Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 15:21
natalija neće im smetati hladnoća, mogu oni podnijeti, samo ih ne treba zalijevati dok je hladno
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 15:58
Ma vidjeli smo slike puno kaktusa i sukulenata u vrtovima a vrijeme je loše.
Nama na Krku životni vijek kaktusa, agava i aloa nije dug jer se svakih par sezona sve smrzne. Tako i ove nažalost. A u Zg je na sreću sve u negrijanoj prostoriji, pod mojim budnim okom. Pomladak zato više neću nikad nosit na more nego ću radije podijelit. A kako su nam nečije ovce provalile u vrt prije 10 dana, bilo mi je jako teško vidjet opustošen i smrznut vrt ovaj vikend.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 11:34

Originalno poslano od člana Klimatis Klimatis napisao:

Definitivno Neochilenia paucicostata, imam ga i mi u kolekciji.

Klimatis, hvala na ID. Trajalo bi cijelo stoljeće dok bi ja to progruntal.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2012 u 23:55
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

natalija neće im smetati hladnoća, mogu oni podnijeti, samo ih ne treba zalijevati dok je hladno

daj boze mari da tako bude u sto ja sumnjam..prosle god je bilo ured pa 2 mjeseca kisa,danima je padala ,tem,, su bile isto malo ispod nule (nocne) al moji kaktusi su svi prezivili tu silnu kisu .ove god neznam...vec vidim da su neki samo polegli po zemlji,smrznuti Cry
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 14:46
Ovaj kaktus držim u kući na prilično toplom mjestu, kroz veliko staklo grije ga i direktno sunce, a on odlučio procvjetati.

Pun je pupoljaka, no nisam mogla dočekata da vam ga pokažem
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 23:47
Kad vidim vase kaktuse kako cvatu pozelim se i sama baviti njima !    Clap
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 18:56
Gute Fee,

definitivno se počni baviti njima, traže jako malo a daju jako puno. Vidi:

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 16:06
WoW.... ne mogu se prestati diviti ovim ljepotanima i njihovim cvjetovima,.Od nedavno sm se zaljubila u kaktuse,pa samo visim na forumu.
Imam pitanja...pliiiiiz da me neko prosvijetli.
Koliko treba mladom kaktusu da procvjeta,
kako cesto cvjetaju,
koliko traje cvijet,
kako se moze pospjsiti cvatnja????
Hvala unaprijed.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 09:30
@sagare, kako samo bujno cvjeta tvoj Chamaecereus .        Baš sam ti zavidan na njemu.    
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 09:45

Strombocactus disciformis
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 10:34
Pinis,ovakvog kaktusa još nisam vidjelaTongue,obavezno ga poslikaj kad se cvijet otvori.
Da li si li iznio kaktuse van?
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 11:05
pinus majstor....
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 16:53

Strombocactus disciformis

@mali kaktus, za sada iznosim van samo jedan dio kaktusa i to one kaktuse koje inače držim u garaži bez dovoljno svijetla.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 19:12
moji su svi vec tjedan dana vani...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 07:23
pinus predivan je
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:49

Strombocactus disciformis, danas je treći dan što cvate. Čitam da vrlo sporo raste. Iz sjemena navodno treba dvije godine da naraste do promjera od 1 mm.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:53
Lijep cvijet ima,a gdje si ga ti nabavio,ako tako sporo raste?!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:55
Prekrasan je Pinus!
Neka se sve zeleni
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:59
A gdje bi drugo nego kod susjede. Navodno je sijan još u prošlom stoljeću. Da budem precizniji 1989 god.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 22:18
oooo taj je moje godište hihihii....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,594 sekundi.