Moj senjski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 152> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HYPOESTES - Ivna, to je sobna biljka, najprije sam pomislila da je fitonija,
ali, nije, slične jesu, ali imaju različite "šare".
Dežurna inženjerka je rekla da voli puno svjetla i jutarnjeg sunca i tada blista u punoj crvenoj ljepoti. Potrebno ju je povremeno prskati.
Važno je da se pincira, da ostane lijepog oblika. Cvjetići su neugledni i trgaju se.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Retriver Sara,tvoja kolekcija begonija je predivna,a i sve drugo je lipo
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ne, Mira, to je sobna biljka.
I ja obožavam tradeskancije, s tim njihovim bujnim ljubičastim granama
i slatkim cvjetićima.
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
I ja bih se kladila da je fitonija.Imam crvenu i sivu.
Stvarno za neznalicu kao ja je teško zapamtiti tolike biljke, pa još ako su slične...
Ali ti je ova prekrasna!
![]() Inače ti je "ulov" prva liga. A tek begonije....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Predivne biljke si kupila, posebno mi se sviđa hypoestes, i ja imam sličnog sa rozim listovima..Jako brzo napreduje, ja ga držim na sjevernoj strani na prozoru i primjetila sam da mu tu paše..Moj je imao roze cvijetiće i ja ih nisam otkidala jer je rekla Kat.rea da se poslje stvara sjeme iz kojeg u teglici naraste nova biljka..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
RSarice, i ja moram pohvaliti tvoj balkon. Posebne su mi ljepotice ljubičaste puzalice s vlastitom policom
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ulov ti je
![]() I ja volim tradescantije zgog ljubičastih listova i lila cvjetića...
Hypoestes je sobna biljka, ali ja ga znam po ljetu staviti van na sjevernu stranu i onda ima još ljepšu boju. Kada ga unesem u jesen u kuću brzo počme cvjetati, sitnim neuglednim cvjetićima. Nisam ni ja nikada skupljala sjeme od njega, jer mislim da je ono prostim okom nevidljivo, ali mi obavezno u susjednim teglicama nikne mali hypoestesić, pa sam po tome i zaljučila da stvara sjeme.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Hej! samo da se javim da sam vidjela što si sve kupila za Senj i da jedva čekam da uživo vidim kad to smjestiš.
![]() A begonije su ti super!
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
vratila sam se na 24 stranicu da vidim propusteno...slazem se da treba godine i godine da vrt bude u punom sjaju i ne sumnjam da ces to postici
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Saric sve pohvale za prinove ,a i ostatak lijepo napreduje |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Neko se baš lijepo ponovio.
Pažnja, moguća opasnost od ovisnosti. P.S. Zavidim vam na vašim susretima i razmjenama "cvjeteka", kako vi to kažete. Baš mi je to simpa. |
|
![]() |
|
hvala draga, vidimo se sljedeći tjedan!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vjerujem, nadam se i želim, da se priključiš našoj kavici prvi sljedeći puta kada dolaziš na godišnji, najaviš mi termin i mi organiziramo kavicu .
Sve po propisu kak se šika za goste
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
evo malo friške situacije na balkonu. Sinoć, oko 21,30, sam po mraku posadila neke ljetnice u ovu ogromnu teglu, 20l zemlje je unutra.
Dvije prošarane vodenike i šest narančastih salvija ( valjda će biti narančaste):
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
sarek već se veselim slikicama iz senja
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
salvije:
![]() vodenike:
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 152> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |