Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 58>
Korisnik
Poruka
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 12:57
Pozdrav ljubiteljica phallova :) . Neke su upućene,neke nisu,no prije nekoliko mjeseci izgubila sam jednu orhidejicu,za utjehu neki dan dragi donosi drugu,iste boje,puno ljepših cvjetova,pupova,listića. Molila bih Vas za savjet. Imam jedan južni prozor,prozor od roditelja i ne bih voljela da mi orhideja stoji tamo,jer ju ne bih mogla gledati,a ni drugi se ne bi mogli diviti njenoj ljepoti. Zanima me smeta li joj da stoji na zapadnom prozoru u boravku? Može li joj smetati što peć koja se loži stoji malo dalje od orhideje? Smeta li joj ako se ponekad otvori prozor na kipu? Hvala Vam. Za potapanje i gnojenje znam. Sigurno neću pogriješiti kao prošli puta. Smijem li je,ako joj pupovi budu otpadali prije nego ocvjeta,ili ako listovi počnu žutiti preseliti negdje drugdje,na neki drugi prozor,hoće li joj to smetati? Hvala!
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 15:16
meni je na zapadnom prozoru pretoplo za orhideju, jer ih cijelo poslijepodne pegla sunce...najbolje su mi na sjevernom...
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 16:04

mimagy, zapadni i južni prozor nisu dobri za orhideje!
Njima treba puno svjetla, ali ne direktno sunce jer im sprži listove.
Moje su neke na južnom prozoru, ali je ispred natkrivena terasa, pa sunce dolazi samo ujutro i to na 1-2 sata.
Ispod njih su radijatori i to im nikad nije smetalo. Kraj tegla mi uvijek stoje zdjelice sa vodom pa zrak nije suh.
Prozore otvaram na kip kada trebam prozračiti, ali izbjegavam to raditi kada je vani jako hladno, odnosno kada je temperatura u minusu.
Nadam se da sam bar malo pomogla, ako ti još nešto nije jasno pitaj!

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 16:17
Kod mene na zapadnoj strani,sunce također dođe na 1-2 sata,pred zalazak,susjedova kuća,također štiti od direktnog sunca,no ipak pred zalazak spustim žaluzine na prozoru za svaki slučaj. Južni prozor u sobi roditelja još je gora opcija,jer nema zaštite,i onda bi sunce udarilo točno u orhideju,a istočni prozor u mojoj sobi također mi se ne čini dobrom opcijom,jer sunce izlazi na toj strani,i dugo se zadržava,a i sobe su dosta hladnije. Staviti ću ja njoj zdjelicu sa vodom pokraj (jel to odmah uz posudu?).
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 16:24

Zdjelice imam na svakom prozoru po jednu (za tri orhideje).
Iz mog iskustva jutarnje sunce im ne šteti, dok je popodnevno puno jače - pogotovo po ljeti, pa treba dobro paziti.
Kod MS-a stoji na sjevero-istočnom prozoru i ništa se ne buni, a i temperatura nije nikad iznad 21 stupanj.

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 17:47
Mogu li u ukrasnu staklenu teglicu staviti vodu kraj orhideje za vlažnost? (žao mi je što gnjavim,ali ne razumijem se u to,pa pitam) :) hvala!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 22:10

Evo ako bolje pogledaš na ovoj slici, lijevo ćeš vidjeti zdjelicu - i to je sva mudrost.

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2012 u 12:19
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2012 u 12:20

može li to tako?
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2012 u 12:22

Na vrh
martincica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martincica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 15:22
evo i moje nove orhideje, dobila sam ju prije mjesec dana i evo vec ce joj se otvoriti jos dva cvijeta :)
Na vrh
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 18:40
Jao sto su lijepi i krupnih cvjetova
Prosli put kada sam isla u OBI oblijetala sam oko novih phalova sto su im dosli...imam jednog ali ovi novi su u jarkim bojama a to mi se posebno svidja...mada, moram reci i da ovaj jednostavne bijele boje izgleda nekako lijepo i bogato
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 20:34
bas je lijepa dejica...bravo!Clap
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 18:39
Originalno poslano od člana martincica martincica napisao:

evo i moje nove orhideje, dobila sam ju prije mjesec dana i evo vec ce joj se otvoriti jos dva cvijeta :)
ohhhh kako je zarazna ta njezina ljepota!!!!!!Clap!!!
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 00:10
Ja sam pred mjesec dana dobila orhideju koja je ocvala,ali baš sam takvu htjela da vidim kako će se ponašati kod mene.Ja sretna jer je još živa
Danas sam bila u Rijeci i kako sam imala 15 min viška

vremena-kamo nego u cvjećarnu. Vidim krasne orhideje .ali i cijena krasna 120 kn.Pitam ja gospođu ako ima nešto jeftinije .nešto što već prolazi .a ona meni ;Evo ova je ocvala pa vam je poklanjam!Nikad mi nije u Cvjećarni nešto poklonjeno.Ja njoj dajem nešto,bar za kavu,moram joj se nekako odužit ,a ona meni još jednu orhideju!Baš sam sretna,odoh sad ćitati od prve stranei očekujte pitanja
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 00:23
@vijolicaThumbs%20Up te će ti deje biti uvijek pri srčeku! Želim ti ugodno druženje s njimasmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 08:00
Orhidejice su bvam predivne. Meni stoje moje na zapadnom prozoru i evo dvije od njih tjeraju stapke. S time da jedna vec pravu cvjetnu .

mimagy mislim da nije lose da ju stavis u keramicku ili sl teglicu da ti ne stoji ovako. Prvo stabilnija je a i oku ugodija za vidjeti.. Trece neznam Embarrassed
Na vrh
lela.v View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 24
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.v Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 13:53
Mislila sam da je svaka štapka cvetna,zar nije?Ili si htela da kažeš da se na jednoj štapki već pojavljuju pupovi?
I kod mene od 5 falova 4 imaju cvetne štapke i to na jednoj rastu četiri,a na ostalima po jedna ili dve. !!!Samo su mi nekako tanjušne,nemam baš puno svetla,a istočna je strana,ali je terasa ispred prozora na kojem su pokrivena prozirnim leksanom,pa to umanjuje jačinu svetlosti.Ali se strašno radujem,jedva čekam da se otvori prvi cvetak :)
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 23:43
Da Bebolina ove će uvijek imati posebno mjesto!Hvala na lijepim željama
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 17:49
Da i ja predstavim svoje orhideje, za sada samo dvije jer smo na početku. Iskoristit ću priliku i za tražiti savjet jer nemam nikakvog iskustva. Mislila sam da ih je jako teško uzgajati pa se nisam ni trudila, ali čitajući ove stranice vidim da nisam u pravu.

Ovo je slika dok su bile u punom cvatu. Moje odsustvo iz kuće bilo je kobno za njih jer ih je susjeda pokušala zaliti po pravilima, potopila i zaboravila na njih dva dana. Srećom nisam dugo bila odsutna, ocijedila sam ih i tako spasila biljku, a svi cvjetovi opali zu za par dana.

Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.