Aeonium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 41> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iz moga iskustva mogu reći da oni po ljeti stagniraju. sa prvim znacima zahlađenja oni počnu rasti. ja imam jednog pokusnog kunića, ostavila sam ga vani na kiši i zimi da vidim hoće li preživiti (krajem ljeta u kafiću u blizini luke na stolici našla dva pelcerića zamotanih korijena u mokru salvetu, predpostavljam da su turisti donijeli sa otoka).
dva jutra je bilo mraza, za sad mi se čine u redu, malo me brine to što su posađeni u jako malu grastu. ovo radim jer ih imam namjeru posaditi u kamenjar (kad ga napravim). veliki mi je ispod tarace i suh. |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
O razlikama u boji i opažanjima promjene boje aeoniuma prilikom uzgoja u različitim uvjetima (npr. škrta zemlja, suh spstrat , bogat supstrat, redovno zalijevanje, sunčano mjesto i obratno, itd..., ali u ljetnim uvjetima) pisala je Lantana i potkrijepila slikama te zaključila isto što i ti. Samo nije pisala o boji u uvjetima prezimljavanja, tako da je i ovaj podatak super znati ![]() ![]() Moji su zeleni, jer zimuju na hladnom (vani su na terasi zaklonjeni od kiše i vjetra). Čim se temperatura počela spuštati, oni su počeli iz tamne boje prelaziti u zelenu.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
antonija, nemoj zaboraviti napisati ishod eksperimenta. Mislim da bi kod tebe trebao preživjeti ukoliko ima dobro riješeno pitanje drenaže.
Aeoniumi inače s vegetacijom započinju odmah nakon vrućeg ljetnog perioda
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Da s malo pridružim. Ja ipak za minusa ih sklanjam, tako i ova dva dana najavljivali snijeg ali ništa od toga i opet je vani na suncu. Primjetila sam da kad je sklonjen u toplo gubi lišće naravno staro, a boju ipak mislim da mu daje sunce jer moji su izgubili boju kad je zaredalo oblačno vrijeme a naročito kad sam ih unijela u kuću a tem. je bila visoka. Mislim da kod Antonije može ostati lako vani jer kod mene na otoku su u zemlji i vani cijelu zimu , moram priznati nisam pitala da li je pokriven za velikih kišurina.
Evo mog danas i vršna rozeta |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Prelijep ti je Aralija !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
aralija, ovaj tvoj je pravo slikarsko djelo
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Malo je tlaka, ali se isplati koristiti svaki sunčan dan, vidim da mu godi
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
život je more
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Krasan je Lantana i ovaj tvoj. Lijep grmić, lijepe rozete, lijepa boja.....
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
moja zapažanja u odnosu na boju, sunce i vodu
pisala sam već o mome aeoniumu koji mi je pokusni kunić. testirala sam ga može li u mene prezimiti zimu na otvorenom. prezimio je u jako maloj posudi, kiša je bilo jako puno, stalno mu je bilo mokro. prije 10-ak dana sam ga posadila u zemlju. on je zelen da ne može biti zeleniji. sunca je imao, kad ga je bilo, od izlaska do zalaska. ![]() ovaj je u posudi, zalijevala sam i njega možda svakih 20 dana. sunca je imo manje jer je bio ispod tarace. ![]() ja mislim da je, zimi, njihove boje dirigent voda. |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Antonija, kako si mu krasnomjesto uredila s ovim kamenom - fantazija :))
Znači da si došla do istog zaključka kao i Lantana kad je pisala o svom eksperimentu - škrta zemlja, gotovo da nije zalijevala, sunca puno - boja jako tamna - krasna i drugi je bio u više bogatije zemlje, zalijevan i na suncu - boja svjetlija (ista vrsta aeoniuma)
|
|
![]() |
|
moon, da lantana je pisala o tome!
hvala na komplimentu, ovo kamenje (zaklela san se bila da kamen neće u moj vrt) je moj mali kamenjar. to sam imala namjeru raditi još jesenas ali stalno kiša pa onda nije dan... tek prije desetak dana ga napravila.
|
|
|
|
![]() |
|
antonija, mali je, decentan i pravi slatkiš
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
antonija, super su
jesu od iste biljke? oblik lista mi se čini drugačiji meni će cvjetati jedna rozeta aeoniuma... baš me začudilo, nekako mi i nije drago jer poslije cvatnje ta rozeta propadne, ali, što je tu je, dočekati ću cvijet sa veseljem i ispratiti ga u "vječna lovišta" s tugom |
|
![]() |
|
natalija, cvjetatiii, da i meni bi bilo žao. čitala sam da mu treba puno godina da procvjeta. cvijet mu je lijep. a imaš valjda još rozeta, ako ne ima u mene.
ovi moji mislim da su isti, sad izgleda da im je drugačili list, kad sam donijela zelenog bio je crn i list mu je bio okrugal a sad je špicast. vidjeti ćemo šta će biti na ljeto.
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pupoljak me stvarno iznenadio, na skalama je, nije od ovim tamnijih, atropurpureuma ili schwarzkopfa... već sličan kao onaj od otok, kiwi, mada nisam sigurna ni da je kiwi jer nikad nije imao 3 boje na rozeti
a rozeta ima još, ni problem ![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
cure, krasni su vam aeoniumi, moji su vani na prozoru od početka drugog mjeseca, ništa se ne bune, čini mi se da bolje izgledaju od kada su vani
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
stvarno su prekrasni.nadam se da ću i ja naletjeti na nekojeg.još ga nikad nisam vidjela u prodaji
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Aeonium balsamiferum |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Cammellia krasan je,kako se taj zove i kako si uspjela preko zime održati ga...............
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |