Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 58> |
Korisnik | |
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav ljubiteljica phallova :) . Neke su upućene,neke nisu,no prije nekoliko mjeseci izgubila sam jednu orhidejicu,za utjehu neki dan dragi donosi drugu,iste boje,puno ljepših cvjetova,pupova,listića. Molila bih Vas za savjet. Imam jedan južni prozor,prozor od roditelja i ne bih voljela da mi orhideja stoji tamo,jer ju ne bih mogla gledati,a ni drugi se ne bi mogli diviti njenoj ljepoti. Zanima me smeta li joj da stoji na zapadnom prozoru u boravku? Može li joj smetati što peć koja se loži stoji malo dalje od orhideje? Smeta li joj ako se ponekad otvori prozor na kipu? Hvala Vam. Za potapanje i gnojenje znam. Sigurno neću pogriješiti kao prošli puta. Smijem li je,ako joj pupovi budu otpadali prije nego ocvjeta,ili ako listovi počnu žutiti preseliti negdje drugdje,na neki drugi prozor,hoće li joj to smetati? Hvala!
|
|
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
meni je na zapadnom prozoru pretoplo za orhideju, jer ih cijelo poslijepodne pegla sunce...najbolje su mi na sjevernom...
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
mimagy, zapadni i južni prozor nisu dobri za orhideje! Njima treba puno svjetla, ali ne direktno sunce jer im sprži listove. Moje su neke na južnom prozoru, ali je ispred natkrivena terasa, pa sunce dolazi samo ujutro i to na 1-2 sata. Ispod njih su radijatori i to im nikad nije smetalo. Kraj tegla mi uvijek stoje zdjelice sa vodom pa zrak nije suh. Prozore otvaram na kip kada trebam prozračiti, ali izbjegavam to raditi kada je vani jako hladno, odnosno kada je temperatura u minusu. Nadam se da sam bar malo pomogla, ako ti još nešto nije jasno pitaj! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
Kod mene na zapadnoj strani,sunce također dođe na 1-2 sata,pred zalazak,susjedova kuća,također štiti od direktnog sunca,no ipak pred zalazak spustim žaluzine na prozoru za svaki slučaj. Južni prozor u sobi roditelja još je gora opcija,jer nema zaštite,i onda bi sunce udarilo točno u orhideju,a istočni prozor u mojoj sobi također mi se ne čini dobrom opcijom,jer sunce izlazi na toj strani,i dugo se zadržava,a i sobe su dosta hladnije. Staviti ću ja njoj zdjelicu sa vodom pokraj (jel to odmah uz posudu?).
|
|
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Zdjelice imam na svakom prozoru po jednu (za tri orhideje). Iz mog iskustva jutarnje sunce im ne šteti, dok je popodnevno puno jače - pogotovo po ljeti, pa treba dobro paziti. Kod MS-a stoji na sjevero-istočnom prozoru i ništa se ne buni, a i temperatura nije nikad iznad 21 stupanj. |
|
|
|
![]() |
|
Mogu li u ukrasnu staklenu teglicu staviti vodu kraj orhideje za vlažnost? (žao mi je što gnjavim,ali ne razumijem se u to,pa pitam) :) hvala!
|
|
|
|
![]() |
|
Evo ako bolje pogledaš na ovoj slici, lijevo ćeš vidjeti zdjelicu - i to je sva mudrost. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() može li to tako? |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
martincica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
|
SolarWindKiss ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Jao sto su lijepi i krupnih cvjetova
![]() Prosli put kada sam isla u OBI oblijetala sam oko novih phalova sto su im dosli...imam jednog ali ovi novi su u jarkim bojama a to mi se posebno svidja...mada, moram reci i da ovaj jednostavne bijele boje izgleda nekako lijepo i bogato ![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
bas je lijepa dejica...bravo!
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Ja sam pred mjesec dana dobila orhideju koja je ocvala,ali baš sam takvu htjela da vidim kako će se ponašati kod mene.Ja sretna jer je još živa
![]() Danas sam bila u Rijeci i kako sam imala 15 min viška vremena-kamo nego u cvjećarnu. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@vijolica
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Orhidejice su bvam predivne. Meni stoje moje na zapadnom prozoru i evo dvije od njih tjeraju stapke. S time da jedna vec pravu cvjetnu .
mimagy mislim da nije lose da ju stavis u keramicku ili sl teglicu da ti ne stoji ovako. Prvo stabilnija je a i oku ugodija za vidjeti.. Trece neznam ![]() |
|
![]() |
|
lela.v ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 24 |
Mislila sam da je svaka štapka cvetna,zar nije?Ili si htela da kažeš da se na jednoj štapki već pojavljuju pupovi?
I kod mene od 5 falova 4 imaju cvetne štapke i to na jednoj rastu četiri,a na ostalima po jedna ili dve. !!!Samo su mi nekako tanjušne,nemam baš puno svetla,a istočna je strana,ali je terasa ispred prozora na kojem su pokrivena prozirnim leksanom,pa to umanjuje jačinu svetlosti.Ali se strašno radujem,jedva čekam da se otvori prvi cvetak :) |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Da Bebolina ove će uvijek imati posebno mjesto!Hvala na lijepim željama
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Da i ja predstavim svoje orhideje, za sada samo dvije jer smo na početku. Iskoristit ću priliku i za tražiti savjet jer nemam nikakvog iskustva. Mislila sam da ih je jako teško uzgajati pa se nisam ni trudila, ali čitajući ove stranice vidim da nisam u pravu.
Ovo je slika dok su bile u punom cvatu. Moje odsustvo iz kuće bilo je kobno za njih jer ih je susjeda pokušala zaliti po pravilima, potopila i zaboravila na njih dva dana. Srećom nisam dugo bila odsutna, ocijedila sam ih i tako spasila biljku, a svi cvjetovi opali zu za par dana. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |