Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 37> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
nina krasan je .još neviđen-što se mene tiće
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
A ovo je izgleda neki hibrid, iako se lagano rasadjuje sjemenom. Dao mi ga je jedan prijatelj, on je dobio od sadnice kupljene u Njemačkoj.
List je malo sjajniji od klasičnog, ali dobro raste, bujan je, nije grintav kao obično hibridi. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Nina, ovaj hibi ima lijepu boju......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Evo jo moj jednogodišnji močvarac još cvjeta, Ajama
![]() ![]() ima još pupova za otvorit se
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
baš mi je drago da je uspio.kod tebe će još cvijetati.čini mi se da je nekako nizak.moj je ove godine možda 60 tak cm.prošle godine je bio 2 m i puno više cvao
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Nije draga nizak već su sličice prve dvije naopako radi cvijeta, samo je zadnji cvijet na manjoj grani a visok je preko metra i po, puno je još pupića za otvorit , i nadam se da će potrajat sunčani dani iako su večeri malo prohladne, tem. pada i ispod 11C, sinoć u 11h je bilo 10.6 C. i sjemenja je skupljeno za iduću sezonu
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Aralija,taj tvoj je neka druga vrsta,da to nije H.acuelatus?
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Nije taj,biće prije H.manihot,iliti Abelmoschus manihot.Navodno je jestiv?
|
|
![]() |
|
da ,da trava to je manihot.jestiv je ,ali ja nisam pokušala.bilo mi je žao uništiti prekrasan cvijet.
|
|
|
|
![]() |
|
E sad ste me udarili daskom po glavi, pa da ste mi javili prije mogla sam spremiti ručak MM pa da se više ne tmuri kad nešto sadim
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moglo se i otvoriti novu temu kad je druga vrsta ali kad smo već tu...
Manihot je srodnik bamije,jede se izgleda sve,mahune,lišće,cvijet,čak i korijen.Grozno,imaš hibiscus pa ga pojedeš,cijelog. http://www.hibiscus.org/species/amanihot.php |
|
![]() |
|
Hvala Trava, ali ja ću radije da cvjeta nego da završi u loncu, ma imamo mi blitve napretek za lonac a ona baš i nema reprezetativni cvijet kao močvarac
|
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ima tema o ovom hibiskusu:
Aibika Abelmoschus Manihot (klik) |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fala.ko će sve viditi
|
|
![]() |
|
Tako je Trava, vidjeći ovu monsterinu poruku pala mi je napamet ideja (mozda glupa ali ipak) da administratori sve vezano za hibiće (bilo tropski bilo močvarni , jednogodišnji višegodišnji i sl) veže u jedan forum s nazivom Hibiskusi i u tu temu svrsta podforume koji se nalaze na više mjesta nešto slično sukulenti i kaktusi. Eto to su moja razmišljanja, meni bi bilo puno lakše, ali to su samo moja razmišljanja
|
|
|
|
![]() |
|
Bilo bi to puno razdvajanja,dobro je da svaka vrsta ima svoju stranicu,samo mi sami moramo znati što imamo.Ja nisam gledao dali stanica za manihot već postoji,nisam je ni tražio jer ni drugi nisu reagirali.Glavno da znamo da imamo manihot u susjedstvu
![]() |
|
![]() |
|
drage moje-ništa od sjemena močvaraca.danas sam pokupila tobolce i svi su prazni.niti jednog sjemena.neznam što je tomu uzrok.znalo mi se desiti da se ne zametnu,ali ovi su normalno veliki,ali prazni.
ne mogu vjerovati da od tolikih cvijetova nema niti jedna sjemenka
žao mi je cure kojima sam obečala ako bude.na žalost nema
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
amanita ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |