Zadovoljan sam kako cvatu i probati će ih sačuvati za sljedeću sezonu. |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Kako očuvate pelargonije preko zime?Nikada to nisam radila a sad bi pokušala.Na netu sam našla savjete za razne načine čuvanja;,kakva su vaša iskustva?
|
|
![]() |
|
Morena ovo je moje iskustvo. Sigurno to nije jedini niti najbolji način čuvanja pelargonija preko zime. Ali za drugi nisam znao.
Krajem listopada kada su temperature pale do 0 C Pelargonije sam unio u negrijanu garažu temp od 5 – 10 C. Tijekom boravka u kući zalijevao sam povremeno ne dozvoljavajući da se zemlja potpuno osuši. Tokom vremena su Pelargonije postale visoke, duge, tanke uglavnom nikako nisu izgledale. Čistio sam ih od suhog lišća. Početkom veljače sam 4 tegle postavio na prozorske police i počeo zalijevati. Prije toga sam odrezao grane na visinu od 15 – 25 cm. Ostale 4 tegle su bile cijelo vrijeme u garaži. Sredinom travnja sam sve pelargonije iznio na sunce. Odrezao sam svu deformiranu rast i dugo tanko lišće. Krajem svibnja nije više bilo razlike u izgledu između pelargonija. Zadovoljan sam kako sada cvatu. Pogledaj pretprošli post sa crvenim pelargonijama . SVE crvene pelargonije (8 kom.) u plastičnim teglama su prošlosezonske. Zemlju nisam mijenjao. Redovito ih zalijevam i gnojim svaki puta po malo prilikom zalijevanja uravnoteženim gnojivom. |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pinus,hvala vam na odgovoru.
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Natalija ima 5 puzajučih i 1 zonale ,sad je još bujnije
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |