Koraljna zvončika - Heuchera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 30> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i ja sam zapamtila da ih treba pomladiti razdjeljivanjem korijena
![]() Moje su se neke same rasijele pa sam h samo presadila na odgovarajuće mjesto.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Nemam dugogodišnje iskustvo sa heuherama, ali kod mene su nakon 4 - 5 godina odrvenile i postepeno su im grane odumirale. Nisu imale novih izdanaka tako da su potpuno uginule. Neke atraktivnije nisu izdržale oštre zime i isto su uginule.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kad sam zlopamtilo dobrih savjeta. ![]() ------------ Cimi u Kiku je bilo jedno zvono zaštita za cvijeće, Ali isto tako možete od plastične boce od 5 lit ( pa i 2 lit) napraviti fenomenalnu zaštitu. I obložiti zaštitnim tekstilom preko boce. Vjerujete čuda čini. A i voluharice rade sigurno štetu, pa bi bilo dobro u pocinčane mreže ubaciti korjen. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Zgodno mi je ono zlopamtilo dobrih savjeta
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moje iskustvo sa heucherama je da, ako se redovno ne dijele, ne opstaju
zima im ne škodi, osim što ih malo naruži, ali ih treba sačuvati ljetnih vrućina i suša/prejakog sunca |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
natalija, upravo kako si napisala, moglo bi se odnositi i na iskustvo s heucherama u mom vrtu.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
najstarija, a. palace purple mi je otišla zimus u vrtu jer je na nezgodnom mjestu - daleko od oka, od ruke pa je odrvenila i pa-pa
srećom , imam pomladak u tegli |
|
![]() |
|
Rokolina ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Grobnik Status: Offline Bodovi: 146 |
One su godinama vani u žardinjeri. Zime su kod mene oštre ... temperature obično u minusima .. po noći redovito u minusima. tako da preko zime lišće doslovno smrzne valjda, bude nikakvo ružno .. sprženo suho .. ma bez veze. tako ja na kraju svake zime ..u rano proljeće uzmem vrtne škare i sve odrežem. Obično joj i skinem gornji sloj zemlje i dodam friške (što sam ove godine zaboravila napravit)
|
|
![]() |
|
danas sam jednu "kritičnu" bolje pogledala, ko prvo, korjen joj je skroz propao, u tegli je pa se poklopilo prevelika vlaga i neodgovarajuća zemlja
a onda, kad sam je čistila od suhih i trulih djelova, primjetila sam i vunaste uši, grrrrrr...... mrzim vunaste uši a baš vole heuchere, lani su mi karamelku napastvovale, bojim se da ih ima i na drugima, jer su sve na kupu |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Heuchere su jako lijepe, nažalost ja sam u svojima uživala samo jednu godinu. Zato sad uživam u slikama vaših.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ma ne mogu vjerovati
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Istina je, iznenadilo i mene. Ali znam ja gdje ima lijepih heuchera
![]() |
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hm vidim da ste povele pravu debatu o njima, pa moje iskustvo je da se održavaju bez imalo problema, niti jedna mi nije nestala do sada, svakako se slažem da ih je dobro povremeno odijeliti i pomladiti, ali ustvari čitala sam da ih je dobro s vremenom, pošto odrvene i na takav se način odižu od zemlje, jednostavno posaditi natrag, malo dublje i to je to. Moram priznati da ja i nisam bila baš nešto nježna s svojima i sve su se primile kao od šale. Samo je bitno da se ti zahvati rade rano u proljeće i da se poštuje lokacija... tj ne na pržionu od sunca.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Eh, ni ja im nisam odolela
![]() ![]() Možda su malo "nezgodne" ali se jako lepo uklapaju ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Prekrasne su! Koji raspon boja i oblika! Baš su dekorativne!
![]() |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja za sada imam ove.... Lijepe su mi i nastojat ću nabaviti još neke boje.....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |