Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 37>
Korisnik
Poruka
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 07:50
Jedan moj novi, rozi, Copper Moon,

Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 16:22
nina krasan je .još neviđen-što se mene tiće
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 11:41
A ovo je izgleda neki hibrid, iako se lagano rasadjuje sjemenom. Dao mi ga je jedan prijatelj, on je dobio od sadnice kupljene u Njemačkoj.
List je malo sjajniji od klasičnog, ali dobro raste, bujan je, nije grintav kao obično hibridi.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 16:39
Nina, ovaj hibi ima lijepu boju......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2013 u 21:13
Evo jo moj jednogodišnji močvarac još cvjeta, Ajamasmile79

ima još pupova za otvorit se

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 10:03
baš mi je drago da je uspio.kod tebe će još cvijetati.čini mi se da je nekako nizak.moj je ove godine možda 60 tak cm.prošle godine je bio 2 m i puno više cvao
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 19:00
Nije draga nizak već su sličice prve dvije naopako radi cvijeta, samo je zadnji cvijet na manjoj grani a visok je preko metra i po, puno je još pupića za otvorit , i nadam se da će potrajat sunčani dani iako su večeri malo prohladne, tem. pada i ispod 11C, sinoć u 11h je bilo 10.6 C. i sjemenja je skupljeno za iduću sezonu
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 18:54
Aralija,taj tvoj je neka druga vrsta,da to nije H.acuelatus?
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 22:53
Nije taj,biće prije H.manihot,iliti Abelmoschus manihot.Navodno je jestiv?
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 17:16
da ,da trava to je manihot.jestiv je ,ali ja nisam pokušala.bilo mi je žao uništiti prekrasan cvijet.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 21:53
E sad ste me udarili daskom po glavi, pa da ste mi javili prije mogla sam spremiti ručak MM pa da se više ne tmuri kad nešto sadimLOL usput a što se jede da ga ne bi prije vremena poslalasmile222 ipak me još uvijek hrani
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 10:35
Moglo se i otvoriti novu temu kad je druga vrsta ali kad smo već tu...
Manihot je srodnik bamije,jede se izgleda sve,mahune,lišće,cvijet,čak i korijen.Grozno,imaš hibiscus pa ga pojedeš,cijelog.
http://www.hibiscus.org/species/amanihot.php
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 12:23
Hvala Trava, ali ja ću radije da cvjeta nego da završi u loncu, ma imamo mi blitve napretek za lonac a ona baš i nema reprezetativni cvijet kao močvarac
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 12:42

Originalno poslano od člana trava trava napisao:

Moglo se i otvoriti novu temu kad je druga vrsta ali kad smo već tu...
Manihot je srodnik bamije,jede se izgleda sve,mahune,lišće,cvijet,čak i korijen.Grozno,imaš hibiscus pa ga pojedeš,cijelog.
http://www.hibiscus.org/species/amanihot.php

Ima tema o ovom hibiskusu:  

Aibika Abelmoschus Manihot (klik)

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 15:36
Fala.ko će sve viditi
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 15:44
Tako je Trava, vidjeći ovu monsterinu poruku pala mi je napamet ideja (mozda glupa ali ipak) da administratori sve vezano za hibiće (bilo tropski bilo močvarni , jednogodišnji višegodišnji i sl) veže u jedan forum  s nazivom Hibiskusi i u tu temu svrsta podforume koji se nalaze na više mjesta nešto slično sukulenti i kaktusi. Eto to su moja razmišljanja, meni bi bilo puno lakše, ali to su samo moja razmišljanja
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 20:00
Bilo bi to puno razdvajanja,dobro je da svaka vrsta ima svoju stranicu,samo mi sami moramo znati što imamo.Ja nisam gledao dali stanica za manihot već postoji,nisam je ni tražio jer ni drugi nisu reagirali.Glavno da znamo da imamo manihot u susjedstvuThumbs Up
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2013 u 20:10
drage moje-ništa od sjemena močvaraca.danas sam pokupila tobolce i svi su prazni.niti jednog sjemena.neznam što je tomu uzrok.znalo mi se desiti da se ne zametnu,ali ovi su normalno veliki,ali prazni.
ne mogu vjerovati da od tolikih cvijetova nema niti jedna sjemenka
žao mi je  cure kojima sam obečala ako bude.na žalost nema
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 21:18
Emo mog jednogodišnjeg naravno ajama smile79još uvijek  cvijeta i ima pupoljaka.

i sjeme koje  sam uspijela pokupiti (šaljem kome sam obećala)

Na vrh
amanita View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amanita Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2014 u 23:01
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Jedan moj novi, rozi, Copper Moon,

Oooo, je krasan....Clap
http://shack.us/photo/my-s/809/6poq.jpg/ -

Uploaded with http://shack.us - ImageShack.us
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.