Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 273274275276277 407> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sponzorirani linkovi | ||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@Pinus, sijanci su ti
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kako dobiti iz sjemena adenium sa određenom bojom cvjeta ? Do sada su mi svi adeniumi uzgojeni iz sjemena cvjetali istom (roza – crvenom) bojom cvjeta.
Bebolina dali su svi tvoji adeniumi sa drugačijom bojom cvjeta od roza – crvene cijepljeni ? |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Samo mi je jedan sijanac bijele boje, svi ostali su roza. Mislim da je isto tako i kod korisnice @Emilly, samo što su njeki primjerci kod nje bili s ogromnim (šlampavim) cvjetovima.
Neka te ne brine njihova osnovna boja, bitno da je biljka dobrih gena(kamenih) a ti kasnije cijepi kako god želiš.
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ipak se nadam da će barem neki od mojih sijanaca procvasti nekom drugom bojom.
hmmm živim u nadi ...barem žuti? |
||
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nada umire posljednja Svi znate da kod mene imate reznica za kalemljenje od svakojakih boja, bilo duplih ili troduplih, pa kad za to dođe vrijeme i imate volje...tipnite |
||
|
||
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A zašto sam ja onda kod naručivanja sjemena birala boje ? Onako malo, da mi ne bude dosadno u životu ?
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hvala ti pinus.onda vjerojatno ima nešto u tome.moji su sad svaki dan na prozoru,a vani 30 stupnjeva.dio lišća im je požutio i otpao na početku,ali više ne.sada slabije rastu,ali imam osječaj da se debljaju.
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E pa sad mi je jasno zašto su moji tako anoreksični! Ja ih stalno držim samo u supstratu za kaktuse. Badava mi prihrana, oni su svejednako mršavi. A baš sam ih jučer presadila. Sutra opet imaju torturu, ovaj put uz šaku komposta!
Pinus, moj prošlogodišnji sijanac je kao jedna grana tvog prošlogodišnjeg sijanca. |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
našla sam u našim trgovinama humokompovit od poljoposavec.sjetila sam se da sam već imala takvu zemlju i da je jako dobra za cvijeće,valjda će biti dobra i za adeniume
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moji nemaju niti mrvicu komposta, od organskih tvari jedino je borova kora unutra.
|
||
velika gorica
|
||
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
W pretpostavljam da ih hraniš pri svakom zalijevanju ? Samo slabije doze ? Možda ponekad samo ispereš čiostom vodom ?
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
presadila sam ga iz posude V oblika u istu. ona plitka, široka, koju sam kupila za njega mi nije odgovarala. razvio je tri jako debele žile koje su udarale u dno posude i to je nešto kao skvrčeno malo zadebljanje.
žao mi je što ga nisam slikala! stavila sam ga u samu zemlju za kaktuse. sad me zanima (nisam našla podatak na temi) nakon koliko ga mogu početi prihranjivati! i sa druge strane |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
šta mislite jesam li ga previše odjedanput digla iz supstrata.
već vidim da je moja misija nemoguća misija, nikad mi ni približno neće biti kao Pinusovi! |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hoće ! biti će sigurno samo mu moraš „pihati na dušu“ (slo.). Moraš raditi sve ono što mu paše. Za početak si uradila sve kako treba.Nisi ga previše dignula. Sada sa njime na direktno sunce. Kada je sunčano vrijeme zalij ga, ne previše ali ga zalij. Kada potjera lišće počni i po malo prihranjivati. |
||
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, hvala na uputama i ohrabrenju! nadam se da ću im znati "pihati na dušu"
ovaj kojeg sam podizala je u mene proveo tri zime.i to je nešto, meni je problem zima, nemam osunčan grijani prostor. iz prve je izašao suh ko bakalar i smežuran. druge dvije je proveo bez nekih većih problema. nikad mi nije cvijetao, kad sam ga krajem zime ošišala imo je pupove. bilo mi ga žao ali sam ga ipak ošišala jer je bio jako dug bez ijedne bočne grane. samo me strah kad pogledam ostale.... ovoga sam ošišala po tvojim uputama, cijelu zimu je imao po neki cvijetić. listova je imo samo malo jer su ga bile napale neke beštije! ovoga sam kupila ove zime, na sniženju, nisam ga šišala. vodila sam se mišlju da ima dosta grana. sad nešto mislim da sam ipak trebala. od ovoga najviše očekujem! mislim da ima oko 3 g. lani mi nešto malo cvijeto. u potkrovlju imam još tek iznikla 2 obesuma i 3 arabicuma. i tu sam napravila grešku! posijala sam ih u jako plitku posudu sa malo zemlje, tako da ću ih čim puste drugi par listova morati presaditi! usput, šta je bilo sa čoporativnom sjetvom! |
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sto ljudi sto čudi, svatko radi po svoje. Možda je tako i bolje. Forumaši koji su tada bili aktivni sada se više ne javljaju. |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a ovi kamenčići, smetaju li mu. mislim suši li se sporije supstrat ispod njih.
|
||
|
||
Odgovori | Stranica <1 273274275276277 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |