Orhideje - generalna tema |
Odgovori | Stranica <1 2627282930 33> |
Korisnik | |
Srbislava
Novo sjeme Pridružen: 28 Rujan 2013 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo svima,trebam vasu pomoc,dobri ljudi :) imam jednu orhidejicu,dobili smo je na poklon,bila je kod mog decka u stanu i nakon cvetanja nije obrezana ili slicno tome,naravno jer on nije znao da treba :) a ni ja :) tako da vec duze vreme pokusavam da joj pomognem..i tako je ona skoro pustila cvetic :) dva cvetica i ja sam bila presrecna,ali nekako izgleda da jos uvek pati,sada sam videla da ona treba da se reze ali ne znam koliko je dobro da to radim sada .. pokusacu da vam postavim sliku da vidite o cemu govorim ..
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Srbislava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Srbislava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izvinite ovo je jedini nacin na koji sam umela da stavim slike.. Recite mi da li da je secem i gde ? Hvala unapred!
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko vidim tvoja orhideja nema ništa osušeno i nema potrebe rezati, da je moja ne bi ništa rezala.......ovo prvi put vidim da tako pušta cvijet, ako ti se da poslikaj je kad se skroz otvori cvijet i pokaži nam.... dobro došla na CIF
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
maximilian
Novo sjeme Pridružen: 07 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok svima, imam tri keikija i zanima me hoće li mi cvasti i kad su spremni za odvajanje od majke(za koliki vremenski period),kada počinje rasti korijenje?
unaprijed hvala. |
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evi i slikice:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/keiki/64272.aspx - |
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na krajevima sa ih posivao rhizoponom 2 za rast korijenja.Da li to pomaže.
|
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zna li netko šta trebam napraviti da mi potjeraju nove cvjetne stapke
na phalovima.Naime, moje orhideje miruju već mjesecima i nikako da se
pojave cvjetići.One normalno rastu i razvijaju se,tjeraju novo korijenje
i listove, ali nigdje cvjetića.
Molim za pomoć! |
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i slike:
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/orhideje/64284.aspx - |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
maximilian, tvojim orhidejama očito nešto ne paše kad ti tako dugo nisu pustile cvjetne stapke, a puštaju keiki, mislim da ih trebaš staviti na mjesto gdje imaju izravno svjetlo, sad je povoljno vrijeme kad puštaju nove cvjetne stapke (uvjet razlika danje i noćne temperature otprilike 6-7st) ...evo kod mene se ovih dana pojavljuju nove stapke, na dvije orhideje izlazi treća a osobito sam sretna jer mi na mini deji isto izlazi stapka, ona je dugo štrajkala
keiki odvoji skupa sa dijelom grančice kad
budu imali nekoliko korijenčića dugih oko 5 cm maximilian dobro došao na CIF
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala pčelica7,no, evo u međuvremenu mi je na jednoj orhideji potjerala mlada grančica,a i 2 bočne na ocvaloj grani(na istoj deji),a na jednoj koju sam u MBM-u kupio za nevjerojatnih 10 kn također mi se čini da tjera bočna grančica.Tako nadam se bit će nešto cvjetića.
Samo što sam ja radio frku,te su deje mlade i trebaju malo odmora kao i mi ljudi, ne mogu stalno cvjetati.Nadam se da će uskoro i ove druge krenuti. A evo i keiki čini se počinje tjerati keiki. |
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoću reći da keiki počinje tjerati korijenčić
|
|
marx
Novo sjeme Pridružen: 05 Srpanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok!
nisam sve prelistavala, vjerujem da je bilo ovakvih upita- ugl.dobih orhideju koja se očito na putu do mene lijepo nahladila.djeluje tako da je su pupovi i cvijetići i taj dio stbljike totalno klonuli, za odrezat(ne znam jel se smije rezati). listovi- vidi se da su poprimili fleke od hladnoće. ukratko- ima li spasa?
|
|
maximilian
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok marx stabljiku odreži svakako jer od nje ne bude ništa.A listovi se smiju reszati samo oni jako loši kako bi joj olakšala.A kakvo joj je korijenje s obzirom da se smrznula vjerujem da je u lošem stanju.
Za detaljniji opis molim te stavi sliku. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i ovdje stavim nešto što sam pročitala o orhidejama kada "plaču"
Kapljice su cvjetni sekret, biljni šećer koji orhideja ispušta zbog ubrzanog rasta. U stvari orhideja proizvodi višak hrane koji ne stigne potrošiti pa ga ispusti kroz pore. Te prozirne, ljepljive kapljice su bezopasne za biljku jedino kaj ti zamrljaju površinu na kojoj se nalaze, a i mušice se vole na to skupljati. Za razliku od prozirnih, smeđe kapljice nisu baš poželjne jer mogu biti uzrok virusnog ili gljivičnog oboljenja. |
|
Rijeka
|
|
MissAce
Novo sjeme Pridružen: 03 Veljača 2014 Lokacija: Bihać, BiH Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijep pozdrav svima!
Vidim da mnogo znate o orhidejama, pa mi treba vaš stručni savjet... Naime, moja orhideja je pustila na jednoj stabljici dvije nove, mlade orhideje i cvjetnu stapku... Jedna mlada biljka već i ma prilično dugo zračno korijenje, dok druga stagnira jer je cvjetna stapka odmah ispod nje (možda bi bilo najbolje da uslikam i da vam pokažem). Zanima me hoću li čekati da prođe cvatnja da skidam mladu biljku i kako da je uopće skinem sa glavne biljke? Bojim se da ih ne upropastim.... Unaprijed se zahvaljujem na savjetu!
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MissAce, dobrodošla na forum
Ovdje imaš pdf Orhideja pušta mlade http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2309&PN=1&title=orhideja-puta-mlade ima objašnjenja kako i kada odvojiti biljke
|
|
Jukica
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo! Treba mi pomoc od nekog ko se razumije u presadjivanje orhideja. Odnosno, u jednoj saksiji imam dvije orhideje, tako sam je dobila. Sad mi svi savjetuju da jednu odvojim i presadim pa da imam dvije a ja se bojim da ne upropastim obije. Koliko je sigurno presaditi je?
|
|
majcka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako su dvije samo treba paziti ako su se spetljale, da nešto ne pocepaš. Ja sam svoje (koje su rasle iz jedne) i onu, koja je porasla na stablu posadila u kupleni supstrat za orhideje i ništa nisma mijenjala. Za sada žive. A kada dovoljno porastu, da počnu cvasti, to još ne znam.
|
|
Eksotika je kul
|
|
Marinak
Novo sjeme Pridružen: 16 Travanj 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 39 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja orhideja koja je prošle godine cvjetala kraljevski. Povremeno ju nadohranjujem gnojivom za orhideje i to je to. Negdje sam pročitala da je to bijela dvogodišnja orhideja, pa me zanima ( s obzirom da joj je sada već treća sezona i manje cvate i ima mlohave listove ) jel to istina ili sam ja nešto zabrijala.
Jučer sam kupila Protifert i našpricala ju, pa se nadam da će joj pomoći. |
|
Odgovori | Stranica <1 2627282930 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |